Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Machon jest rzeczywiscie troszke ciemniejszy od sapeli, mimo podobnej "budowy" odcien jest znacznie ciemniejszy, polozylem ostatnio na suba i wyszedl mi az za bardzo ciemny, prawie czekoladka, brzydki nie jest, ale chcialem i spodziewalem sie jasniejszego, lakier to harz-lack polmat w jakiejs nowej puszce, poliuretan chyba...
sloje berdzo ladnie widoczne dopiero przy dobrym oswietleniu
pochwale sie konstrukcja jak tylko dostane nozki do niego
Skomentuj
-
Panowie... zabieram się za budowę (sub) woofera.... I mam szybkie pytanie o szybką porade. Głosnik to monacor sph250ctc (którego nikt ode mnie nie chce :-p) Chce z niego zrobić malutki kompakcik tak w granicach 25l obudowa.... tylko tak wedle wybitnego programu winisd wychodzi na to ze w closed i w br zagra bardzo podobnie ... tylko bardziej zależy mi na kopnięciu a nie słuchałem nigdy subów w closed.... Czy jest sens dusić 25cm głośnik w takiej małej budzie BR ... ??
Co zrobić??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroPawel S., kiedy się za stxy zabierasz ?
najpierw forniruje i daje do lakierowania. potem elementy do malowania - czyli obudowy do STXow i cokoly do moich kolumn
mIKI, moze to pomoze
porownanie forniru suchego i mokrego
niestety probka pomalowana caponem jest sporo jasniejsza niz ten mokry :/
Skomentuj
-
Re: Pały probem :P
Zamieszczone przez alibabaWitam :)
Mam mały problem.
Może to głupie pytanie ale...
przykładowo potrzebuje zbudować skrzynie pod suba 35 litrów,
jak obliczyć wymiary boków , zakładając że to sześcian , wszystkie boki równe.
Z góry dziękuje :)
Jeśli masz problem z pierwiastkiem sześciennym z 35, to wystarczy uruchomić kalkulator windowsowy i na chybił trafił szukać liczby, która podniesiona do potęgi trzeciej da 35. Metodą prób i błędów po minucie mam wynik: 3,27 dm * 3,27 dm *3,27 dm = 34,965783 dm^3
3,27 dm = 32,7 cm, bo dm to decymetr ofkors :)
Skomentuj
-
Re: Pały probem :P
Zamieszczone przez handicapZamieszczone przez alibabaWitam :)
Mam mały problem.
Może to głupie pytanie ale...
przykładowo potrzebuje zbudować skrzynie pod suba 35 litrów,
jak obliczyć wymiary boków , zakładając że to sześcian , wszystkie boki równe.
Z góry dziękuje :)
Jeśli masz problem z pierwiastkiem sześciennym z 35, to wystarczy uruchomić kalkulator windowsowy i na chybił trafił szukać liczby, która podniesiona do potęgi trzeciej da 35. Metodą prób i błędów po minucie mam wynik: 3,27 dm * 3,27 dm *3,27 dm = 34,965783 dm^3
3,27 dm = 32,7 cm, bo dm to decymetr ofkors :)
Pierwiastek to pikuś , ale zrobić pierwiastek sześcienny w windosowskim kalkulatorze było ciężkoniewiem jak to sie robi , podpowiesz ?:P
Dzięki
Skomentuj
-
Ja nie obliczyłem pierwiastka. Ja znalazłem metodą prób i błędów liczbę, która daje wynik bardzo zbliżony, bo nie dokładny przecież. Ustawiasz widok profesjonalny, wpisujesz liczbę, potem klikasz przycisk, na którym jest napisane "x^3" i patrzysz co Ci wychodzi. Jak wychodzi Ci liczba większa od 35 to następnym razem wpisujesz mniejszą. Jak wyjdzie mniejsza od 35, to wpisujesz następnym razem mniejszą. 3^3 = 27. 4^3 = 64. Dlatego szybko obczaiłem, że to liczba z przedziału między 3 a 4. I tak wyszło 3,27 :)
Skomentuj
Skomentuj