Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    mam nadzieje ze sie podoba - bo juz otwory porobione...
    Wygląda ok :)

Skomentuj

Zamieszczone przez alibaba
      Pierwiastek to pikuś , ale zrobić pierwiastek sześcienny w windosowskim kalkulatorze było ciężko niewiem jak to sie robi , podpowiesz ?:P
      Jest przycisk xΛy .....(x do potęgi y)

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
        Zamieszczone przez alibaba
        Pierwiastek to pikuś , ale zrobić pierwiastek sześcienny w windosowskim kalkulatorze było ciężko niewiem jak to sie robi , podpowiesz ?:P
        Jest przycisk xΛy .....(x do potęgi y)
        dzięki dzięki , już wiem :P pozdrawiam.:)

Skomentuj

gi, brakuje tylko frezu pod GDNa - i tu pojawil sie problem :/

Skomentuj

gi, brakuje tylko frezu pod GDNa - i tu pojawil sie problem :/
            Jaki ?

Jeżeli chodzi o zrobienie szablonu to chyba najłatwiej zrobić obrys ostrym ołówkiem, zeskanować i przerobić na wektory coby móc pomniejszać/powiększać do odpowiedniego rozmiaru (najłatwiej chyba spline-ami) :)

Mając dokładny obrys w dużej rozdzielczości można się nawet pokusić o wykorzystanie progsów Raster2Vector np:
            http://www.raster-vector.com/

Gi

PS: Znalazłem tylko mały obrys jakiś i go przerobiłem na wektory, więc pewnie niezbyt dokładnie:
            [center:b6d0a2c0d5]GDN 13/40/2 (Obrys/Szablon)[/center:b6d0a2c0d5]

Skomentuj

gi, mam juz dawno dobrze to rozrysowane ale jak robilem szablony to z taka domowa dokladnoscia bedize ciezko :/
              no chyba ze z 10 szablonow zrobie :P

Skomentuj

gi, mam juz dawno dobrze to rozrysowane ale jak robilem szablony to z taka domowa dokladnoscia bedize ciezko :/
                no chyba ze z 10 szablonow zrobie :P
                Hmm nie bardzo wiem o czym piszesz. Dokładność wykonania szablonu czy dokładność frezowania przy użyciu szablonu.

Jeżeli chodzi o dokładność wykonania szablonu to chyba tylko wyrzynarka, ale z dokładnościa pewnie nie bardzo :/ Jakieś pomysły na obejście tego ? Mi przychodzi do łba tylko zlecenie wykonania szablonu w metalu (większa żywotność) jakiejś firmie, ale to dodatkowe koszta (pewnie spore).

Gi

Skomentuj

to juz taniej bedzie zaniesc obudowe razem z tysunkiem technicznym do zakladu gdzie maja frezarke cnc :P

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                    to juz taniej bedzie zaniesc obudowe razem z tysunkiem technicznym do zakladu gdzie maja frezarke cnc :P
                    Hmm a jaka różnica czy będą frezowali szablon czy skrzynki ? Skrzynek dodatkowo jest kilka, a szablon jeden. Nie zmienia to faktu, że pewnie nie jest to tania zabawa.

Gi

Skomentuj

robilem szablon frezarka i wlasnie niezbyt dokladnie rozstaw wychodzi. po frezowaniu z uzyciem szablonu wyrabia sie troche i z czasem robi wieksze otwory.
                      zrobienie szablonu w metalu na zamowienie by pomoglo ale to by kosztowalo ok 30-50zl a wasz budzet juz dawno sie skonczyl... no i w dodatku kolega u ktorego mialbym to zrobic mial wypadek :cry:

Skomentuj

No to zostaje chyba tak jak mówiłeś, zrobienie kilku szablonów, innej opcji nie widzę.

Gi

Skomentuj

jeszcze tylko dx'y ... :)

btw czy jest na forum ktos mily z okolic katowic z frezarką? oczywiscie chodzi o wykonanie frezu pod glosniki - ja niestety takiego sprzetu nie posiadam :(

Skomentuj

kijowo sie robi frez... ja zrobilem kolo i potem szpachlowanie... chyba ze ktos ma ladny szablon idealny

Skomentuj

moze zrobie po prostu pseudofrezy z hdfu, to tez jakies rozwiazanie a i scianka przednia bedzie grubsza :)

Skomentuj

Jutro jade po dechy ;D

Skomentuj

Tanner a co to?

Skomentuj

Mi to wygląda na mds08 :smile:

Skomentuj

Dokladnie tak :)
                                      A tutaj wstepnie przycięta 22mm wiorowka

Skomentuj

22SCX stxa

jeszcze tylko poczekac na elektronike..

Skomentuj

dolphin123, to jest jakaś okleina, no nie?

Poco te szpecące nalepki, czy co to jest :P ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X