Pawel S. pewnie tak by było tylko nie widziałem u krakowskiego Zagłoby forniru na fizelinie. A może słabo się rozglądałem. Ale nawet nie chce znać ceny. Na tego się już wykosztowałem :wink:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
część skrzynek oklejona taśmą dekarską :smile:
ale jak widać (chyba) zapomniałem wrzucić wzmocnienia :cry: :oops:
ma ktoś jakiś pomysł jak teraz można jakieś wzmocnienia dać? osobiście wyślałem o wywierceniu otworów zakołkowaniu w kilku miejscach kołkami 10mm :roll: :?:
ps. co do tego co ktoś pisał że po wyłożeniu matami jak się puka w skrzynke to nie jest jakby uderzać w coś pustego ... potwierdzam mam takie same wrażenie
Skomentuj
-
Przemek
Zawsze są potrzebne. Usztywniają konstrukcję. Minimum poprzeczka pomiędzy ścianami. Inaczej obudowa rezonuje i gra jak trumna dla kota. Obudowa bez wzmocnień to dla mnie przejaw niedbałości konstruktora.
Warg, zerwij część tych taśm i wklej poprzeczki z MDFu albo ze sklejki.
Skomentuj
-
Przemek
Zamieszczone przez cudny90Przemek, ciekawy jestem, czy w swoim subwooferze, który robiłeś dla znajomego, dałeś wzmocnienia .... a może w swoim centralu? :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez Wargps. co do tego co ktoś pisał że po wyłożeniu matami jak się puka w skrzynke to nie jest jakby uderzać w coś pustego ... potwierdzam mam takie same wrażenie
ale slychac ze inaczej gra :P
Skomentuj
-
Przemek
Zamieszczone przez cudny90A tu wzmocnieniami się nie pochwaliłeś? http://www.tlumacz.robi.to/smallmekmus/index.html
a żeby Ci oszczędzić szukania, to w komplecie satelitek i centralu do tego małego suba - które też tu sa na forum
http://www.tlumacz.robi.to/scbp/index.html
- na zdjeciach też nie widać wzmocnień, a są...
Skomentuj
-
Przemek
Zamieszczone przez cudny90Dobra, nie czepiam się, bo mieszkasz niedaleko mnie i jesteś "swój chop" - tylko dlatego
Skomentuj
-
U mnie póki co jedna nieskończona skrzynka - jedna boczna ściana trzyma się na 2 wkrętach więc nieźle wibruje przy normalnej głośności, ale i tak bas w trybie direct jest niezły, na poziomie tonsilów 16/30 z podbitym +12dB.
W weekend dochodzi przegroda, a później maty i wytłumienie jak kupię procaby. Na terminal ze zwrotnicą będzie osobna komora bo dolna część będzie wypełniona piaskiem. Póki co koszty skrzynek to 5zł na 200 gramów wkrętów w OBI, płyty darmowe, stąd rysunek na jednej z nich :lol:ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Przemek
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORAZe względu na popularność tematu i piętrzący się w nim galimatias temat zostaje zamknięty. Jako rekompensatę oddajemy do Waszej dyspozycji specjalny dział forum: W trakcie budowy...
[ Dodano: 2008-12-26, 19:12 ]
Ponieważ pojawiło się sporo głosów sprzeciwu, więc odblokowuję temat, a do wyboru Wam zostawiam gdzie chcecie relacjonować budowę swoich dzieł
Być może macie racje, że taki wątek jest potrzebny. Ja natomiast żywię cichą nadzieję, że dział "W trakcie budowy..." stanie się w przyszłości kopalnią tutoriali budowy nagłośnienia, wzmacniaczy, preampów itp itd :)
Skomentuj
Skomentuj