konfirmaty widać sztuk 2 ;-) wiec były dociśnięte. Najlepiej jak autor sie odniesie.
Już się odnoszę :). Z racji, że skrzynki są podwójne na zakładkę to wymagana była milimetrowa dokładność cięcia. Taka jednak nie była :). W momencie przymierzania niby wszystko było ok, ale po nałożeniu kleju deseczka za nic nie chciała się docisnąć do końca. Nie przejmuję się tym specjalnie jako, że szczelność jest zachowana (podwójna ścianka na zakładkę), a szpara została wypełniona. A najważniejsze, że kolumny i tak będą miały szlifowane w celu nadania im innego kształtu, więc i tak czeka je jeszcze dużo poprawek :).
No ale fakt, faktem, że mogło to zostać zrobione lepiej - no ale jednak jestem księgowym z wykształcenia, a nie cieślą - a to moje pierwsze kolumny, więc proszę o wyrozumiałość
bawolek, szkoda gadania to tak jak z tymi ściankami która ma 32mm a druga 64mm i słychać że mniej drży. Oczywiście z zastosowaniem 6.5 calowym woferem :lol:
marian, jaki litraż i strojenie? Ew. inne parametry o ile to nie jest b-r. Może jakieś wrażenia z odsłuchu?
Dobrze ze pytasz bo nie wiem czy dac to do dzialu konstrukcji :neutral:
Obudowa br,litraz 140L,strojenie 40Hz,wczesniej bylo 45Hz i 130L,zmienilem bo na moj sluch strojenie bylo za wysokie. Jak to gra? powiem tak,kupilem ten glosnik na estrade jednak nie sprostal "naszym" oczekiwaniom. Glosnik ma moc,nisko schodzi...niestety jest za wolny i nie ma kopa. On nadaje sie do BP albo jakiejs hybrydy,do br nie za bardzo,a mam go wlasnie w br bo to byla pierwsza buda testowa,nie robilem innej bo BP i hybryda nie wchodzila w gre. Dlaczego ja wykanczam? bo sprzedaje kumplowi :wink:
No taki już urok 18-stek z ciężką membraną...ot takie misiowate brzmienie które nie koniecznie musi się podobać. Poza tym w jednej muzyce będzie to wadą a w innej zaletą.
Skomentuj