irek zaklada ze kupuje u niego kompletnie zielona osoba wiec wszystko robi tak zeby nic do niego na gwarancje nie wrocilo - smialo podlaczaj
I rzeczywiście udało się, co jest dla mnie nie lada wyczynem bo nie wiedziałem jak bezpiecznik i wyłącznik podłączyć :grin:
Różnica w dźwięku jest bardzo zauważalna w porównaniu do Yamahy DSP-A780(wzmacniacz kina domowego.
Z całą pewnością masz rację, jednak w porównaniu do typowych obudów nie zatrważająco więcej. Elementów będzie sporo natomiast ich montaż niezwykle łatwy. Po naszkicowaniu zarysu spiral cała budowa będzie się sprowadzać do smarowania klejem poszczególnych segmentów linii spiralnych i ustawianiu ich w prawidłowym położeniu. Potem sklejamy 3 warstwy (dwie płyty ze spiralami i jedna "goła") i voile :!:
Myślę, że projekt nie jest tyle praco- co czasochłonny :)
P.S. Jak dobrze pójdzie to klejenie spiral zrzucę na kogoś innego (czyt. Żonę) :lol: Biorąc pod uwagę jej zaangażowanie w projekt jest szansa, że się uda. Oboje nas pali ciekawość co takie obudowy sobą będą reprezentować. Z tego powodu jest szansa, że projekt zostanie zrealizowany i pomierzony w całkiem niedługim czasie.
no i wreszcie, czyli jutro odbieram zestaw do XH16 z akkusa, zwykłe rezystorki, kondensatory SRC MKP etc :)), a ile to mnie nerwów (i o zgrozo pieniążków) kosztowało to lepiej nie mówić; w styczniu przyleci do mnie UniAmp z trafkiem; dzieki wszystkim za rady z wyborem :), co niektórzy mogą być pewni że ich jeszcze pomęcze
Zamieszczone przez Quester
P.S. Jak dobrze pójdzie to klejenie spiral zrzucę na kogoś innego (czyt. Żonę) :lol: Biorąc pod uwagę jej zaangażowanie w projekt jest szansa, że się uda. Oboje nas pali ciekawość co takie obudowy sobą będą reprezentować. Z tego powodu jest szansa, że projekt zostanie zrealizowany i pomierzony w całkiem niedługim czasie.
huh nie wiem co gorsze małżeństwo nauczycieli, czy audiofilów (pół biedy jak jeszcze mają te same upodobania) ;p
Nie wiecie czy poprzeczne odgrodzenie komory w ostinato 2000 ma jakieś "naukowe" uzasadnienie? Bo nie wiem czy się z tym bawić czy wstawić dechę pod kątem prostym.
Nie jest to tajemnica tylko wszystko pisze na stronce jest to karta pomiarowa MLS :) tyle ze jest to starsza wersja tego co jest na stronce (w tym co miałem bo już oddałem jest jeden 10bitowy przetwornik SAR) ponieważ karta dźwiękowa ma problem z uzyskaniem dobrego sygnału MLS ;] pożyczyłem z uczelni żeby zrobić pomiary kolumn.
Pomiary nie wyszły bo mam za mały pokój być może dla tego :) System już oddałem gosciowi teraz je pomierzę w taki sam sposób (czytaj to samo pomieszczenie ten sam mikrofon :)) ale w SW ;] jeśli pomiary się powtórzą to znaczy że zwrotka jest skopana. Niestety nie ma w sieci innej zwrotki do ARN 188 i SC10N :) Więc pozostaje czekać na rozwinięcie sytuacji Pozdrawiam
ploter czyli to byl pozyczony sprzęt ?
Czy w tym programie też jest mozliwosc symulacji zwrotki ?
Co do samego pomiaru widać skopaną fazę w miejscu podziału niestety
CHyba ten program źle mierzy efektywnosc zestawu...
No jak widać 2xarn188 osiąga 104db w pewnym paśmie to zastanawiam się czy go na estradę nie wciągnąć hehe Nie no ewidentnie pomiar był robiony raczej przy większym napięciu, ok 6V na oko, nie chce mi się obliczać. W każdym razie jeden wykres to dla prawej a drugi dla lewej kolumny?
Skomentuj