Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pawel S. pewnie tak by było tylko nie widziałem u krakowskiego Zagłoby forniru na fizelinie. A może słabo się rozglądałem. Ale nawet nie chce znać ceny. Na tego się już wykosztowałem :wink:

Skomentuj

część skrzynek oklejona taśmą dekarską :smile:

ale jak widać (chyba) zapomniałem wrzucić wzmocnienia :cry: :oops:
      ma ktoś jakiś pomysł jak teraz można jakieś wzmocnienia dać? osobiście wyślałem o wywierceniu otworów zakołkowaniu w kilku miejscach kołkami 10mm :roll: :?:

ps. co do tego co ktoś pisał że po wyłożeniu matami jak się puka w skrzynke to nie jest jakby uderzać w coś pustego ... potwierdzam mam takie same wrażenie

Skomentuj

Poco Ci wzmocnienia do takich małych monitorków? Imo nie są potrzebne ...

Skomentuj

Zawsze są potrzebne. Usztywniają konstrukcję. Minimum poprzeczka pomiędzy ścianami. Inaczej obudowa rezonuje i gra jak trumna dla kota. Obudowa bez wzmocnień to dla mnie przejaw niedbałości konstruktora.
          Warg, zerwij część tych taśm i wklej poprzeczki z MDFu albo ze sklejki.

Skomentuj

Przemek, ciekawy jestem, czy w swoim subwooferze, który robiłeś dla znajomego, dałeś wzmocnienia .... a może w swoim centralu? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
              Przemek, ciekawy jestem, czy w swoim subwooferze, który robiłeś dla znajomego, dałeś wzmocnienia .... a może w swoim centralu? :P
              Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                ps. co do tego co ktoś pisał że po wyłożeniu matami jak się puka w skrzynke to nie jest jakby uderzać w coś pustego ... potwierdzam mam takie same wrażenie
                a ja tego nie zauwazylem ;]
                ale slychac ze inaczej gra :P

Skomentuj

A tu wzmocnieniami się nie pochwaliłeś? http://www.tlumacz.robi.to/smallmekmus/index.html

Skomentuj

pisałem że zapomniałem wkleić :P a nie że nieprzemyślane :P wzmocnienia leżały i czekały żeby je ponawiercać troche żeby zajmowały mniejszą objętość. a że w święte i nudno to zacząłem oklejać taśmą dekarską i jakoś tak wyszło :cry: :oops: :???: :shock:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      Zamieszczone przez Warg
                      a ja tego nie zauwazylem ;]
                      ale slychac ze inaczej gra :P
                      Na forum znajduje się temat poświęcony tej tematyce? Chciałbym się coś więcej dowiedzieć o tym patencie :]

Skomentuj

A tu wzmocnieniami się nie pochwaliłeś? http://www.tlumacz.robi.to/smallmekmus/index.html
                        a tu wzmocnień nie ma na zdjęciach chociaż zmyli cię tekst "brak wzmocnień wewnętrznych" w opisie - niespodzianka, co?
                        a żeby Ci oszczędzić szukania, to w komplecie satelitek i centralu do tego małego suba - które też tu sa na forum
                        http://www.tlumacz.robi.to/scbp/index.html
                        - na zdjeciach też nie widać wzmocnień, a są...

Skomentuj

Dobra, nie czepiam się, bo mieszkasz niedaleko mnie i jesteś "swój chop" - tylko dlatego

Skomentuj

Wszyscy się chwalą swoimi osiągnięciami to może i ja pokażę czym się zajmuję przy świętach. Na fotce kolumienki 2,5 drogi na peerlessach. Monitorki jakie niedawno zaczęłem robić czekają na lepsze czasy(finanse). Miała je dostać siora pod choinkę ale raczej dopiero zając je jej przyniesie.

Skomentuj

Dobra, nie czepiam się, bo mieszkasz niedaleko mnie i jesteś "swój chop" - tylko dlatego
                              Ooo sąsiad! To czepiaj się :cool: - konstruktywna krytyka mile widziana. Wzmocnienia są tam faktycznie, ale nijak nie udowodnię bo innych zdjęć nie mam. Ale piwo zawsze można razem wypić :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez zboj87
                                Na forum znajduje się temat poświęcony tej tematyce? Chciałbym się coś więcej dowiedzieć o tym patencie :]
                                raczej nie. trzeba bedzie o tym napisac w temacie o wygluszaniu

los_sandalos, widze nowe XT25 z podwojnym wiec zwrotnice bedziesz sam robil?

Skomentuj

Generalnie kolumny są robione w oparciu o projekt HDX2 z akustyka. Wprowadzam drobne korekty ale raczej nie takie abym musiał korygować zwrotnicę zaprojektowaną przez Andrzeja Kisiela i spółkę.

Skomentuj

U mnie póki co jedna nieskończona skrzynka - jedna boczna ściana trzyma się na 2 wkrętach więc nieźle wibruje przy normalnej głośności, ale i tak bas w trybie direct jest niezły, na poziomie tonsilów 16/30 z podbitym +12dB.

W weekend dochodzi przegroda, a później maty i wytłumienie jak kupię procaby. Na terminal ze zwrotnicą będzie osobna komora bo dolna część będzie wypełniona piaskiem. Póki co koszty skrzynek to 5zł na 200 gramów wkrętów w OBI, płyty darmowe, stąd rysunek na jednej z nich :lol:
                                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

monitory od środka, schną krawędzie
                                      Załączone pliki

Skomentuj

Powolutku do przodu... :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                          Ze względu na popularność tematu i piętrzący się w nim galimatias temat zostaje zamknięty. Jako rekompensatę oddajemy do Waszej dyspozycji specjalny dział forum: W trakcie budowy...

[ Dodano: 2008-12-26, 19:12 ]
                                          Ponieważ pojawiło się sporo głosów sprzeciwu, więc odblokowuję temat, a do wyboru Wam zostawiam gdzie chcecie relacjonować budowę swoich dzieł
                                          Być może macie racje, że taki wątek jest potrzebny. Ja natomiast żywię cichą nadzieję, że dział "W trakcie budowy..." stanie się w przyszłości kopalnią tutoriali budowy nagłośnienia, wzmacniaczy, preampów itp itd :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X