Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

miejsce mają już wybrane , miejsca od ściany jest . 31cm(gł)x30cm(wys)x17cm(szer) oto ich wymiary brutto.

Skomentuj

hmmm ... wiem że sprawa gustu, ale też moim zdaniem za głębokie, jak dla mnie to najlepsze proporcje są głębokość = od 1,4 do 1,6 * szerokość :smile:

Skomentuj

znając mnie to za pół roku będe robić inne "budy" więc wezmę pod uwagę to co mówisz.

Skomentuj

DaVid, mam prawie identyczne obudowy do tych samych glosnikow (tylko ze 30x30x17)
          wygladalo to na poczatku OK ale pozniej sie okazalo ze faktycznie malo praktyczna glebokosc

teraz bym dal max 25cm glebokosci a z litrazem powalczyl ciensza scianka lub czyms jeszcze...

Skomentuj

bo przy tym litrażu dość ładnie grają , a jak by grały w mniejszym to nie wiem , może ktoś ma ? słyszał ? Jak mniejsze to też br czy zamknięta?

Skomentuj

w zamknietej graja ale sie i tak marnuja. tak ok 7 litrow to normalnie jeszcze gra. mniej to juz nie testowalem

Skomentuj

aktywny LW800

dokoncze elektronike i jak ktos chce jest na sprzedaz :razz:

Skomentuj

ile za niego chcesz? szkoda ze nie ciemny :/

Skomentuj

powiedz mi ile za niego chcesz dac wszystko pachnie nowoscia :razz:

Skomentuj

dolphin123, No też jestem ciekaw ceny bo mam chętnego na coś takiego (napisz mi na PW ile za niego) No proporcje w sam raz jakie ma wymiary i czym jest oklejony(wygląda jak cieniutka sklejka) Daj jeszcze zdięcie z tyły (rozumiem że głośnik od dołu jest?)

Skomentuj

dolphin123, jak z obróbką takiej sklejki ? Nie strzępi się ?

Skomentuj

glosnik jest z tylu ze wszystkimi regulacjami, jak go dokoncze to wstawie fotke. subek jest wykonany przez znajomego ze sklejki 1cm... wylozylem co prawda kawalkami maty srodek, nie jest to konstrukcja moze super wykonana, ale zastapic moze fabryczne mniejsze suby napewno

Skomentuj

daj foto z 2 strony :P

Skomentuj

dolphin123, jak z obróbką takiej sklejki ? Nie strzępi się ?
                              bude dostalem juz polakierowana, swoja droga perfekcyjnie mysle, warstwy nakladane pistoletem i utwardzane ultrafioletem czy czyms.. gdy robilem otwory pod galki zrobilem najwiekszy blad ze nie robilem tego od strony lakierowanej, ale od wewnetrznej strony no i sie troszke postrzepilo jednak nie wplywa to na ogolny wyglad, mysle e prezentuje sie calkiem dobrze jak na sklejke

Znajomy zrobil mi skrzynke, dla mnie to jest raczej zabawka zeby zobaczyc jak to z tym lw800 jest naprawde

Skomentuj

To może ja coś dorzucę. Po zeszlifowaniu lakieru, załataniu starych otworów, oklejeniu HDF-em i ponownym ofornirowaniu, z czegoś takiego:

powstało coś takiego:

i przymiarka głośników:

Skomentuj

dolphin123, mialem zrobc cos koledze do kina za ok 300zl. jak narazie masz najladniejszego suba ale kolor nie pasuje (ma wszystko w wenge)
                                  jako ze nie chce mi sie nic robic to moze bm to kupil... tylko najpierw u niego musze przetestowac czy 8" starczy :???:

mkul, i jak sie zgrywa GDN 16/50/6 z DXem? :>

Skomentuj

Pawel S. jak wiesz :wink: nie przepadam za tym tonsilem, ale dałem mu jeszcze jedną szansę, tym razem podział będzie niski, bo 2k, akustycznie nizupełnie symetryczny LR4, ale póki co nie odsłucham, bo na giełdzie we Wrocku wszystkie stoiska z kondami zamknięte, więc muszę zamawiać w polinku i czekać...

Skomentuj

czy testowal ktos moze tonsil ACTIV 100 A? http://www.protonsil.pl/?s=1&page=4&pid=15
                                      z tego co widze cena na akceptowalnym poziomie, glosnik 10" tylko moc mala... do kina sie sprawdzi?

Skomentuj

za mojego bede chcial mniej wiecej 200zl jeszcze nie wiem, ale najpierw musze go odpalic a to za tydzien. jakie strojenie LW800 dac? 40 czy 45 moze zyska na wykopie?

Skomentuj

daj 40Hz - w koncu to podobno jeden z lepszych alphardow :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X