Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123, sprzężenie na R11 sio od razu, co to za lampa ze sprzężeniem , R7 jakiś mały mi się wydaje, będziesz musiał dobrać, tak samo z R6 i R2 - pamiętaj, żeby je ładnie dobrać do odpowiedniego prądu anodowego :) C3 raczej zbędny, możesz spróbować bez niego.

Skomentuj

znajomy ktory sie lampkami kilka lat juz zajmuje polecil mi ukladzik, troszke zmeinil wartosci, nie wiem czy tu je mam uwzglednione, docelowy schemacik zostal w Gd we wtorek bede go mial:/ generalnie lampka ma ta wprowadzic w lampowce i troszke wiedzy musze nabrac budujac ja..

Skomentuj

Zle wartosci elemntow, spzrezenie zwrotne oczywiscie musi byc.

Skomentuj

Zamieszczone przez audio-technik
          Jak uformować tak front jak pokazał na foto Michał K. :?:

P.S. Chodzi o front suba, jak zrobic takie scięcia i czym :?:
          np tak

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
            spzrezenie zwrotne oczywiscie musi byc.
            Może, ale nie musi. Można z resztą sobie sprawdzić czy lepiej gra z czy bez sprzężenia :)

Skomentuj

Lepiej gra z. Wystraczy pomierzyc chrakterystyke przenoszenia oraz impedancje wyjsciowa...

Skomentuj

esh0 Na świstaku wyczaiłem: http://www.swistak.pl/aukcje/4100267...l86-el84-.html . Koleś pisał że ma jeszcze lampy i inne trafa ale od dwóch dni na odpowiedź czekam co dokładnie ma.

Skomentuj

pegelmesser, to Ty mierz, a ja słucham :) Wszystkie które miałem grały przyjemniej bez sprzężenia. Co innego jak się spieprzy i bez sprzężenia zaczyna się wzbudzać i dzieją się jakieś cuda.

Skomentuj

Miała być niespodzianka ale nie mogę się powstrzymać.
                    Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                      pegelmesser, to Ty mierz, a ja słucham Wszystkie które miałem grały przyjemniej bez sprzężenia. Co innego jak się spieprzy i bez sprzężenia zaczyna się wzbudzać i dzieją się jakieś cuda.
                      A po co mi czulośc rzędu 0,02V na wejsciu? Bo tak mamy bez spzrezenia. I poco pasmo ograniczac, stabilnosc? Na co komu impedancja wewnetzrna kilka om? Spzrezenie o glebokosci rzedu 10dB musi byc.

Skomentuj

pegelmesser, dobrze, Ty mówisz tak, ja mówię, że gra ładniej bez i tyle, każdy ma swoje zdanie :)

Skomentuj

toma085, widze ze zastosowales fornir czeczot, trudno sie go kladlo

Skomentuj

pajol112, No nie najlepiej tym bardziej ,ze nie był modyfikowany. Dużo docierania dobrze że mam oscylacyjną bo bym chyba do świąt nie skończył.

Skomentuj

toma085, wiesz gdzie modyfikowany czeczot dostane?

Skomentuj

Miałeś taki słaby ten czeczot, jaki to gatunek ? Są czeczoty takie że maja te wzory na wiekszosci powierzchni dodatkowo są pofalowane, popękane i dużo dziur.
                                Właśnie jak z dziurami ? czym łatałeś ?

Skomentuj

Znaczy słaby to on nie był dość gruby bo 0,8-9mm ale dość ciężki w docieraniu i troszke pofałdowany nie było dużo ubytków a ewentualne poszła szpachla samochodowa która dobrze je maskuje że nic nie widać.
                                  dolphin123, no niestety nie wiem ja ten wziołem z allegro ale na przyszłość nauczka że modyfikowany o wiele lepszy w obróbce no i koniecznie ciemny.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                                    naczy słaby to on nie był dość gruby bo 0,8-9mm ale dość ciężki w docieraniu i troszke pofałdowany nie było dużo ubytków a ewentualne poszła szpachla samochodowa która dobrze je maskuje że nic nie widać.
                                    słaby chodzi mi o wzory, bo na gornej sciance wyglada jak nie czeczot.
                                    ciezko w docieraniu tzn ? twardy ? z jakiego gatunku drzewa ten czeczot ?
                                    Jak to szpachlowka samochodowa ? Co kladles na ubytki tam gdzie są te sęki ?

Skomentuj

Specjalnie poprosiłem o liście z małą ilością sęczków, ciężko się docierał bo dość gruby i miał głębokie wżery,nie wiem z jakiego gatunku drzewa, szpachlówka to ci powiem jutro, a na ubytki w sęczkach też kładłem szpachlówkę ale miałem chyba tylko dwa więc mało.

Skomentuj

dolphin123, no niestety nie wiem ja ten wziołem z allegro ale na przyszłość nauczka że modyfikowany o wiele lepszy w obróbce no i koniecznie ciemny.
                                        no i wlasnie sie zastanawiam nad czeczotem ktory moze sie gorzej klasc i palisandrem santos modyfikowanym ktorym oklei sie szybko i dobrze..

Skomentuj

Cornu Spiral Horn Clone

Miłego złego początki... :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X