Przemysl Schowane nie beda, ale malo miejsca jest na polce. Po jednej stronie waziutka polka. Po drugiej podstawka z pudel kartonowych. Nie sa az takie dlugie, tylko bardzo waskie. Wolalem tak upchnac objetosc niz dokladac puste miejsce dookola glosnikka. Jak w Tarnowie szukalem forniru to nic nie znalazlem. Kupilem w Krakowie jak bylem samochodem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
bawolek konkretnie to prosiłbym o wymiary skrzynek , mam problem z tym troche :mad: ja robie z dxem , już nie moge się doczekać jak skończe. Może przedstawisz w dziale gotowe konstrukcje :?: tak wogóle to w wiórowej idzie zrobić frezy :?: nie mam czasu jeździć za płytami po Tarnowie :neutral:
Skomentuj
-
do tego muszą byc dosyc ostre...bo wiórowka może się czasem "wyszczerbać" ..taki jej urok...
ja fronty robię z litego drewna (jak do tej pory sosnowego, mam kuzyna stolarza....i po prostu udostępnia mi swój warsztat :razz: ) ....
jesli skuszę sie na 18w8545k to zrobię w całości paczki z drewna....ale narazie muszę to gdzies uslyszec, itd...zebym mógł się bardziej napalić
Skomentuj
-
ja też bym chętnie wziął pod opieke :lol: , koledzy może pomożecie z tą obudową :roll: robiłem przymiarkę i minimum muszę dać wysokości 36-37 cm aby się zmieściło i wyglądało jako tako średnica gdna to 15,5 cm więc można dać spokojnie 18 teraz głębokość hmmm ładnie by wyglądało , gdyby było około 26 cm lecz wtedy jest obudowa 16 l a nie 10-11 jak powinno być w przypadku tego woofera. Czy mógłbym zrobić na dole obudowy przegrodę , a w niej umieścić zwrotke :?: wywierciłbym tylko dziury w tej przegrodzie na kable od zwrotnicy i by było może co :?:
btw. robiłem próbe ze zwrotką , 0,5w głośniczek ze starego radia i gra :smile: jednak się nie pomyliłem w lutowaniu uff . Wiecie może dlaczego sie wzmacniacz wyłącza jak bardziej się podgłośni ? w przypadku tamtych głośników tego nie miałem :razz: może dlatego że przetwornik ma pół wata :razz:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemyslminimum muszę dać wysokości 36-37 cm aby się zmieściło i wyglądało jako tako średnica gdna to 15,5 cm więc można dać spokojnie 18 teraz głębokość hmmm ładnie by wyglądało , gdyby było około 26 cm lecz wtedy jest obudowa 16 l a nie 10-11
http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF
wymiary 17x37x24cm przy 18mm plycie i ok 9 litrow :!:
tak wiec niewiem jak tobie wyszlo 16 - chyba zewnetrzna objetosc liczyles :P
mozesz dac 17,5-18cm szerokosci, do tego plyte 16mm na reszte poza frontem i odrobine wydluzyc do np 26cm - ladnie bedzie wygladalo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez Przemyslminimum muszę dać wysokości 36-37 cm aby się zmieściło i wyglądało jako tako średnica gdna to 15,5 cm więc można dać spokojnie 18 teraz głębokość hmmm ładnie by wyglądało , gdyby było około 26 cm lecz wtedy jest obudowa 16 l a nie 10-11
http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF
wymiary 17x37x24cm przy 18mm plycie i ok 9 litrow :!:
tak wiec niewiem jak tobie wyszlo 16 - chyba zewnetrzna objetosc liczyles :P
mozesz dac 17,5-18cm szerokosci, do tego plyte 16mm na reszte poza frontem i odrobine wydluzyc do np 26cm - ladnie bedzie wygladalo
płyty mają wymiary:
wysokość 40 cm
szerokość 19cm
głebokość 26 cm
grubość płyty 2 cm
nie będzie za szeroko :neutral: :?: zawsze mogę dociąć ten 1-2cm bo mam czym...
pozdr
[ Dodano: 2008-11-04, 22:30 ]
Przemysl, a podłączałeś 2 głośniki pod zwrotnicę czy tylko 1?
z gdn'em nic się nie powinno stać przynajmniej tak mi się wydaje. Wysokotonówka może się spalić jak nie będzie dobrze polutowane , np nie będzie ucinało części pasma . jeśli mówie źle to mnie poprawcie :razz: dzisiaj musiałem przerobić jedną zwrotke , okazało się że za duża będzie i w obudowę nie wejdzie :neutral: przynajmniej obie są małe i zgrabne :lol:
[ Dodano: 2008-11-04, 22:38 ]
fakt , jak liczę po odjęciu grubości płyt , to dla w.w wymiarów litraż wewnątrz ma około 12 l , teraz musze to jeszcze podocinać aby wyszło :neutral: to co ja liczyłem to chyba zewnętrzny wychodził :roll: ale gafa :oops: . Więc skoro wyjdzie mi 12 l to jak włożę zwrotnicę i głośniki to akurat będzie te 9-10 l :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PrzemyslWięc skoro wyjdzie mi 12 l to jak włożę zwrotnicę i głośniki to akurat będzie te 9-10 l :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemyslmimo że z matmy 4 przy wymiarach jakie mam wychodzi mi 20 l
masz racje - wychodzi 20 litrow... objetowsci ZEWNETRZNEJ :!: :!: :!:
a ty masz liczyc pojemnosc obudowy a nie jej gabaryty zewnetrzne :!:
tak wiec przy sciankach 2cm bedzie to 3,6*1,5*2,1=11,34 lita :P
Zamieszczone przez Przemyslnie będzie za szeroko zawsze mogę dociąć ten 1-2cm bo mam czym...
licz obudowe na docelowa pojemnosc. ja przyjmuje ze to co zabierze magnes itp doda wytlumienie :P
Skomentuj
-
bart , ja zrobiłem to samo :razz: tylko potrzebny był brat bo cyny brakło więc trzeba było na styk kablami , ale chodzi mam pewność że używki które kupiłem są sprawne :lol: . Zanim to zrobiłem sprawdziłem jeszcze tor niskotonowy , dwa 0,5 W głośniki naraz to dopiero gra :lol: . Ładne zwrotki , ja mam podobne jeśli chodzi o wymiary tylko na deseczce robione :razz: od spodu kabelki :?:
btw. Płyty prawie pocięte jutro zabieram się za skręcanie i sklejanie pojutrze licze że uruchomię :wink: cholera z tym docinaniem to myślałem że łatwiejsza sprawa ale poradzę sobie jakoś. Ewentualne błedy w wymiarach płyt można później papierem oblecieć lub wypełni to wikol zgadza się :?:
bart210 jakich ( przekrój) użyłeś kabli zwrotka- głośniki a jakie zwrotka- terminal :?: jak dobrze widzę , 2,5 mm do terminala a głośniki ? 1mm? tak sie zastanawiam , mam w domu 1 mm i niewiem czy wykorzystać czy kupić grubsze , mam też 2,5 mm :razz:
Skomentuj
Skomentuj