Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie. dab jest chyba najbardziej kruchy. podobny jest jatoba ale on jest twardszy. buk jest fajny bo bardzo da sie giac i chyba prawie nie peka.
    jak cokolwiek robisz z kruchym fornirem (np przecinasz) to polecam podkleic go dobra tasma paierowa

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      buk jest fajny bo bardzo da sie giac i chyba prawie nie peka.
      Pęka, pęka...

Skomentuj

no ale nie tak ja dab :P

Skomentuj

100% ukończenia dzisiaj test na 10hz :mrgreen: :grin: :cool:
          Załączone pliki

Skomentuj

Zaraz ide dalej szlifowac szpachle...wrrr :twisted:

ps. otwory oczywiscie wyzynarka wycinane, a wygladaja jakbym je wygryzł
            no ale za pomocom wiertarki, wyzynarki i szlifierki kątowej udalo mi sie zrobic fazki i ścięcia

Skomentuj

jeden 'ptyś' prowizorycznie zlozony, i jak dla mnie to sc10n jest jakis taki za glosny...

Skomentuj

wiecej za takie pieniadze sie nie bawie... pora podniesc ceny :evil:
                poti89, calkiem fajnie sie prezentuje. ale widac kilka niedociagniec w fornirowaniu

Skomentuj

Na zdjeciu te krawedzie wyszlo jakos gorzej niz w rzeczywistosci, na zywo trzeba sie naprawde dobrze przyjzec zeby zobaczyc te niedociagniecia :razz:
                  Narazie basu tez za duzo nie ma,ale terminalem wieje strasznie i musze przedluzyc tunel bo teraz strojenie wychdzi ok 60 Hz :mrgreen:

Skomentuj

Odrazu mowie ze czekam na pierscienie do glosnikow, wiec nie krzyczcie ze nie rowno:P, na szczescie scięcia i powierzchnie wyszly na tyle gladkie ze zaszaleje chyba z lakierem fortepianowym+ biale pierscienie.... :roll:

ps. nie mam zwrotki, glosniki jada w przyszlym tygodniu na pomiar, narazie graja cichutko (wygrzewam je) pytanie tylko czy tak mozna? bas i sopran skrecilem na minimum aby dx nie katowac, narazie wszystko tak wali po uszach ze szkoda gadac zona sie smieje, ze wyszedl zlom...hehe dobra ide piwo wypic;]

Skomentuj

HeatheN
                      Oile hds-owi niezaszkodzisz otyle dx-a masz szanse spalic jesli idze calkowicie luzem

Skomentuj

to juz wylaczam
                        http://www.sklep-audio.pl/graphics/BR900023.jpg
                        I takie pytanie jak mam uciac br na 12 cm to mam liczyc razem z rozszerzajacym sie kolnierzem? Tak jak na rysunku?

Skomentuj

Idz do elektronika po jakis kond mały (pare uF w zaleznosci od fp) i podlacz dx'a przez niego jak chcesz cos posluchac a zwrotek jeszcze nie masz

Skomentuj

Np 3,3uF lub coś w bliskiej okolicy. Podłączysz na "+" między tweeterem a przewodem i możesz wygrzewać. Bedzie to miało taki plus że na pomiary głośniki pojadą wygrzane.

Skomentuj

No cóż trzeba coś robić w weekend :wink:

Skomentuj

HeatheN, tak, od samego poczatku. tylko uwzglednij to ze jak przytniesz to juz tam bedzie wieksza srednica.
                                podlacz konda 3,3-4,7uF (glosnik jest 4ohm) i wtedy mozesz wygrzewac te glosniki bez wiekszej obawy...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  HeatheN, tak, od samego poczatku. tylko uwzglednij to ze jak przytniesz to juz tam bedzie wieksza srednica.
                                  podlacz konda 3,3-4,7uF (glosnik jest 4ohm) i wtedy mozesz wygrzewac te glosniki bez wiekszej obawy...
                                  http://www.scalak.zabrze.pl/index.ph...yp=ELEKTROLITY
                                  Moze mi ktos powiedziec dokladnie jaki? 10V? 40V? :wink: wrr....za duzo tego

Skomentuj

wieksze napiecie.. w polinku maja jantzena 400V do zwrotnic

Skomentuj

4.7ľF 400V bedzie dobry?

Skomentuj

tak:)

Skomentuj

dolphin123, nie przeginaj. irek pisal ze montuja w LDMie 100V i nigdy niebylo reklamacji...HeatheN, dowolny byle foliowy, czyli MKT, MKS, MKSE, MKP itp

Skomentuj

Czaruję...
                                          X