Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy w tych pieniadzach stac mnie tylko na stx czy moge cos pokombinowa z czyms innym moj budrzet to 450PLN +- 50 ??

Skomentuj

ciora, znajda sie inne. ale to zalezy czego oczekujesz

Skomentuj

Jakosci jak wszyscy dobrej dynamiki, zeby dzwiek nie był płaski i nie meczył ogolnie przjemny na ucha, głownie to słucham jazzu, troche rocka i hip-hop. Obudowe juz mam zaprojektowana wiec tylko prosze o pomoc w doborze przetwornikow. I jeszcze jedno mam juz suba

Skomentuj

jak masz juz suba to najwiekszy minus AKXa wyeliminowany - mozesz smialo go kupowac
          bo alternatywy to raczej mniejsze glosniki

Skomentuj

Mi chodziło bardziej o gore czy sie sprawdzi czy lepiej dołozyc i cos lepszego wziac ??np. DX25TG-05-04

Skomentuj

a tego to juz nie wiem - nie mialem STXa

Skomentuj

,,żeby nie było że nic nie robię":

zasilacz do mostka TDA7294 i częściowo polutowana końcówka(wielkie podziękowania dla Zbyszka za PCB), teraz czekam an resztę drobnicy :wink:

Skomentuj

:shock: co jamnik :lol:

Skomentuj

Pawel S., cicho:P kondy dostałem za darmo wiec zrobiłem jamnika :razz: w obudowie i tak tego nie będzie widać :wink:

Skomentuj

Pawel S., nie lubisz jamników ? to co powiesz na coś takiego ? że ktoś skrzywdził jamnika ? :razz:

Skomentuj

Warg co masz za kondy ? nie chcesz mi plytki zrobic pod podobny zasilacz?:P

Skomentuj

dolphin123, 2200uf 50V x34 :razz: mój mały zasilacz do syma, od ponad roku działa dobrze :mrgreen: ale niestety nie mam projektów z protela, gdzieś się zapodziały :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                            2200uf 50V x34
                            Wy to zboczeńce normalne jesteście :lol: :lol: :lol:

Skomentuj

Dewianci elektroniczni :mrgreen:

Skomentuj

bez przesady ... kosztował mnie tyle co 3 kondy 10000uf w tme :P a do tego uczyli mnie że kilka małych kondów lepiej oddaje ładunek niż jeden duży :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                                  kilka małych kondów lepiej oddaje ładunek niż jeden duży
                                  no tak, ale mi by poprostu szkoda bylo miejsca :lol:

Skomentuj

Pawel S., nie przesadzaj ... sporo osób które pokazuje swoje wzmaki na forum i tak ma pół obudowy puste, więc czemu nie dać dużego zasilacza ? u siebie mam tak, będe musiał zrobić porządek z kablami itp gdzieś widziałem nawet identycznie ułożone firmowe konstrukcje

no i wreszcie będe musiał wykończyć obudowe , hmmm może w wakacje :P

Skomentuj

Warg, nie dało sie jakoś zrobić wyższej obudowy :?: Głęboka strasznie... Mogłeś Kondziorki ustawić na trafie, oddzielić jakąś deską, albo cienką płyta...

[ Dodano: 2009-05-05, 23:21 ]
                                      P.S. zdradz wymiary

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                                        a do tego uczyli mnie że kilka małych kondów lepiej oddaje ładunek niż jeden duży
                                        A kto cie tego uczył? Chyba jakis kowal albo znawcy z audiostereo lub jakis redaktorzyna z pisma pokroju AUDIO...

W tej obudowie zmieslilbys 6 kanalow a nie dwa, jeszcze kot mogłby zamieszkać tam. Chociaz to kwestia wygody itp.

Ale szkoda ze masz tak długie kable od zasialcza do wzmaka.... one niwecza praktycznie niski ESR uzyskany tak duza iloscia kondensatorow filtrujacych.

Skomentuj

42cm szerokości i 35cm głębokości więc tyle co troche większe wzmaki firmowe :)
                                          co do kabli to zawsze można zrobić w środku przemeblowanie :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X