Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może był z innego drzewa cięty :wink:
    Mi akurat się trafił sapeli i mahoń o takich samych słojach.
    Tutaj kolumna oklejona mahoniem

Skomentuj

Sapeli to jedna z odmian mahoniu.

Skomentuj

Machon jest rzeczywiscie troszke ciemniejszy od sapeli, mimo podobnej "budowy" odcien jest znacznie ciemniejszy, polozylem ostatnio na suba i wyszedl mi az za bardzo ciemny, prawie czekoladka, brzydki nie jest, ale chcialem i spodziewalem sie jasniejszego, lakier to harz-lack polmat w jakiejs nowej puszce, poliuretan chyba...
        sloje berdzo ladnie widoczne dopiero przy dobrym oswietleniu

pochwale sie konstrukcja jak tylko dostane nozki do niego

Skomentuj

i narazie wiecej niebedzie bo moment sie skonczyl... :roll:
          jutro szlifowanie i podklad

Skomentuj

Pawel S. co to za fornir? Bo ciekawie się prezentuje.

Skomentuj

niemam pojecia :mrgreen:
              dostalem od wojka dosc duzo forniru i tak sobie go wyrabiam od 5 lat... no i zostalo mi 5 lisci tego forniru (pozostale to brzoza i dab) wiec go wykozystalem

Skomentuj

Pawel S., kiedy się za stxy zabierasz ? :)

Skomentuj

na oko laika w tej materii to moze byc jesion ale moge sie upewnic jutro

Skomentuj

Choć wole ciemne forniry to ten mi się podoba :wink: Po lakierowaniu powinno być fajnie widać słoje.

Skomentuj

Panowie... zabieram się za budowę (sub) woofera.... I mam szybkie pytanie o szybką porade. Głosnik to monacor sph250ctc (którego nikt ode mnie nie chce :-p) Chce z niego zrobić malutki kompakcik tak w granicach 25l obudowa.... tylko tak wedle wybitnego programu winisd wychodzi na to ze w closed i w br zagra bardzo podobnie ... tylko bardziej zależy mi na kopnięciu a nie słuchałem nigdy subów w closed.... Czy jest sens dusić 25cm głośnik w takiej małej budzie BR ... ??

Co zrobić??

Skomentuj

MormoN, zrob br - potem zawsze mozesz zatkac port i sluchac zamknietej jak co sie podoba
                        a ile chcesz za ten glosnik?:))

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          Pawel S., kiedy się za stxy zabierasz ?
                          na samym koncu
                          najpierw forniruje i daje do lakierowania. potem elementy do malowania - czyli obudowy do STXow i cokoly do moich kolumn

mIKI, moze to pomoze

porownanie forniru suchego i mokrego
                          niestety probka pomalowana caponem jest sporo jasniejsza niz ten mokry :/

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                            MormoN, zrob br - potem zawsze mozesz zatkac port i sluchac zamknietej jak co sie podoba
                            jak ktos sie mlotkiem urodzi (czyli ja :-) to az milo

Skomentuj

mam nadzieje ze sie podoba - bo juz otwory porobione...

Skomentuj

jaki tunel do totem mite dales ?

Skomentuj

kupilem 2 - polinkowe fi 35 i fi 42,7. tutaj zamontowany jest ten wiekszy (srednica wlotu 37mm) ale przetestuje tez ten mniejszy (srednica wlotu 32mm wg katalogu, 29mm w praktyce)

Skomentuj

Pały probem :P

Witam :)
                                    Mam mały problem.
                                    Może to głupie pytanie ale...
                                    przykładowo potrzebuje zbudować skrzynie pod suba 35 litrów,
                                    jak obliczyć wymiary boków , zakładając że to sześcian , wszystkie boki równe.
                                    Z góry dziękuje :)

Skomentuj

Re: Pały probem :P

Zamieszczone przez alibaba
                                      Mam mały problem.
                                      To prowokacja? :roll:

Jeśli masz problem z pierwiastkiem sześciennym z 35, to wystarczy uruchomić kalkulator windowsowy i na chybił trafił szukać liczby, która podniesiona do potęgi trzeciej da 35. Metodą prób i błędów po minucie mam wynik: 3,27 dm * 3,27 dm *3,27 dm = 34,965783 dm^3

3,27 dm = 32,7 cm, bo dm to decymetr ofkors :)

Skomentuj

Re: Pały probem :P

Zamieszczone przez handicap
                                        Zamieszczone przez alibaba
                                        Mam mały problem.
                                        To prowokacja? :roll:

Jeśli masz problem z pierwiastkiem sześciennym z 35, to wystarczy uruchomić kalkulator windowsowy i na chybił trafił szukać liczby, która podniesiona do potęgi trzeciej da 35. Metodą prób i błędów po minucie mam wynik: 3,27 dm * 3,27 dm *3,27 dm = 34,965783 dm^3

3,27 dm = 32,7 cm, bo dm to decymetr ofkors :)
                                        Dzięki za szybką odpowiedź.
                                        Pierwiastek to pikuś , ale zrobić pierwiastek sześcienny w windosowskim kalkulatorze było ciężko niewiem jak to sie robi , podpowiesz ?:P
                                        Dzięki

Skomentuj

Ja nie obliczyłem pierwiastka. Ja znalazłem metodą prób i błędów liczbę, która daje wynik bardzo zbliżony, bo nie dokładny przecież. Ustawiasz widok profesjonalny, wpisujesz liczbę, potem klikasz przycisk, na którym jest napisane "x^3" i patrzysz co Ci wychodzi. Jak wychodzi Ci liczba większa od 35 to następnym razem wpisujesz mniejszą. Jak wyjdzie mniejsza od 35, to wpisujesz następnym razem mniejszą. 3^3 = 27. 4^3 = 64. Dlatego szybko obczaiłem, że to liczba z przedziału między 3 a 4. I tak wyszło 3,27 :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X