csbiczek, no ładnie :) Do czego podłaczysz ten preamp? Jeśli do Uniampa, to musimy pogadać ^^
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Dziś uruchomiłem na spróbowanie monitory na ER18RNX + 27TBFC.
4 spostrzeżenia:
bass - sporo jego jak na 18 cm, szybki kopiący, taki do rocka, zapuszcza się dość nisko, głośnik wygrzany ponad 100 godzin.
stereofonia - na bardzo dobrym poziomie dla mnie super
wysokie - detaliczne jak z D25AG ale jest ich minimalnie za dużo, mam nadzieję że jak się tweeter wygrzeje to się uspokoi a jak nie to skoryguje w zwrotnicy
wytrzymałość mocowa - odkręciłem wzmak do 12 godziny ponad a one nic sobie z tego nie robiły, prosiły o jeszcze ale już koło 1 godziny mój słuch wysiadałtakże dla fanów wysokich SPL się nadają, a membrana ledwo się ruszała.
Na razie jestem zadowolony, minus te wysokie tyci za ostre ale poczekam, wygrzeje, osłucham się.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Jacku na poprzedniej stronie pisalem ...
CA jest taki "lagodniejszy"..i no i ma sporo wiekszy wykop na basie ..
ER jest bardziej zblizony do HDSa ...ale wykop ma jak CA ..no moze ER jest troszeczke "slabszy" na basie ale to kosmetyczne roznice..
co do HDSa niestety nie moge go bezposrednio porównac (postawic obok i sobie przelaczac kolumny)...bo hdsy zostawilem rodzicom w domu na drugim koncu polski ....
[ Dodano: 2009-03-14, 02:04 ]
dodam to by mnie zle nie zrozumiano .......
nie uwazam by hds byl gorszy jakos od tych seasow ...jest inny i juz ...
mi tam kazdy z tej trojki odpowiada ... seasy mocniej kopią na basie :) .....
Skomentuj
-
bawolek a który miał bas bardziej "miękki" HDS czy seas?
PS napisz mi na GG 4762367 wieczorem to ci prześlę to co chcesz bo zapomnę, a teraz jestem z doskoku.
PS2. Widze ze masz Wrocław wpisany, może można by się gdzieś spotkać za jakiś czas, ja mogę zapewnić 2-3 wzmacniacze łącznie z lampą. Suba na BSW15” 2 pary dosc low endowych kolumn. Myślę ze wpadłby i EZO, może ktos jeszcze?
Skomentuj
-
bawolek przyznam się ,że czytałem ten opis na poprzedniej stronie ale nie bylem do końca przekonany wiec postanowiłem sie spytać :smile: Teraz już wsztstko wiem :smile: Zresztą sam mi poradzałeś tego HDSa i XT i ani troche nie żałuje tego wyboru. Naszczęście udało mi się kupić głośniczki przed kryzysem :smile:
Skomentuj
Skomentuj