do czego takero mozesz go juz porownac?:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Obkleiłem właśnie taśmą ale mimo wszystko miedzy nachodzącymi na siebie kawałkami forniru widać trochę kleju w niektórych miejscach. Ale nie będzie z tym problemu bo obczaiłem jak łatwo naprawia się błędy i wychodzi idealnie. Jednym z moich błędów było też danie za mało kleju na pierwszą ściankę, teraz już staram się dawać więcej.
Skomentuj
-
Wczoraj odwiedziłem 2 firmy produkujące meble, gdzie pytałem się o mdf (po moich długich poszukiwaniach mogę stwierdzić że nigdzie indziej nie dostane go w moim mieście). A teraz o cenach :twisted: :
-I firma :2m kwadratowe z pocięciem ponad 200zł
-II : 2m 200zł a wiórowkę typ wycenił na 150 zł za 2m
W I firmie szukali długo tego mdfu, potem cene wyliczali mi z 5 minut(telefony za ile mogą sprzedać itp.). Taniej będzie jechać do stolicy (120km w jedną stronę), albo kupić wiórówkę gdzie indziej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kombo-I firma :2m kwadratowe z pocięciem ponad 200zł
-II : 2m 200zł a wiórowkę typ wycenił na 150 zł za 2m
http://www.drewnofh.internetdsl.pl/
jest firma w Łodzi, która za płytę mdf 2x3 (6m˛) 18 mm grubości chce z pocięciem 160 zł !! (tyle płaciłem)
Jest tylko jedno ale: trzeba wziąć całe 6m˛...
Skomentuj
-
kombo, poszukaj nie firm produkujących meble ale hurtowni stolarskich z płytami. Cena całej płyty MDF 16mm o rozmiarach 206x260, czyli prawie 5,4m2 to 160zł (31zł/m2). W takiej hurtowni najczęściej pobierana jest opłata za cięcie całej płyty, bez względu na ilość cięć. np. we Wrocku liczą sobie za to 20zł. Z takiej płyty zrobisz spokojnie z 10 monitorków :).
Skomentuj
Skomentuj