Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No no Michał NICE. Czym to tak ładnie zeszlifowałeś?

Skomentuj

toma085, narazie niczym nie szlifowałem, prosto z pod płatnicy wyszły :) tak czy siak skosy lekko zaszpachluje bo piła gdzie niegdzie pozostawiła po sobie niemiłe rowki

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
        tak czy siak skosy lekko zaszpachluje bo piła gdzie niegdzie pozostawiła po sobie niemiłe rowki
        Papierem ściernym na dużej kostce wyszlifuj bo wygląda że ubytki są niewielkie.

Skomentuj

będę szpachlował bo niechce tracić wymiarów przez szlifowanie

Skomentuj

Jaką rurą BR można zastąpić tą polinkową 68mm żeby miała szerszy 'kapturek'(tzn więcej zasłoniła)?

Skomentuj

kombo, co nie równą dz :?: iurwe wyrzłeś :wink:

Skomentuj

No niestety trochę tak.

Skomentuj

Witam zaczynam budować monitorki które zamierzam w prrzyszłości sprzedać, będę fornirował mahoniem
                  jako ciekawostke dodam, że otwory pod głośnik były robione nie scyzorykiem jak mc giver tylko pożadnym sprzętem do tego stworzonym :) wzmocnienia to mdf ofornirowany, czyli wnetrze kolumny też będzie ładnie wyglądać

Skomentuj

Bartuś, a podfrezowania?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
                      zaczynam budować monitorki
                      Te wzmocnienia w rogach są zbędne, wystarczy klej i 2 wkręty, obudowa w rogach jest wystarczająco sztywna, zrób wzmocnienia w okolicach środków ścianek, tam wyeliminują drgania. Wyczyść klej z paneli, życzę powodzenia.

Skomentuj

Mam tych klocuszków 7 na kolumne : ) poustawiam je naprzeciwko głośnika : )
                        jeszcze nie pora żebym bawił sie w podfrezowania nie mam pojęcia jak sie za to zabrac, ewentualnie zrobie tak, że tylko dla tweetera zrobie podfrez i nałoże na niego niskotonowca, wiadomo, nie ma zabawy z odcinaniem aluminium czy co to tam jest: )
                        Nie chce użyć ani jednego wkrętu w tej konstrukcji ; )

a klej normalnie mam zeskrobac ??

Skomentuj

Bartuś, pochwal sie poprzadnimi monitorkami na forum bo pewnie ciekawe :)

Skomentuj

Poprzednie nie doczekały sie budy i są w testowych paczkach tzn: 21L dla m18wh jak dla mnie bomba nie zamula ale głowe urywa

Skomentuj

Zamieszczone przez DaVid
                              Fornir drożej wychodzi ale efekt lepszy
                              jak sie postarasz to wyjdzie w tej samej cenie lub drozej o np lakier
                              Michał K., widze ze nie brales pod uwage tego co mowilem o wzmocnieniach...
                              jak teraz wzmocnisz tylna scianke?
                              Zamieszczone przez kombo
                              Jaką rurą BR można zastąpić tą polinkową 68mm żeby miała szerszy 'kapturek'(tzn więcej zasłoniła)?
                              kup b-r alpharda - dostepne w kazdym sklepie i na allegro. najlepsze plastiki tylko szkoda ze juz coraz mniej tego i coraz drozej :???:

Skomentuj

jako ciekawostke dodam, że otwory pod głośnik były robione nie scyzorykiem jak mc giver tylko pożadnym sprzętem do tego stworzonym :)
                                jeszcze nie pora żebym bawił sie w podfrezowania nie mam pojęcia jak sie za to zabrac
                                no to mogles porządnym sprzętem do tego stworzonym najpierw zrobic frezy potem wyciac dziury...

Skomentuj

Witam
                                  chcialem sie pochwalic moim nowym nabytkiem...
                                  wreszcie bede mogl ruszyc troche z produkcja... celem jest projekt hx2 z akustyka plus na razie tylko monitory centralka troche puzniej fronty na hx2 monitory i centralka na hds134 tylko dla utrzymania stylistyki w kolorze srebrnym ale dalej membrana nomex... i tu moje pytanie :

http://akustyk.com.pl/peerless/P832873.html
                                  http://www.tymphany.com/832873
                                  dla vify w hx2 mam kond 6,8uf, cewke 0.15mh i kond 22uf a chcialbym wykorzystac ten filtr rowniez w monitorach... gdyz chyba nie bedzie zadnego problemu z odpowiednim cieciem i zgraniem do tego hds134 najbrawdopodobniej 1 rzedu... co o tym myslicie??
                                  bo co prawda znalazlem zwrote dla hds134 plus xt25 ale nie bawi mnie tak rozbudowana...

na tej stronie troche nizej bo wczesniej jest z dx25 a nie xt25
                                  http://www.troelsgravesen.dk/HDS134_DX.htm i nie jestem pewny czy ten hds to nomex bo wydaje mi sie ze polipropylen

kilka fotek

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                                    no to mogles porządnym sprzętem do tego stworzonym najpierw zrobic frezy potem wyciac dziury...
                                    nie mam jeszcze głośników :) i szablonów

Skomentuj

nie wiem jak ty to zrobiles ale cytat ktory podales nie ja wypowiedzialem

Skomentuj

sory wcześniej też tak było.. nie ważne ; )))

Skomentuj

nie mam jeszcze głośników i szablonów
                                          a do czego ci szablony? robisz cyrkiel i jazda wg danych producenta :P

Zamieszczone przez daniel69
                                          nie wiem jak ty to zrobiles ale cytat ktory podales nie ja wypowiedzialem
                                          czasami sypie sie system forum. jakos wyjatkowo czesto w tym temacie :???:

daniel69, te HDS134 sam malowales czy zamowiles takie? czy to te starsze z allegro?
                                          a co do zwrotnicy to przetestuj jak zlozysz do frontow - przeciez i tak musisz ja kupic... jak bedzie OK to skozystasz. jak cos nie tak to pozycz sprzet pomiarowy :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X