Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dulin7
    B@D Kr50CRE
    Co myslicie o tym??
    mam B&D BD230R od ponad 10 lat i nie narzekam. udar dawno zjechany ale do reszty prac jest znakomita.
    kupil ja ojciec, pracuja nia ciagle (ciesla) i dodatkowo ja jej uzywam...

Skomentuj

ja ze swojej strony polecam hitachi - sprzęt nie do zajechania :)
      Moja wiertarka ma hmm, 12 lat napewno, a kto wie czy nie więcej i nic jej nie dolega, udar wciąż działa, a mój Ojciec korzysta z niego więcej niż cieśla

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        polecam hitachi
        ale to juz kosztuje :P

Skomentuj

alternatywa DWT.

Skomentuj

Oto zdjęcia z dzisiejszego placu boju ..... ( 6 piwek :P )

Przypominam, że BR będzie puszczony w podłogę.

1. Kanapka 22mm + 8mm - tylnia ścianka pod wzmacniacz
            [img][/img]

2. Wzmocnienia przed klejeniem i obróbką - tył

2.1. przód

3. Wzmocnienia po obróbce - tył

4. Hardcore

[img][/img]

5. Mój pies i Ziom, którzy "pomagają" mi w budowie

PS.
            Przez obróbkę rozumiem zaokrąglenie kantów na każdym ze wzmocnień. Jutro jeśli zdążę "wyrżne" okrągłe otwory pod głośnik,a wieczorem skleję budę w całość ..... ewentualnie praca ta może rozłożyć się w czasie na dwa dni .

Pozdrawiam Andrju

Skomentuj

Zamieszczone przez andrew_audio
              Oto zdjęcia z dzisiejszego placu boju ..... ( 6 piwek )
              szkoda ze te 6 piw uniemozliwilo poprawne wklejenie zdjec... :|

Skomentuj

A co jest z nimi nie tak ? Widzę normalne miniaturki - tak jak powinno być. A te 6 piwek wypiłem /śmy przez prawie cały dzień, także jeśli coś jest nie tak, to z pewnością nie jest to z winy chmielu :P

Skomentuj

sorki, rano mi sie nie zaladowaly
                  widze ze uzyles 2 tuneli zeby uzyskac profil z obu stron... dobra zagrywka

Skomentuj

Na początek zaznaczę, iż dziś był szczególny dzień ....chyba najlepszy podczas całej budowy. Otóż mój brat, dla którego robie suba z racji tego, że ma dziś urodziny zobaczył go i dowiedział się o nim po raz pierwszy. Powiem szczerze, że dla takich chwil warto robić prezenty tego typu :). Odjęło chłopakowi mowę na 3 minuty i nie wiedział co powiedzieć - był w totalnym szoku, co nie ukrywam sprawiło mi sporo radości :)

Mam tylko nadzieję, że nie zawiodę siebie i jego wykończeniem, a przede wszystkim brzemieniem tego subwoofera..... ale to się okaże na gwiazdkę :wink:

Dziś zdążyłem zrobić otwory pod głośnik w frontowych płytach. Jeszcze nie są idealnie dopasowane pod rozmiar przetwornika - tym zajmę się jutro o ile czas pozwoli. Jeśli się uda skleję również budę w całość.

Skomentuj

ale przeciez pisales ze masz frezarke wiec dlaczego otwory robiles wyrzynarka??

Skomentuj

Nic takiego nie wspominałem Pawle :) . Z tego co pamiętam Ty radziłeś mi zainwestować w urządzenie - czego nie zrobiłem. Jednak teraz już wiem, że przy następnej budowie z pewnością w frezarkę zainwestuje :)

Skomentuj

sorki, pomylilem osoby. to ktos wczesniej chyba tak zrobil...

Skomentuj

a to moja budowa wzmaka roboczego ponizsze uklady to reg barwy revoxa. zobaczymy jak sie bedzie spisywac.

[ Dodano: 2007-12-12, 21:35 ]
                            sam gc z potkiem gra bdb. nie odczuwa sie az takiego braku srednicy arna150.

po usunieciu kondow 1000uF z zasilacz gra jeszcze lepiej na niskim srodku, pokazuje sie wiecej sczegolow. zostaly nippony 2700uF jak na fotkach na plytce koncowki
                            Załączone pliki

Skomentuj

dolphin123, jak masz zamiar to zamknąć :?:

Skomentuj

radiator bedzie wystawal, bedzie prawdopodobnie pleksa na gore ale to w przyszlosci
                                obudowa tak zrobiona bo zastanawiam sie nad wstawieniem preampa lampowego

Skomentuj

dolphin123, strach pomyśleć jak się będziesz cieszył jak zrobisz coś na tranach co w przeciwieństwie do GC gra ;]
                                  Pozatym jak GC może wydać z siebie jakikolwiek dźwięk bez Rubycona na wejściu ? :P

Skomentuj

dolphin123, bardzo ladna myszka, zupelnie jak prawdziwa. gdzie ma rolke do przewijania stron??

ciekawie wyglada ta obudowa. chyba tez kiedys z drewna skozystam :wink:

Skomentuj

takero, sluchalem holtona i gral wiadomo lepiej. sluchalem na Vifie M18WO i Dynaudio naprawde miod. ale tu pisze czym innym. za ta cene kostki nationala graja rewelacyjnie i wg mnie do zestawu arn150 starczy, jestem zadowolony naprawde.

[ Dodano: 2007-12-13, 01:40 ]
                                      tryt
                                      Załączone pliki

Skomentuj

:shock: :?:

Skomentuj

po dluzszym mysleniu i obejzeniu paru projektow zastanawiam sie czy oddzielac komora wysokotonowy od nisko co wy na to?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X