Tak ogladam to budowanie na ekranie i tak pomysl mi wpadl moze nie jakis ambitny i wielki ale moze by zrobic prawdziwe budowanie na ekranie a mianowicie VIDEO TUTORIALE )) ??
mozna przeciez pokazac jak sie go kladzie, jaka technika itp
przeciez jak jest gotowanie na ekranie to nie pokazuja jak zupa gotuje sie 30 min
To tylko taki pomysl i tak naprawde tutoriale VIDEO mozna zrobic do wszystkiego, od sadzenia kwiatkow po pucowanie butow
Tu chodzi mi bardziej o cos w stylu np. mierzenia parametrow glosnika pokazac od poczatku do konca jak to wszystko wyglada, wykresy na monitorze pare slow na ich temat na co zwracac uwage przy pomiarach i takie tam.
Taki tutorial z prawdziwego zdarzenia
Szkoda ze nie posiadam urzadzen pomiarowych i dysponuje za mala wiedza na ten temat ale z checia bym sie czegos takiego podjol
No ale to tylko taka Ciekawostka takie cos mi do glowy wpadlo :)
Co do mierzenia parametrów głośników i innych rzeczy które można robić w speaker workshop
to tutaj są videotutoriale na ten temat http://www.audio.dmkproject.pl/index2.html
Bathez dzieki wlasnie poszukuje roznych videotutoriali powoli sklaniam sie do skombinowania jakis urzadzen pomiarowych i sprobowania tego wszystkiego kazdy matrial dlam nie na wage zlota
raffal81, tez myslalem o czyms takim i nawet bym to zrealizowal... tylko ze niemam kamery, nieumiem montowac no i niezbyt fotogeniczny jestem... :roll:
Pawel o przeciez my nie mieli bysmy Ciebie ogladac najwyzej mozesz ubrac kominiarke
WLasnie ogladalem pare tutoriali z tego linka co Barthez pokazal fajna sprawa i po polsku
O czyms takim myslalem ale do tego co z tego linka jest pokazane nie trzeba kamery zadnej to sa zrzuty ekranu ale w polaczeniu z VIDEO nagrywane kamera bylo by swietne szkoda ze ja nie mam takiej wiedzy jak wy bo dysponuje kamera i montarz dla mnie tez nie jest czyms strasxznym aaa no i PAWEL jestem podobno fotogeniczny
Powiedzcie mi tylko jaki jest najlepszy program do projektowania zwrotnicy ?
Pawel S. kolumny już są u klienta więc raczej za wiele przy nich nie dam rady pogrzebać. Ale w rzeczywistości te głośniki wyglądają ok. W sumie ok też grają :wink: No może poza tym Heco którego bym zmienił na SC10N i wtedy mógłbym powiedzieć że pod każdym względem są lepsze od moich 2xARN150 + SC10N :mrgreen: które już w sumie nie są moje bo pojechały gdzieś w Polskę :grin:
A właśnie że nie bo sapeli :razz: Od zwykłego mahoniu różni się trochę odcieniem. Sapeli jest bardziej czerwony a mahoń brązowy. Rysunek słoi oba mają taki sam. Lakierowane Hartz-Lackiem półmat 6 warstw. Szkoda że nie ma już matu tej firmy :neutral:
A fornir kupiłem na jednym ze składów w Krakowie.
Skomentuj