Ja natomiast żywię cichą nadzieję, że dział "W trakcie budowy..." stanie się w przyszłości kopalnią tutoriali budowy nagłośnienia, wzmacniaczy, preampów itp itd :)
dlatego mozna bylo nazwac go toturiale jak pisalem srednio ciagle deski i wkrety ogladac, ten watek wprowadzal smaczek gotowej przyszlej konstrukcji.
dzieki Quester.
FRS8 w koncu znalazly zastosowanie. Dorobilem do nich maly wzmacniacz stereo na tda2030A o mocy 18W @4ohm i nie pamietam dokladnie ile przy 8ohmach FRSa :P... trafko 40W, kondziory 4700 2 sztuki, zasilanie symetryczne kosteczek 2x21V bodajrze.
Wszystko spakowane w male skrzyneczki ze sklejki i zalakierobejcowane (wyszko jak wyszlo :P). Glosniczki poszly w zastepstwo za plastikowe pukadelka do kompa u dziewczyny i nie ma zle :). FRS moze cudem akustkyki nie jest ale poprawnie przetwarza pasmo (dodatkowo male podbicie basu w eq). Ponizej pare fotek, do dzialu konstrukcji nie bede chyba zamieszczal.
Zamieszczone przez Quester
Ja natomiast żywię cichą nadzieję, że dział "W trakcie budowy..." stanie się w przyszłości kopalnią tutoriali budowy nagłośnienia, wzmacniaczy, preampów itp itd :)
Popieram :).. takie relacje z budowy to fajna sprawa.
...do dzialu konstrukcji nie bede chyba zamieszczal.
A dlaczego nie? Wg. mnie warto umieścić w dziale. Na pewno są lepsze niż krejativy.
W rzeczywistości skrzyneczki lepiej się prezentują niż na zdjęciach :wink:
Dzisiaj przyszly Vify i Morele.. nie moglem sie oprzec i wsadzilem je w testowe budy. Zasilone Uniampem zmiazdzyly wszystko co dotad slyszalem. Litraz netto to 20l, wytlumienie na tylnej sciance(watolina), strojenie w okolicach 43Hz. Nie wiedzialem, ze dialogi moga tak pieknie brzmiec. Nie moge sie nasluchac.. Powalajacy dzwiek!
Pare fotek(prosze nie krytykowac skrzynek):
Jest sens dawac wiecej wytlumienia? Co moge tym osiagnac oprocz powiekszenia teoretycznie litrazu? Pozostaje dokonczyc oklejanie, szlif, malowanie.. ale to wszystko po sesji.
hmmm wiem że może głupie pytanie ... ale ... z kartonu można zrobić podkładke pod pcb zwrotki ? bo mam całą obudowe wyłożoną taśmą dekarską z warstwą alu a nie chce zrobić dużego zwarcia :P
tylko 2 fotki bo niema czym się chwalić :smile: na razie ustawione na komodzie ... jakieś stare standy stoją w piwnicy to jutro małe przemeblowanie :smile:
ps dojdą jeszcze ścięcia na froncie itp
takero, jak pisałem będą ścięcia, z góry boków, a na wysokości tweetera ścięcia stylizowane na te z avalonów, poza tym takie szerokie bo ciężko by mi było ~12 litrów wyciągnąć inaczej
poza tym takie szerokie bo ciężko by mi było ~12 litrów wyciągnąć inaczej
zaczyac chce jutro (wlasciwie dzisiaj) 15AX i DX25 i zastanawiam sie tez jak wystylizowac obudowe przy tych malych glosniczkach i zachowujac 12litrow :/
Skomentuj