Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Rfck
    konfirmaty widać sztuk 2 ;-) wiec były dociśnięte. Najlepiej jak autor sie odniesie.
    Już się odnoszę :). Z racji, że skrzynki są podwójne na zakładkę to wymagana była milimetrowa dokładność cięcia. Taka jednak nie była :). W momencie przymierzania niby wszystko było ok, ale po nałożeniu kleju deseczka za nic nie chciała się docisnąć do końca. Nie przejmuję się tym specjalnie jako, że szczelność jest zachowana (podwójna ścianka na zakładkę), a szpara została wypełniona. A najważniejsze, że kolumny i tak będą miały szlifowane w celu nadania im innego kształtu, więc i tak czeka je jeszcze dużo poprawek :).
    No ale fakt, faktem, że mogło to zostać zrobione lepiej - no ale jednak jestem księgowym z wykształcenia, a nie cieślą - a to moje pierwsze kolumny, więc proszę o wyrozumiałość

Pozdrawiam
    Szuler

Skomentuj

bawolek, szkoda gadania to tak jak z tymi ściankami która ma 32mm a druga 64mm i słychać że mniej drży. Oczywiście z zastosowaniem 6.5 calowym woferem :lol:

Skomentuj

No to zaopatrzyłem się w jakąś otwornicę do stali, inox, drewna, miedzi i alu :shock:

Mam nadzieję, że da radę, bo 25zł za możliwość wykonania jednej średnicy otworu to dużo :P

[ Dodano: 2009-02-16, 11:42 ]
        Zrobiłem test - prawie idealny otwór :)

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
          Pawel S., ta, wiesz ile to roboty? Ja jestem leniwy i wygodny człowiek
          wiem i dlatego bym to dal do ciecia laserem + giecie :P

Skomentuj

buda na GDN-46-1200

Skomentuj

czy 38zł to dobra cena za TVM-TESLA ARN 150-03/8 :?:

nie chcę tu robić OT więc proszę o krótką odpowiedź tak, nie jeśli nie to gdzie kupie taniej.

Skomentuj

w obecnej dobie "kryzysu" cena jest OK

Skomentuj

marian, jaki litraż i strojenie? Ew. inne parametry o ile to nie jest b-r. Może jakieś wrażenia z odsłuchu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    wiem i dlatego bym to dal do ciecia laserem + giecie :P
                    Wygodnictwo, to nie rozrzutność Trochę pracy i:

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                      marian, jaki litraż i strojenie? Ew. inne parametry o ile to nie jest b-r. Może jakieś wrażenia z odsłuchu?
                      Dobrze ze pytasz bo nie wiem czy dac to do dzialu konstrukcji :neutral:

Obudowa br,litraz 140L,strojenie 40Hz,wczesniej bylo 45Hz i 130L,zmienilem bo na moj sluch strojenie bylo za wysokie. Jak to gra? powiem tak,kupilem ten glosnik na estrade jednak nie sprostal "naszym" oczekiwaniom. Glosnik ma moc,nisko schodzi...niestety jest za wolny i nie ma kopa. On nadaje sie do BP albo jakiejs hybrydy,do br nie za bardzo,a mam go wlasnie w br bo to byla pierwsza buda testowa,nie robilem innej bo BP i hybryda nie wchodzila w gre. Dlaczego ja wykanczam? bo sprzedaje kumplowi :wink:

Skomentuj

No taki już urok 18-stek z ciężką membraną...ot takie misiowate brzmienie które nie koniecznie musi się podobać. Poza tym w jednej muzyce będzie to wadą a w innej zaletą.

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                          Wygodnictwo, to nie rozrzutność Trochę pracy i:
                          wydales na ten przyzad 25zl. za te pieniadze (tzn trzeba kupic 0,7l) bym mial to pociete i pogiete na pro maszynach :P

Skomentuj

wydales na ten przyzad 25zl. za te pieniadze (tzn trzeba kupic 0,7l) bym mial to pociete i pogiete na pro maszynach :P

Ale nie każdy ma takie możliwości...

Skomentuj

Fajnie masz, rozumiem, że następne rzeczy będziesz bez problemu dla mnie wykonywał?

Pozostało już tylko uruchomić.

Skomentuj

esh0 za ile ja sprzedajesz? bo rozumiem ze to kolejna zabawka:)

Skomentuj

Rynek wyznacza cenę (niestety), ale za mniej jak 300zł nie opłaca mi się sprzedać.

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                                    Pozostało już tylko uruchomić.

Jak patrzę na te deseczki to takie jakieś nie dopracowane mi się wydają, gdyby tak kanty pozaokrąglać może byłoby lepiej?

Skomentuj

funiax1, oj już esh0 wie co robi - uwierz mi

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                        Jak patrzę na te deseczki to takie jakieś nie dopracowane mi się wydają, gdyby tak kanty pozaokrąglać może byłoby lepiej?
                                        Gdyby tak zrobić, to było by inaczej i tyle :) Zrób jak mówisz, zobaczymy czy będzie lepiej.

Skomentuj

Ok. robisz jak chcesz, ja tylko tak jakoś wole zaokrąglone.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X