Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez MormoN
    zmienić zwrotki w moim stereo 2xKEP + seas....
    Tak z ciekawosci co z nimi nie tak?

BTW nie ten dzial, zaloz nowy temat bo ten dotyczy akutualnie budownaych kontrukcji i postepow w pracy, moder pewnie wywali posty.

Skomentuj

Ja tam swoja konstrukcję uwazam za "w budowie". Zwrotka uwydatnia niskie czestotliwosci bardzo okaleczajac srednie pasmo.... To podobno ta kompensacja BS... wg borysa. Srrednica robi sie taka matowa ... mało detaliczna.

Skomentuj

Mormon ja mam takie same wrażenie ale wmoich kolumnach na hds180 i xt25tg.

Skomentuj

Ja mam Hdsa w 20L i strjona obudowa na 35Hz. Basu mi też nie brakuje. Może zbyt podbity bas i wysoko strojony to powoduje.

Skomentuj

Nie używam koloryzatorów dźwieku... Strojenie na 40HZ. Przy kepach podbijanie na EQ nie ma sensu bo i tak jest go za dużo. To ma ktoś jakieś propozycje co do zwrotek?

Skomentuj

MormoN,
              Podaj jaki masz tweeter od Seas'a to może podrzucę Ci pomysł. Nie śledzę wątków na bieżąco więc nie jestem w temacie kto z czego robi kolumny.

Skomentuj

Nie używam koloryzatorów dźwieku...
                głownym koloryzatorem jest kolumna głosnikowa, odpowiada w 99% za barwe dzwieku...

Skomentuj

czepialiscie sie dlaczego kupuje sie tyle MDSow a tak malo sie buduje...
                  sub do yarisa

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                    Nie używam koloryzatorów dźwieku...
                    głownym koloryzatorem jest kolumna głosnikowa, odpowiada w 99% za barwe dzwieku...
                    No teraz to żeś sie popisał :p Hehe

marivs ten Seas to 22TAFG

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      czepialiscie sie dlaczego kupuje sie tyle MDSow a tak malo sie buduje...
                      sub do yarisa
                      No, no, w yarisce taki sub musi się nieźle sprawować. Tylko, która to yariska, I czy II. Bo w jedynce w bagażniku nie było zbyt wiele miejsca...

Skomentuj

niewiem - to na zamowienie. chyba jedynka bo sub jest na cala dlugosc bagaznika :P (stoi bokiem ze strony kierowcy)

Skomentuj

Tutaj mój UniAmp polutowany. Za jakis czas bedę robił do niego bude.

Skomentuj

a moj od dzisiaj dziala :mrgreen:

Jacek90, ladny radiatorek na mostek
                            a co do rezystora do zasilania - zmien na wiekszy! mi sie 5W pozadnie zagrzal :???:
                            i zmien elektrolity na wejsciu na cos lepszego! dowolne MKT. jakas wima czy cos takiego :P

Skomentuj

Ja już powoli kończę fornirować kolumny, mahoniem okleja się elegancko.

Skomentuj

Nie wiem czy u mnie wsklepie mają takie MKT. Ale sie popytam.
                                jamess8 Jesteś zadowolony z hds-ów i xt??

[ Dodano: 2008-10-19, 22:14 ]
                                Dodam jeszcze zdjecie spodu. Co do rezystorów musze samemu zobaczyć jak sie grzeją :grin: Postaram się go uruchomić w tym tygodniu jeśli tylko moj Pan z pracowni bedzie miał wolną pracownie na chwile :wink:

Skomentuj

Jestem zadowolony ale:
                                  - mam za słaby wzmacniacz bo słyszałem że HDSy zaczynają dobrze grać przy mocnym wzmacniaczu
                                  - do tej pory słuchałem ich w 12m^2 i bardzo zawalonym pokoju meblami
                                  - nie słuchałem żadnych kolumn z podobnej pułki i tu jest największy problem, więc mogę tylko powiedzieć że jestem zadowolony z dźwięku.

Skomentuj

Jacek90, jak dobrze polutowales wszystko to nie bedziesz mial zadnych problemow. ja dzisiaj odpalalem i dalem kilka zabezpieczen i na szczescie zadne nie bylo potrzebne :P

Skomentuj

prawie produkcja seryjna

i przymiarka po frezowaniu otworow...

Skomentuj

prawie produkcja seryjna

i przymiarka po frezowaniu otworow...
                                        HDSki:> :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                                          HDSki:>
                                          z połamanym koszem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X