Ja tam swoja konstrukcję uwazam za "w budowie". Zwrotka uwydatnia niskie czestotliwosci bardzo okaleczajac srednie pasmo.... To podobno ta kompensacja BS... wg borysa. Srrednica robi sie taka matowa ... mało detaliczna.
Nie używam koloryzatorów dźwieku... Strojenie na 40HZ. Przy kepach podbijanie na EQ nie ma sensu bo i tak jest go za dużo. To ma ktoś jakieś propozycje co do zwrotek?
Jacek90, ladny radiatorek na mostek
a co do rezystora do zasilania - zmien na wiekszy! mi sie 5W pozadnie zagrzal :???:
i zmien elektrolity na wejsciu na cos lepszego! dowolne MKT. jakas wima czy cos takiego :P
Nie wiem czy u mnie wsklepie mają takie MKT. Ale sie popytam.
jamess8 Jesteś zadowolony z hds-ów i xt??
[ Dodano: 2008-10-19, 22:14 ]
Dodam jeszcze zdjecie spodu. Co do rezystorów musze samemu zobaczyć jak sie grzeją :grin: Postaram się go uruchomić w tym tygodniu jeśli tylko moj Pan z pracowni bedzie miał wolną pracownie na chwile :wink:
Jestem zadowolony ale:
- mam za słaby wzmacniacz bo słyszałem że HDSy zaczynają dobrze grać przy mocnym wzmacniaczu
- do tej pory słuchałem ich w 12m^2 i bardzo zawalonym pokoju meblami
- nie słuchałem żadnych kolumn z podobnej pułki i tu jest największy problem, więc mogę tylko powiedzieć że jestem zadowolony z dźwięku.
Jacek90, jak dobrze polutowales wszystko to nie bedziesz mial zadnych problemow. ja dzisiaj odpalalem i dalem kilka zabezpieczen i na szczescie zadne nie bylo potrzebne :P
Skomentuj