Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przemysl Schowane nie beda, ale malo miejsca jest na polce. Po jednej stronie waziutka polka. Po drugiej podstawka z pudel kartonowych. Nie sa az takie dlugie, tylko bardzo waskie. Wolalem tak upchnac objetosc niz dokladac puste miejsce dookola glosnikka. Jak w Tarnowie szukalem forniru to nic nie znalazlem. Kupilem w Krakowie jak bylem samochodem.

Skomentuj

ja tez zrobilem 15/40/5 z xt25tg ...tylko nie wykonczyłem ....

co chcesz sie dowiedziec ? :)

Skomentuj

bawolek konkretnie to prosiłbym o wymiary skrzynek , mam problem z tym troche :mad: ja robie z dxem , już nie moge się doczekać jak skończe. Może przedstawisz w dziale gotowe konstrukcje :?: tak wogóle to w wiórowej idzie zrobić frezy :?: nie mam czasu jeździć za płytami po Tarnowie :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemysl
          w wiórowej idzie zrobić frezy :?:
          Oczywiscie, ale z racji tego ze wior jest twardszy od mdf frezy szybciej sie tepia.

Skomentuj

do tego muszą byc dosyc ostre...bo wiórowka może się czasem "wyszczerbać" ..taki jej urok...

ja fronty robię z litego drewna (jak do tej pory sosnowego, mam kuzyna stolarza....i po prostu udostępnia mi swój warsztat :razz: ) ....

jesli skuszę sie na 18w8545k to zrobię w całości paczki z drewna....ale narazie muszę to gdzies uslyszec, itd...zebym mógł się bardziej napalić

Skomentuj

bawolek a jak ci sie podoba dzwiek tych kolumn?? Moze porownywałes je z hds180??

Skomentuj

doszły nowe zabaweczki, pójdą to moniotrków :)

Skomentuj

Warg, marne podróbki. Pozbądź się ich jak najszybciej :razz:

Skomentuj

bart210, niech zgadne, żeby się niemarnowały po wywaleniu pewnie byś się nimi zaopiekował ? :razz:

Skomentuj

ja też bym chętnie wziął pod opieke :lol: , koledzy może pomożecie z tą obudową :roll: robiłem przymiarkę i minimum muszę dać wysokości 36-37 cm aby się zmieściło i wyglądało jako tako średnica gdna to 15,5 cm więc można dać spokojnie 18 teraz głębokość hmmm ładnie by wyglądało , gdyby było około 26 cm lecz wtedy jest obudowa 16 l a nie 10-11 jak powinno być w przypadku tego woofera. Czy mógłbym zrobić na dole obudowy przegrodę , a w niej umieścić zwrotke :?: wywierciłbym tylko dziury w tej przegrodzie na kable od zwrotnicy i by było może co :?:

btw. robiłem próbe ze zwrotką , 0,5w głośniczek ze starego radia i gra :smile: jednak się nie pomyliłem w lutowaniu uff . Wiecie może dlaczego sie wzmacniacz wyłącza jak bardziej się podgłośni ? w przypadku tamtych głośników tego nie miałem :razz: może dlatego że przetwornik ma pół wata :razz:

Skomentuj

minimum muszę dać wysokości 36-37 cm aby się zmieściło i wyglądało jako tako średnica gdna to 15,5 cm więc można dać spokojnie 18 teraz głębokość hmmm ładnie by wyglądało , gdyby było około 26 cm lecz wtedy jest obudowa 16 l a nie 10-11
                        :shock: jak ty liczysz?

http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF
                        wymiary 17x37x24cm przy 18mm plycie i ok 9 litrow :!:
                        tak wiec niewiem jak tobie wyszlo 16 - chyba zewnetrzna objetosc liczyles :P
                        mozesz dac 17,5-18cm szerokosci, do tego plyte 16mm na reszte poza frontem i odrobine wydluzyc do np 26cm - ladnie bedzie wygladalo

Skomentuj

Warg, a po co mi one są potrzebne? Ale na wszelki wypadek podaj współrzędne śmietnika :smile:
                          Przemysl, a podłączałeś 2 głośniki pod zwrotnicę czy tylko 1?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            minimum muszę dać wysokości 36-37 cm aby się zmieściło i wyglądało jako tako średnica gdna to 15,5 cm więc można dać spokojnie 18 teraz głębokość hmmm ładnie by wyglądało , gdyby było około 26 cm lecz wtedy jest obudowa 16 l a nie 10-11
                            :shock: jak ty liczysz?

http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF
                            wymiary 17x37x24cm przy 18mm plycie i ok 9 litrow :!:
                            tak wiec niewiem jak tobie wyszlo 16 - chyba zewnetrzna objetosc liczyles :P
                            mozesz dac 17,5-18cm szerokosci, do tego plyte 16mm na reszte poza frontem i odrobine wydluzyc do np 26cm - ladnie bedzie wygladalo
                            Paweł pobrałem ten program co jest przyklejony w którymś z działów , poprostu nie za bardzo chciało mi się liczyć na piechotę mimo że z matmy 4 :razz: przy wymiarach jakie mam wychodzi mi 20 l :neutral:
                            płyty mają wymiary:
                            wysokość 40 cm
                            szerokość 19cm
                            głebokość 26 cm
                            grubość płyty 2 cm

nie będzie za szeroko :neutral: :?: zawsze mogę dociąć ten 1-2cm bo mam czym...
                            pozdr

[ Dodano: 2008-11-04, 22:30 ]
                            Przemysl, a podłączałeś 2 głośniki pod zwrotnicę czy tylko 1?
                            Nie , podłączyłem tylko zamiast wysokotonówki jakiś 0,5 W głośniczek ze starego radia ,
                            z gdn'em nic się nie powinno stać przynajmniej tak mi się wydaje. Wysokotonówka może się spalić jak nie będzie dobrze polutowane , np nie będzie ucinało części pasma . jeśli mówie źle to mnie poprawcie :razz: dzisiaj musiałem przerobić jedną zwrotke , okazało się że za duża będzie i w obudowę nie wejdzie :neutral: przynajmniej obie są małe i zgrabne :lol:

[ Dodano: 2008-11-04, 22:38 ]
                            fakt , jak liczę po odjęciu grubości płyt , to dla w.w wymiarów litraż wewnątrz ma około 12 l , teraz musze to jeszcze podocinać aby wyszło :neutral: to co ja liczyłem to chyba zewnętrzny wychodził :roll: ale gafa :oops: . Więc skoro wyjdzie mi 12 l to jak włożę zwrotnicę i głośniki to akurat będzie te 9-10 l :wink:

Skomentuj

Więc skoro wyjdzie mi 12 l to jak włożę zwrotnicę i głośniki to akurat będzie te 9-10 l :wink:
                              Glosniki az tyle ci nie zabiora... Mivoc 8" ktory ma potezny uklad magnetyczny i kosz (czyli zajmuje duzo objetosci) zajmuje okolo 1,2L wiec mysle ze u ciebie bedzie ponizej litra.

Skomentuj

mimo że z matmy 4 przy wymiarach jakie mam wychodzi mi 20 l
                                4*1,9*2,6=19,76
                                masz racje - wychodzi 20 litrow... objetowsci ZEWNETRZNEJ :!: :!: :!:
                                a ty masz liczyc pojemnosc obudowy a nie jej gabaryty zewnetrzne :!:
                                tak wiec przy sciankach 2cm bedzie to 3,6*1,5*2,1=11,34 lita :P
                                nie będzie za szeroko zawsze mogę dociąć ten 1-2cm bo mam czym...
                                wg mnie bedzie - dalbym nie wiecej jak 18cm

licz obudowe na docelowa pojemnosc. ja przyjmuje ze to co zabierze magnes itp doda wytlumienie :P

Skomentuj

dzięki :grin: wczoraj do tego doszłem kurde jednak obetnę ten centymentr i niech będzie 18 :lol: gdzieś za dwa dni już powinny być zrobione :grin:

Skomentuj

Próba generalna...

Skomentuj

bart , ja zrobiłem to samo :razz: tylko potrzebny był brat bo cyny brakło więc trzeba było na styk kablami , ale chodzi mam pewność że używki które kupiłem są sprawne :lol: . Zanim to zrobiłem sprawdziłem jeszcze tor niskotonowy , dwa 0,5 W głośniki naraz to dopiero gra :lol: . Ładne zwrotki , ja mam podobne jeśli chodzi o wymiary tylko na deseczce robione :razz: od spodu kabelki :?:

btw. Płyty prawie pocięte jutro zabieram się za skręcanie i sklejanie pojutrze licze że uruchomię :wink: cholera z tym docinaniem to myślałem że łatwiejsza sprawa ale poradzę sobie jakoś. Ewentualne błedy w wymiarach płyt można później papierem oblecieć lub wypełni to wikol zgadza się :?:

bart210 jakich ( przekrój) użyłeś kabli zwrotka- głośniki a jakie zwrotka- terminal :?: jak dobrze widzę , 2,5 mm do terminala a głośniki ? 1mm? tak sie zastanawiam , mam w domu 1 mm i niewiem czy wykorzystać czy kupić grubsze , mam też 2,5 mm :razz:

Skomentuj

lub wypełni to wikol zgadza się
                                        Czesciowo ale lepiej szlifierka oscylacyjna + gruby papier lub frezarka i do wypelniania szpachla samochodowa

Skomentuj

Te czerwone kable są tymczasowo. One mają przekrój 0,75mm^2. To zdecydowanie za mało. Docelowo w kolumnie będą kable 2,5mm^2, czyli te grubsze na zdjęciu.
                                          Jeśli chodzi o obudowy to planuje zrobić coś w stylu sonus faber concertino. Zobaczymy co z tego wyjdzie :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X