mam B&D BD230R od ponad 10 lat i nie narzekam. udar dawno zjechany ale do reszty prac jest znakomita.
kupil ja ojciec, pracuja nia ciagle (ciesla) i dodatkowo ja jej uzywam...
ja ze swojej strony polecam hitachi - sprzęt nie do zajechania :)
Moja wiertarka ma hmm, 12 lat napewno, a kto wie czy nie więcej i nic jej nie dolega, udar wciąż działa, a mój Ojciec korzysta z niego więcej niż cieśla
5. Mój pies i Ziom, którzy "pomagają" mi w budowie
PS.
Przez obróbkę rozumiem zaokrąglenie kantów na każdym ze wzmocnień. Jutro jeśli zdążę "wyrżne" okrągłe otwory pod głośnik,a wieczorem skleję budę w całość ..... ewentualnie praca ta może rozłożyć się w czasie na dwa dni .
A co jest z nimi nie tak ? Widzę normalne miniaturki - tak jak powinno być. A te 6 piwek wypiłem /śmy przez prawie cały dzień, także jeśli coś jest nie tak, to z pewnością nie jest to z winy chmielu :P
Na początek zaznaczę, iż dziś był szczególny dzień ....chyba najlepszy podczas całej budowy. Otóż mój brat, dla którego robie suba z racji tego, że ma dziś urodziny zobaczył go i dowiedział się o nim po raz pierwszy. Powiem szczerze, że dla takich chwil warto robić prezenty tego typu :). Odjęło chłopakowi mowę na 3 minuty i nie wiedział co powiedzieć - był w totalnym szoku, co nie ukrywam sprawiło mi sporo radości :)
Mam tylko nadzieję, że nie zawiodę siebie i jego wykończeniem, a przede wszystkim brzemieniem tego subwoofera..... ale to się okaże na gwiazdkę :wink:
Dziś zdążyłem zrobić otwory pod głośnik w frontowych płytach. Jeszcze nie są idealnie dopasowane pod rozmiar przetwornika - tym zajmę się jutro o ile czas pozwoli. Jeśli się uda skleję również budę w całość.
Nic takiego nie wspominałem Pawle :) . Z tego co pamiętam Ty radziłeś mi zainwestować w urządzenie - czego nie zrobiłem. Jednak teraz już wiem, że przy następnej budowie z pewnością w frezarkę zainwestuje :)
a to moja budowa wzmaka roboczego ponizsze uklady to reg barwy revoxa. zobaczymy jak sie bedzie spisywac.
[ Dodano: 2007-12-12, 21:35 ]
sam gc z potkiem gra bdb. nie odczuwa sie az takiego braku srednicy arna150.
po usunieciu kondow 1000uF z zasilacz gra jeszcze lepiej na niskim srodku, pokazuje sie wiecej sczegolow. zostaly nippony 2700uF jak na fotkach na plytce koncowki
radiator bedzie wystawal, bedzie prawdopodobnie pleksa na gore ale to w przyszlosci
obudowa tak zrobiona bo zastanawiam sie nad wstawieniem preampa lampowego
dolphin123, strach pomyśleć jak się będziesz cieszył jak zrobisz coś na tranach co w przeciwieństwie do GC gra ;]
Pozatym jak GC może wydać z siebie jakikolwiek dźwięk bez Rubycona na wejściu ? :P
takero, sluchalem holtona i gral wiadomo lepiej. sluchalem na Vifie M18WO i Dynaudio naprawde miod. ale tu pisze czym innym. za ta cene kostki nationala graja rewelacyjnie i wg mnie do zestawu arn150 starczy, jestem zadowolony naprawde.
Skomentuj