Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak ogladam to budowanie na ekranie i tak pomysl mi wpadl moze nie jakis ambitny i wielki ale moze by zrobic prawdziwe budowanie na ekranie a mianowicie VIDEO TUTORIALE )) ??

Skomentuj

ale moze by zrobic prawdziwe budowanie na ekranie a mianowicie VIDEO TUTORIALE
      masz zamiar oglądać jakieś filmiki jak jakiś koleś szlifuje fornir?? :/ Czy jak fornir spoczywa pod obciążeniem?

Skomentuj

No wiesz CUDNY

mozna przeciez pokazac jak sie go kladzie, jaka technika itp

przeciez jak jest gotowanie na ekranie to nie pokazuja jak zupa gotuje sie 30 min

To tylko taki pomysl i tak naprawde tutoriale VIDEO mozna zrobic do wszystkiego, od sadzenia kwiatkow po pucowanie butow

Tu chodzi mi bardziej o cos w stylu np. mierzenia parametrow glosnika pokazac od poczatku do konca jak to wszystko wyglada, wykresy na monitorze pare slow na ich temat na co zwracac uwage przy pomiarach i takie tam.

Taki tutorial z prawdziwego zdarzenia

Szkoda ze nie posiadam urzadzen pomiarowych i dysponuje za mala wiedza na ten temat ale z checia bym sie czegos takiego podjol

No ale to tylko taka Ciekawostka takie cos mi do glowy wpadlo :)

Skomentuj

Co do mierzenia parametrów głośników i innych rzeczy które można robić w speaker workshop
          to tutaj są videotutoriale na ten temat
          http://www.audio.dmkproject.pl/index2.html

Skomentuj

Bathez dzieki wlasnie poszukuje roznych videotutoriali powoli sklaniam sie do skombinowania jakis urzadzen pomiarowych i sprobowania tego wszystkiego kazdy matrial dlam nie na wage zlota

Skomentuj

raffal81, tez myslalem o czyms takim i nawet bym to zrealizowal... tylko ze niemam kamery, nieumiem montowac no i niezbyt fotogeniczny jestem... :roll:

a na deser kolejna zwrotnica :P

Skomentuj

Pawel o przeciez my nie mieli bysmy Ciebie ogladac najwyzej mozesz ubrac kominiarke

WLasnie ogladalem pare tutoriali z tego linka co Barthez pokazal fajna sprawa i po polsku

O czyms takim myslalem ale do tego co z tego linka jest pokazane nie trzeba kamery zadnej to sa zrzuty ekranu ale w polaczeniu z VIDEO nagrywane kamera bylo by swietne szkoda ze ja nie mam takiej wiedzy jak wy bo dysponuje kamera i montarz dla mnie tez nie jest czyms strasxznym aaa no i PAWEL jestem podobno fotogeniczny

Powiedzcie mi tylko jaki jest najlepszy program do projektowania zwrotnicy ?

Skomentuj

teraz czekam na paczki (membrany, terminale, kable) a w poniedziałek myk po szpachle

Skomentuj

Front do uniampa :) Jeszcze nie pomalowany :)

Skomentuj

sam szczotkowales? normalnie szczotka druciana czy cos jeszcze??

Skomentuj

Papier ścierny 100 :)

Skomentuj

zostaly tylko fronty a juz mi sie niechce :/ meczace jest ciagle klekanie przed kolumnami :P

Skomentuj

A to te paskudy najnowsze

Skomentuj

Barthez, obudowy bardzo ladne - ale koniecznie dorob maskownice zeby zaslonic te glosniki :???: (w szczegolnosci bas)

Skomentuj

No to ja zdradze projekcik mojego przyszłego uniampa :)

Robione na szybko w photoshopie :P Więc nie jest to idealnie odwzorowane :)

Skomentuj

Pawel S. kolumny już są u klienta więc raczej za wiele przy nich nie dam rady pogrzebać. Ale w rzeczywistości te głośniki wyglądają ok. W sumie ok też grają :wink: No może poza tym Heco którego bym zmienił na SC10N i wtedy mógłbym powiedzieć że pod każdym względem są lepsze od moich 2xARN150 + SC10N :mrgreen: które już w sumie nie są moje bo pojechały gdzieś w Polskę :grin:

Skomentuj

Barthez, jaki to jest fornir i czym lakierowany?? machon czy sapeli?? i gdzie go nabyles? :)

Skomentuj

zwykly mahon, taki sam mam :)

Skomentuj

A właśnie że nie bo sapeli :razz: Od zwykłego mahoniu różni się trochę odcieniem. Sapeli jest bardziej czerwony a mahoń brązowy. Rysunek słoi oba mają taki sam. Lakierowane Hartz-Lackiem półmat 6 warstw. Szkoda że nie ma już matu tej firmy :neutral:
                                        A fornir kupiłem na jednym ze składów w Krakowie.

Skomentuj

mam tez mahon sepli i on ma zupelnie inny uklad slojow :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X