Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moje kolumny(w budowie) maja 1m + kolce, Ale ja mam ponad 2m :razz:

Skomentuj

A jak jak siedze na swojej starej ...kanapie mam uszy na wysokosci 85cm i nikt mi nie powie ze musze miec kolumny 100cm

Skomentuj

Buduje się kolumnę o wysokości takiej, która będzie dla nas odpowiednia, dla niektórych będzie to 100cm dla innych 80cm itd. Ja mam 100cm, ale jeszcze dojdą cokoły o kolce. Obecnie są właśnie o to co wymieniłem za niskie:)

Skomentuj

Wczoraj powycinałem i wkleiłem wzmocnienia i przegrodę, jakieś 19-20 litrów ma być.
          A dzisiaj wykleiłem moje skrzynki, łącznie 7 mat, ale dokupię jeszcze jedną bo zbrakło. Z resztą prac czekam na Procaby LS25 (oby były warte wydanej kasy), bez których nie zamknę ostatecznie skrzynek. W międzyczasie jedynie pozostaje wycięcie otworu na terminal. Będzie podwójny front ze skórą (ostatnio popularne, ale zaplanowałem to w czasie, kiedy byly tylko kolumny cysiaczka z tym patentem) więc w każdej chwili mogę zmienić koncepcję przetworników.

Póki co dźwięk mnie nie zachwycił - nieco głębszy dźwięk niż Tonsile 16/30/... ale jakby mniej mięsa - może o to chodzi, chociaż biorę pod uwagę, że miejscami wieje przez szczeliny i nie ma wytłumienia. Zobaczymy jak zagra w komplecie, ale już myślę o wzmacniaczu do subwoofera na STX 22-120-4-SS żeby film jakiś obejrzeć.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Widzę, że maty bitumiczne stały się ostatnio bardzo modne. Teraz sam się zastanawiam czy nie wykleić nimi swoich monitorków. Czy ktoś wie, gdzie takowe maty można dostać w Katowicach? Bo brać 2 skrawki i płacić 13zł za przesyłkę to trochę mało opłacalne.

Skomentuj

gdzie takowe maty można dostać w Katowicach?
              Nie znam Katowic za bardzo, ale takie maty przeważnie kupuje się w sklepach motoryzacyjnych pod nazwą MATY APP.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                takie maty przeważnie kupuje się w sklepach motoryzacyjnych pod nazwą MATY APP.
                i tu sie mylisz - nie znajdziesz ich w sklepach motoryzacyjnych :P
                przeszukalem cale miasto i maja je w ofercie tam gdzie maja inne produkty APP czyli sklepy lakiernicze itp (u mnie to np "auto color" lub koles co sprzedaje na allegro)

Skomentuj

i tu sie mylisz - nie znajdziesz ich w sklepach motoryzacyjnych
                  Przecież to są zwykłe maty bitumiczne do wygłuszania drzwi w samochodach etc.

Sam kupowałem takie maty w motoryzacyjnym ( nawet we 2 w moim mieście ) :P

Skomentuj

Ja obdzwoniłem kilka miejsc i mieli w sklepie z lakierami, głównie samochodowymi. Przy okazji kupiłem tam szpachlę samochodową. Mieli też w zakładzie car-audio ale drożej. W sklepach moto raczej rzadko bo to nie jest część zamienna.

A wykleiłem po opiniach na forum, że lepszy wytłumiony wiór niż goły MDF.

Skomentuj

W sklepach moto raczej rzadko bo to nie jest część zamienna.
                      Nie wiem jak u Was, ale u mnie sklep motoryzacyjny nie znaczy tylko "części" są tam jakieś kaski dla motocyklistów, linki, nie linki, płyny, spraye do przyciemniania świateł, jakieś naklejki na samochody, i wiele różnych czasami śmiesznych rzeczy :P

Skomentuj

Przecież to są zwykłe maty bitumiczne do wygłuszania drzwi w samochodach etc.
                        tak, i dlatego szukalem ich tam. wszyscy byli zdziwienie o co ja wogole pytam :P

Skomentuj

wszyscy byli zdziwienie o co ja wogole pytam
                          No to ładnie U mnie w motoryzacyjnym kupiłem nawet siatkę tunigową xD Taka aluminiowa siateczka :) Jak niektóre dresy sobie do maluszka poniżej zderzaka montują

Skomentuj

No to moze ja sie pochwale jakka atrape zrobiłem w swieta... tak z nudów....

Od zawsze lubiłem lampy... :smile: tylko szkoda ze zarzenie w nich jest popalone..... :sad: ale mi sie podoba.

Moze kidys zbuduje sobie prawdziwego żarówkowca... :razz:

Skomentuj

No to ładnie U mnie w motoryzacyjnym kupiłem nawet siatkę tunigową xD Taka aluminiowa siateczka :) Jak niektóre dresy sobie do maluszka poniżej zderzaka montują
                              Czy możesz dać adres tego sklepu z matami.
                              Rozumie że jest to Sosnowiec Zagórze.

Skomentuj

Rozumie że jest to Sosnowiec Zagórze.
                                Nie, Zagórze to wieś :) ale od Zagórza jakieś 8km mamy miasto Chrzanów :) I tam jest ten sklep.

Co do adresu to znam ulice i mogę Ci to wytłumaczyć jak tam dojechać ew.

ul. Podwale, sklep znajduje się po prawej stronie jadąc w kierunku Trzebinii, obok jest WOD-KAN.

EDIT: funiax, jesteś z Jaworzna, no przecież to niedaleko :) Jeżdżę tam czasami do sklepu elektronicznego BLACKELECTRONICS :)

Skomentuj

cudny90 dzięki, Chrzanów bliziutko o to mi chodziło.

Skomentuj

U mnie powstają... tyły do kina na ARN 150-05/8

Skomentuj

bardzo kiepawe proporcje, wygląda raczej jak obudowa komputera niż kolumna. powinny być 2 razy płytsze.

Skomentuj

może i tak , ale to też kwestia gustu. Pierwsze odsłuchy były i grają raczej ładnie , nie mulą a bas jest szybki . doszedł do tego br (z tyłu). średnica 5.5 , długość 13. Z dźwięku jestem zadowolony .

Skomentuj

DaVid, będziesz miał problem z ustawieniem monitorów. Skoro BR jest z tyłu to monitory nie mogą stać zbyt blisko ściany.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X