Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ciii :!: :razz:
    szykuje sie pozadna prezentacja wiec nie chce przedpremiery :P

Skomentuj

Nie tylko Ty :P , szkoda, że dzisiaj nie do końca wszystko wyszło, ale i tak wygrywa akcja z najlepszym piaskiem na świecie do kolumn :)

Skomentuj

Hmmm co do pierwszej fotki to nie wiem czy mogę coś mówić I tak już dużo powiedziałem Tobie Pawle S. Nie wiem czy nie będę zmuszony Cie zabić. :)

Wracając do fotki można to coś zobaczyć w wersji ewaluacyjnej czyli nowszej tutaj:

http://www.pwsztar.edu.pl/~d_krol/n_2.html

Miłego czytania... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          irek zaklada ze kupuje u niego kompletnie zielona osoba wiec wszystko robi tak zeby nic do niego na gwarancje nie wrocilo - smialo podlaczaj
          I rzeczywiście udało się, co jest dla mnie nie lada wyczynem bo nie wiedziałem jak bezpiecznik i wyłącznik podłączyć :grin:
          Różnica w dźwięku jest bardzo zauważalna w porównaniu do Yamahy DSP-A780(wzmacniacz kina domowego.

Skomentuj

Quester, sporo roboty bedzie przy tym :???:
            Z całą pewnością masz rację, jednak w porównaniu do typowych obudów nie zatrważająco więcej. Elementów będzie sporo natomiast ich montaż niezwykle łatwy. Po naszkicowaniu zarysu spiral cała budowa będzie się sprowadzać do smarowania klejem poszczególnych segmentów linii spiralnych i ustawianiu ich w prawidłowym położeniu. Potem sklejamy 3 warstwy (dwie płyty ze spiralami i jedna "goła") i voile :!:
            Myślę, że projekt nie jest tyle praco- co czasochłonny :)

P.S. Jak dobrze pójdzie to klejenie spiral zrzucę na kogoś innego (czyt. Żonę) :lol: Biorąc pod uwagę jej zaangażowanie w projekt jest szansa, że się uda. Oboje nas pali ciekawość co takie obudowy sobą będą reprezentować. Z tego powodu jest szansa, że projekt zostanie zrealizowany i pomierzony w całkiem niedługim czasie.

Skomentuj

STX GDN 18 AKX + DX25
              mogles zastosowac ta wysokokonowke GDWK-10-250-8-AKX
              kazdy by chcial wiedziec jak wypadnie zestaw stx w porownaniu do innych firm :wink:

Skomentuj

to sa pierwsze kolumny michala k i wtedy nie bylo jeszcze zwrotnicy z AKXem (tym nowszym bo tego poprzedniego nie polecali :roll: )

Skomentuj

no i wreszcie, czyli jutro odbieram zestaw do XH16 z akkusa, zwykłe rezystorki, kondensatory SRC MKP etc :)), a ile to mnie nerwów (i o zgrozo pieniążków) kosztowało to lepiej nie mówić; w styczniu przyleci do mnie UniAmp z trafkiem; dzieki wszystkim za rady z wyborem :), co niektórzy mogą być pewni że ich jeszcze pomęcze

Zamieszczone przez Quester
                  P.S. Jak dobrze pójdzie to klejenie spiral zrzucę na kogoś innego (czyt. Żonę) :lol: Biorąc pod uwagę jej zaangażowanie w projekt jest szansa, że się uda. Oboje nas pali ciekawość co takie obudowy sobą będą reprezentować. Z tego powodu jest szansa, że projekt zostanie zrealizowany i pomierzony w całkiem niedługim czasie.
                  huh nie wiem co gorsze małżeństwo nauczycieli, czy audiofilów (pół biedy jak jeszcze mają te same upodobania) ;p

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez kaczortrex
                    huh nie wiem co gorsze małżeństwo nauczycieli, czy audiofilów (pół biedy jak jeszcze mają te same upodobania) ;p
                    znam malzenstwo matematykow i uklada im sie bardzo dobrze. tak wiec u naszego admina tez powinno byc OK

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                      Hmmm co do pierwszej fotki to nie wiem czy mogę coś mówić I tak już dużo powiedziałem Tobie Pawle S. Nie wiem czy nie będę zmuszony Cie zabić. :)

Wracając do fotki można to coś zobaczyć w wersji ewaluacyjnej czyli nowszej tutaj:

http://www.pwsztar.edu.pl/~d_krol/n_2.html

Miłego czytania... :)
                      pod jakim programem to działa

Skomentuj

Na tej stronce masz na dole takimi literkami "NASTĘPNA" po prawej tam można zobaczyć program i resztę pomiarów :)

Skomentuj

Nie wiecie czy poprzeczne odgrodzenie komory w ostinato 2000 ma jakieś "naukowe" uzasadnienie? Bo nie wiem czy się z tym bawić czy wstawić dechę pod kątem prostym.

Skomentuj

ploter, a co to tajemnica jakas ze nie chcesz nic o tym mowic ? to po co w ogole ta fota ?

Skomentuj

likwiduje fale stojące poprzez nierównoległość płaszczyzn

Skomentuj

Nie jest to tajemnica tylko wszystko pisze na stronce jest to karta pomiarowa MLS :) tyle ze jest to starsza wersja tego co jest na stronce (w tym co miałem bo już oddałem jest jeden 10bitowy przetwornik SAR) ponieważ karta dźwiękowa ma problem z uzyskaniem dobrego sygnału MLS ;] pożyczyłem z uczelni żeby zrobić pomiary kolumn.
                                Załączone pliki

Skomentuj

ploter, coś te pomiary nie wyszły, dla jakiego napięcia przeprowadziłeś pomiar i w pomieszczeniu czy komorze bez(d)echowej?

Poza tym wychodzi jakie killer robi skopane zwrotnice... Ale masz system pomiarowy to mam nadzieje że ją poprawisz

Skomentuj

praca na pomiarami i jeszcze tylko fornir

Skomentuj

Pomiary nie wyszły bo mam za mały pokój być może dla tego :) System już oddałem gosciowi teraz je pomierzę w taki sam sposób (czytaj to samo pomieszczenie ten sam mikrofon :)) ale w SW ;] jeśli pomiary się powtórzą to znaczy że zwrotka jest skopana. Niestety nie ma w sieci innej zwrotki do ARN 188 i SC10N :) Więc pozostaje czekać na rozwinięcie sytuacji Pozdrawiam

Skomentuj

ploter czyli to byl pozyczony sprzęt ?
                                        Czy w tym programie też jest mozliwosc symulacji zwrotki ?
                                        Co do samego pomiaru widać skopaną fazę w miejscu podziału niestety
                                        CHyba ten program źle mierzy efektywnosc zestawu...

Skomentuj

No jak widać 2xarn188 osiąga 104db w pewnym paśmie to zastanawiam się czy go na estradę nie wciągnąć hehe Nie no ewidentnie pomiar był robiony raczej przy większym napięciu, ok 6V na oko, nie chce mi się obliczać. W każdym razie jeden wykres to dla prawej a drugi dla lewej kolumny?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X