Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chyba do Tosnili GDN 13-40-2 na których teraz mam projekt dam XT19 a do 13-50-9 dam KT22TAF poniewaz tutaj zalecany niższy podział. Jak dojda głośniki zmierze je i zobacze.

Ja juz mam do wykonania 3 projekty a nie mam desek:) W tak duzym miescie jak wrocław nie kupi sie w supermarketach MDFu:/ Tylko praktier ale ceny chore.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
      Kto zgadnie ile dałem za tego Telefunkena :?:
      5 zł? :) Ja kiedyś kupiłem CD philipsa za złotówkę bo koleś myślał że to tuner

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
        a do 13-50-9 dam KT22TAF poniewaz tutaj zalecany niższy podział. Jak dojda głośniki zmierze je i zobacze.
        To zobaczysz że wymagają jeszcze czegoś większego niż 22taf. Tam podział im niższy tym w sumie lepiej. Tutaj to 1,5cala się przyda, czyli 27tbfc, 9930 czy morel - najbardziej charakterem pasuje mi do nich usher z tego co go miałem.

Skomentuj

LightSound z tego co wiem to 3k wystarcza a Seasik sie konkretnie czuje z takim podziałem. Zresztą przetestowane przez Piotrka(borysa).

Skomentuj

melisław, o wiele się nie pomyliłeś bo nie 5 a 15zł co ciekawe po przywiezieniu do domciu i podłączeniu cały mechanizm działa jak laleczka :shock: brakuje tylko igły :neutral: , ciekawe gdzie można taką dostać :?:

Skomentuj

Może tu znajdziesz: https://ssl.north.pl/szukaj/igly-gra...,,1450,,,.html ,tyle, że może być sporo droższa od całego gramofonu :cry:

Skomentuj

dj_zibi, a śledziłeś poczynania mkula? Pod kątem wyłazi szydło z worka Ja będę miał podział w okolicach 2kHz z tego co słysze... No ale zobaczymy w praniu :)

Skomentuj

LightSound sory ale 2kHz to paranoja:) Słyszałem ten głosnik bodaj z pmiarem okolice 3K i IMO jest fajnie.

Niestety zauwazyłem tendencje ze ludzie coraz nizej tną, za rok dwa bedziemy dawali Wysotkonówke + XXLSa i bedzie grało:) nie tyczy sie to tylko MKULa ale okóglnie. Aha i bankowo MDT29 wytrzyma Ci te 2kHz, mało która wysokotonówka wytrzyma tyle przy głośniejszym słuchaniu chyba ze dasz 3rząd. GDNów w 2 drogi nie jadzesz po to by słuchac cicho.

Skomentuj

LightSound sory ale 2kHz to paranoja:) Słyszałem ten głosnik bodaj z pmiarem okolice 3K i IMO jest fajnie.
                    Zrobisz jak uważasz - to Twoja konstrukcja.

Aha i bankowo MDT29 wytrzyma Ci te 2kHz, mało która wysokotonówka wytrzyma tyle przy głośniejszym słuchaniu chyba ze dasz 3rząd. GDNów w 2 drogi nie jadzesz po to by słuchac cicho.
                    Sory, ale chyba nikt o zdrowych zmysłach do takiego podziału nie daje 2 rzędu Tak jak pisałem, wszystko wyjdzie w praniu, trzeba się narazie pobawić elektryczną zwrotnica, a potem zmontować pasywną. Chyba że pójde na łatwiznę i powiele projekt borysa :razz:

Skomentuj

LightSound powiem Ci ze to co czasem widac na pomiarach niekoniecznie słychać:) Moze trzeba zrobić jakis temat i bedziemy wymieniac sie uwagami. moze to nam pomgać.

PS widziałes ze juz te GDNy są po 80zł :lol:

Skomentuj

Chyba jest już temat o 13/50/9 - poszukam. Owszem, na pomiarach można dużo wyłapać, tyle ze wy je przeprowadzacie też pod kątem?

PS widziałes ze juz te GDNy są po 80zł :lol:
                        Szybki awans :P Wystawił za 60, potem podwyższył na 80 a potem zniżył na 75 żeby znowu były po 80 :lol: Pytałem gościa o 6 ohmowe, to spytałem się tez dlaczego sprzedaje je za połowe ceny to nic nie odpowiedział. Podejrzane mi się to wydawało, ale dotarły i są ok - a do Ciebie już dotarły?

Skomentuj

Ja wczoraj zapąłciłem dopiero:) Napisz jak znajdziesz wątek o GDNie. Chciąłbym tez 6R z 3 sztuki i komplet kina bym miał.

Ja nie robie pod kątem. Piotrek wiem ze on fanatyk i robił.

Nie ma 6R niestety...

Skomentuj

Rzeczywiście nie ma - jest o 15/40/5 w którym jest też dużo napisane o 13/50/9.

To jak zrobimy jakieś postępy to się założy temat. Narazie czasu mało... i stałby pusty temat :P

Mogę załatwic 6 ohmowe ale w normalnej cenie niestety - a to mi się średnio opłaca. Spróbuje powalczyć o zniżki skoro Ty byś brał 3 jak coś.

Piotrek wiem ze on fanatyk i robił.
                            Tak się składa, że Piotrek mieszkał i studiował niedaleko mnie, tylko czasu nigdy nie miał dla mnie :evil:

Skomentuj

Temat o 13/50/9 by sie przydał. Ja mam monitorki prawie gotowe. Jeden czeka w szafie w akademiku na jakieś pomiary do zwrotnic.

Wiem, że strasznie długie. Troche szkoda, że głośnik 6 omowy, bo jakby mi kiedyś ochota przyszła dołożyć jeszcze dwa, to będzie trzeba zrobić albo kolumny 3 omowe, ktore beda zabijać wzmacniacze, albo 12 omowe, do których trzeba będzie bardzo mocnego wzmacniacza.

Czekają od dłuższego czasu aż będę miał czas skończyć preamp mikrofonowy i je pomierzyć. Planowałem też zagadać opiekuna komory bezechowej i koło elektroakustyków na wydziale, żeby je pomierzyć na profesjonalnym sprzęcie, ale jakoś się za to nie zabrałem.

Skomentuj

fronty do mietków idealne na tył do kina :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Saginata
                                  Planowałem też zagadać opiekuna komory bezechowej i koło elektroakustyków na wydziale, żeby je pomierzyć na profesjonalnym sprzęcie, ale jakoś się za to nie zabrałem.
                                  Taka okazja a ty marnujesz?

Skomentuj

Ok, to jednak jest temat, zapraszam: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=192637#192637

Witam kolegę z niedaleka? :) Wreszcie ktoś tubylczy.

Jeden czeka w szafie w akademiku na jakieś pomiary do zwrotnic.
                                    Gdzie studiujesz? na AGH?

Troche szkoda, że głośnik 6 omowy
                                    Z miłą chęcią możemy się wymienić 12ohm na 6ohm :)

Skomentuj

a ja dziś zaczełem takie brzydactwo robić, jeszcze troche roboty przede mną

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                                        Planowałem też zagadać opiekuna komory bezechowej i koło elektroakustyków na wydziale, żeby je pomierzyć na profesjonalnym sprzęcie, ale jakoś się za to nie zabrałem.
                                        Taka okazja a ty marnujesz?
                                        ja właśnie otwieram sobię drogę przed takim rozwiązaniem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                                          fronty do mietków idealne na tył do kina :)

Obrazek
                                          jak sie robi takie frezy? pewno cnc

Skomentuj

Czaruję...
                                          X