Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez La'Mefenzo
    Michał K, a na cóż Ci takie długie ic? I co to za kabelek? Bardzo przyjemny
    Moim zdaniem lepiej mieć więcej niż za mało a koszt metra to ok. 3.5zl(kabel i oplot) a więc grosze...
    Procab MC 305 Tani i fajny

Zamieszczone przez n_omyzs
    oplot chyba z akkusa, a wtyki Nakamichi. BTW mogles te kurczki troche bardziej naciagnac na wtyk - trzymaja go dobrze?
    oplot z allegro kupiony po niecałej złotówce za metr, wtyki Nakamichi... Co do koszulek termokurczliwych to właśnie niewiem czy będzie dobrze trzymać, ąle nie miałem czarnych o większej średnicy, może nałoże na to jeszcze bezbarwną, dłuższą.

Skomentuj

wasik1989, napisz coś więcej o zwrotnicy :mrgreen:
      Zamieszczone przez n_omyzs
      Koncowka mocy na lm3886 w aplikacji AVT - zaden gainklon :P ...
      ...i muszę powiedzieć, że bardzo ładnie brzmi. Aż sam byłem trochę zaskoczony.
      P.S. Czekamy na nowego suba. Jak dobrze pójdzie to w tym miesiącu będę miał nowe monitorki, więc możemy znowu zrobić jakiś mały spocik :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
        Będzie odcięty łańcuchem pasywnym na 1,5 metrze :lol: Na szyje zastosuje mu prawdopodobnie pierścień faradaya, inaczej zwany obrożą, co by to lepiej kontrolował samego psa.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
          bart210 napisał/a

Będzie odcięty łańcuchem pasywnym na 1,5 metrze :lol: Na szyje zastosuje mu prawdopodobnie pierścień faradaya, inaczej zwany obrożą, co by to lepiej kontrolował samego psa.
          :lol: ale się uśmiałem

Skomentuj

Skomentuj

Znowu krowa? I to w dodatku jakaś głęboka .. Pocóż, czemuż?

Skomentuj

Witam
                Ja dzisiaj przygotowuję się do fornirowania. Mam jednak wątpliwości jak obkleić frezy obudowy, nie chcę ich zbyt dużych robić może takie ścięcia podobne jak u XYSa
                http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...2e997bd5726362

Chodzi o to czy ugina się fornir czy osobne kawałki trzeba wycinać.

Skomentuj

natnij go dokladnie w tym miejscu delikatnie nozykiem, powinien sie ladnie ulozyc

Nie na temat...

Skomentuj

Ale od dołu pewnie naciąć, bo jak zrobię u góry to się szczelina zrobi?

[ Dodano: 2008-10-04, 16:34 ]
                    dobra już wiem bo po bokach zaokrąglę frezy.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                      Znowu krowa? I to w dodatku jakaś głęboka .. Pocóż, czemuż?
                      jakas gleboka? jak ktos buduje kolumny i patrzac z gory ma kwadrat no to gratuluje zachowania proporcji kolumny :lol: zasada bardzo prosta aby to wygladalo... szerokosc scianki mnozysz razy 1,5 i masz glebokosc - z lotu ptaka ladny prostakacik, bynajmniej ja tak robie i wielu tutaj tez. no ale jak dla Ciebie zle proporcje to pokaz mi swoje ktore sa lepsze:lol:

Skomentuj

zasada bardzo prosta aby to wygladalo... szerokosc scianki mnozysz razy 1,5 i masz glebokosc
                        Oooo, jakieś nowe prawa fizyki, czy matematyki??

no ale jak dla Ciebie zle proporcje to pokaz mi swoje ktore sa lepsze
                        Dobra, ale dopiero za jakieś 2 tygodnie.

Nie mówię, że ma być kwadrat z lotu ptaka, ale imo taka głęboka nie wygląda ładnie :|

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                          Chodzi o to czy ugina się fornir czy osobne kawałki trzeba wycinać.
                          Przeczytaj o budowie moich kolumn ktore wlasnie wstawilem tez mam takie frezy z przodzu i jesli bedziesz fornirowal modyfikowanym to jest elastyczny i nie musisz przycinac, bo ladnie sie zalamie i nie peknie na zgieciu

[ Dodano: 2008-10-04, 17:57 ]
                          Zamieszczone przez cudny90
                          Oooo, jakieś nowe prawa fizyki, czy matematyki??
                          Co Ty bredzisz? napisalem ze ja tak licze zeby wszystko ladnie wygladalo i klasyczne podlogowki nawet jak pojdziesz do sklepu to zobacz czy nie jest tak czesto jak napisalem. nie wiem jak wg Ciebie ma to super wygladac ale chetnie zobacze :grin: nie moga byc podlogowki z lotu ptaka kwadratem ani tez 2razy wieksze niz szerokosc kolumny ale wlasnie pomiedzy tak mysle i nigdy moje "razy poltora" mnie nie zawiodlo i za kazdym razem jestem zadowolony z wygladu.

Skomentuj

Znowu napotkałem problem, próbowałem ugiąć fornir na tych zaokrągleniach, ale jest za twardy. Jest jakiś sposób żeby to przejść? Może klej go trochę zmiękczy?

Skomentuj

jaki fornir? jak go ulozyles?
                              zobacz to

mi jakos wyszlo :P

Skomentuj

Dębowy, mojego za chiny nie da się tak zgiąć, ani częściowo w taki sposób bo pęka :cry:, ale zauważyłem że po wyszlifowaniu tych drobnych pęknięć nie widać. Kurcze obklejanie boków to będzie masakra.

Skomentuj

jamess8, a napewno ulozony fornir masz jak ja? jezeli tak to nie martw sie drobnymi peknieciami - one i tak powstaja. jednak pozniej jak to docisniesz to minimalizuja sie a po wyszlifowaniu sa nie widoczne

Skomentuj

Ew. można zwilżyć wodą np. za pomocą pędzelka.

Skomentuj

Zamieszczone przez handicap
                                      Ew. można zwilżyć wodą np. za pomocą pędzelka
                                      i tak popeka - to dab :P

Skomentuj

Ale przynajmniej miętki będzie :) Pęknięcia można później zarobić cienkimi skrawkami lub pyłem ze szlifowania. Są sposoby, ale trzeba sie narobić aby końcowy efekt był :)

Skomentuj

Witam pozostalo czekac tylko na morel-e :) i dwa rezystorki bo zapomnieli przyslac :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X