Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wczoraj zamówione, dzisiaj u mnie :grin: Polink....

Skomentuj

nonameplum,
      Zamieszczone przez dj_zibi
      Nikt nie kupi bo wysyłka droga:] a jak mam oddac za darmo to popatrzyłe jak płoną:]

Skomentuj

tomek1lol, tu była mowa, że nikt nie kupi obudów, ale mi chodzi dlaczego dj_zibi, zrezygnował z projektu na KEP'ach ?

Skomentuj

jamess8 czy to zwrotka do HDS 180 + XT25TG?
          Widze kupiles rezystor ceramiczny, ja mam metalizowany i nie jestem pewny czy bedzie ok. Czy to nie ma znaczenia jaki zastosuje rezystor?

Skomentuj

Też już moge coś pokazać. Obudowy pod dx25 i gdn 15/40/5 ( mój pierwszy projekt ).

Skomentuj

tomeus, cos malo wkretow widze w tych obudowach...

Skomentuj

Wkrętów mało ale kleju dużo Dowiedziałem się że samo klejenie wystarczy ale wolałem dać pare wkrętów dla pewności :]

Skomentuj

co do moich nog pod kolumny to bardzo prosty (moj;p) patent:
                  wycialem z aluminium 10mm (mozna tez np z MDF'u) takie elementy:

przykrecilem je od spodu kolumn, w otwory wrecilem odpowiednie sruby: przod 12x120 tyl 10x70 utwordzane(czarne)
                  i to wszystko
                  a wyglada moim zdaniem kozacko)

ps. na rysunku wymiary sa troche inne, przy rysowaniu w skali wyszlo za szerokie i zwezilem chyba dokladnie o polowe

Skomentuj

Zamieszczone przez ruchman
                    jamess8 czy to zwrotka do HDS 180 + XT25TG?
                    Widze kupiles rezystor ceramiczny, ja mam metalizowany i nie jestem pewny czy bedzie ok. Czy to nie ma znaczenia jaki zastosuje rezystor?
                    Tak do HDS 180 + XT25TG. Ja taki rezystor kupiłem, ale teżnie wiem czy dobrze.

Ps. Nie było mnie w domu kiedy przyszła babka z firmy kurierskiej razem z paczką i nie wiedziała czy ta paczka była już opłacona( moja siostra także) i zostawiła ją. W rzeczywistości zamówiłem za pobraniem. Może się kiedyś wróci po tą kasę, a to nie byle jaka kasa bo prawie 400zł

Skomentuj

Pozdrawiam.Tak wygłądają moje kolumny po 17stu warstwach politury. Jeszcze raz tyle warstw no i nareszczie koniec.

Skomentuj

mIKI, no wyglądają naprawdę kozacko Też sobie takie sprawie

Skomentuj

Zamieszczone przez ruchman
                          i tak roznicy nie uslyszysz :P
                          Zamieszczone przez jamess8
                          prawie 400zł
                          przeplaciles :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            prawie 400zł
                            przeplaciles :P
                            No zapłaciłem trochę więcej bo kupiłem kondensatory Z-Caps, czyli same zwrotnice ok. 200 i lepsze kable(prawie 100 za 12m) i to dlatego tak dużo.

A w rzeczywistości to nie zapłaciłem jeszcze :grin:

Skomentuj

i lepsze kable(prawie 100 za 12m) i to dlatego tak dużo.
                              :shock:
                              co to za kable kupiles? i po co? przeciez cos pokroju procab LS15/LS25 w zupelnosci wystarcza :P

Skomentuj

Pozdrawiam.Właśnie skręciłem kolumny( po 20stu warstwach,muszę poczekać aż politura ,,siądzie'',coś około 2tyg.Potem jeszcze trochę pracy -20 warst i gotowe.Narazie cieszę się dźwiękiem.No i muszę pomyśleć o podstawkach.
                                :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  i lepsze kable(prawie 100 za 12m) i to dlatego tak dużo.
                                  :shock:
                                  co to za kable kupiles? i po co? przeciez cos pokroju procab LS15/LS25 w zupelnosci wystarcza :P
                                  JANTZEN AUDIO LOUDSPEAKER CABLE - black OFC 5N 2*2.5mm2 = 2*13AWG
                                  Te 20, 30zł więcej przeboleje i nie będę żałować. Zwykłe kosztują ok 5 zł a te ponad 7 za metr, szczególenie że są znacznie lepsze niż te zwykłe z polinka.

[ Dodano: 2008-08-16, 19:19 ]
                                  Moje kolumny czekają już na wykończenie.
                                  Mnie zaskoczyła jakość dźwięku po przesiadce z 2x13/40/2 + DX25TG (teraz stoją za drzwiami :grin: ).

Skomentuj

frez krzywy - jak nakleisz fornir to starannie szlifuj go papierem, moze uda sie to naprawic. czepie sie jeszcze odleglosci wysokotonowki od gornej krawedzi - jakos tak za daleko :/
                                    a tak to fajnie wyglada ten b-r w takiej odleglosci

GDN 15/40/5 + DX25

Skomentuj

Troche inne diy

i mój "pomocnik" jak widać niemały jest...

Skomentuj

Nie na temat...

Co na to czterej pancerni?? :lol:
                                        [wygasnie]

Skomentuj

Witam czas biegnie a monitorki juz prawie ukonczone teraz tylko fornir :) acha jak mysla koledzy scinac troche boki frontu czy zostawic tak jak jest Pozdrawiam Krzysztof

http://img212.imageshack.us/my.php?i...9editedlb1.jpg

http://img212.imageshack.us/my.php?i...resizedte0.jpg

Skomentuj

Czaruję...
                                          X