Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    znajdz roznice?
    Inne kondy?

Skomentuj

no i kable :P
      nie wspominajac o delikatnej zmianie ulozenia elementow

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
        Zamieszczone przez kombo
        Co to będzie?
        takie cuś

Obrazek
        Obrazek

[ Dodano: 2009-05-13, 21:15 ]
        a jakby ktoś miał dostem do tańszego ja ja cnc to bym sie pisał ma do wyfrezowania 20 formatek
        A co to za kolumny?? Z całym szacunkiem do Exceli, ale z magnezowych do basu to nadają się tylko W26 i W16.

Skomentuj

mor den siur to są Von Schweikert VR-5 SE
          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
          Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
            Zamieszczone przez nowy1
            Zamieszczone przez kombo
            Co to będzie?
            takie cuś

Obrazek
            Obrazek

[ Dodano: 2009-05-13, 21:15 ]
            a jakby ktoś miał dostem do tańszego ja ja cnc to bym sie pisał ma do wyfrezowania 20 formatek
            A co to za kolumny?? Z całym szacunkiem do Exceli, ale z magnezowych do basu to nadają się tylko W26 i W16.
            dzis dotarł do mnie exel magnezowy jutro zdam relacje co to warte

Skomentuj

W22ex001??
              A co będziesz dawał na średnicę? W oryginale jest jakiś egzotyczny przetwornik, który ciężko będzie dostać.

Skomentuj

W22ex001??
                A co będziesz dawał na średnicę? W oryginale jest jakiś egzotyczny przetwornik, który ciężko będzie dostać.
                W orginałach jest :

W22EX001 na basie
                tweter tak jak już pisałem scan speak R2904/7000
                a jako sredniak jakiś głośnik francuski ala adax z Aerogelową membraną
                i z tyłu seas jakaś kopułka w tubce.

słuchałem tych kolumn w Nautilusie bas nie powalał srednica ładna,

A ja bede miał 2 szt W22EX001 lub seas ca22rnx ,średniak na pewno accuton C 173-T6-95
                bo go mam w domu i moim zdaniej jeden z najlepszych średniaków a jako tweter hm albo accuton c23-t6 lub ACCUTON C 25-6-12

a jeszcze test w Audio http://www.vonschweikert.pl/pdf/audio032008vr5.pdf

Skomentuj

Nie wiem, jakie mas zpodejście do projekt, ale widzę, że raczej chodzi o układ głośników i wzornictwo.
                  Żeby nie musieć robić takiej wielkiej budy, to możesz na dół dać 2x L22rn4x/p, to basowy moduł zagra w 60 litrach z niezłym basem. Po poprzednim projekcie widzę, że budżet nie jest krytycznym ograniczeniem i na Twoim miejscu na dół dałbym 2x L26rfx. Obudowa wysarczy 80-100 litrów closed, a efektywność będzie bardzo przyzwoita i bas mocarny jak rzadko w której konstrukcji.

Dla mnie osobiście producent konstrkcji na której się wrozrujesz powinien trochę popracowac nad opisami, bo roi sie tam od błędów ( jak w kolumnach VK..). Dodając tweeter z tułu oreślają całość jako 4-drozną. nawet jeśli drugi woofer mmiałby działać jao 4-droga, to i tak w bezkompromisowej konstrukcji to pomyłka IMO.

Skomentuj

Raczej zostane przy 22 ale w gr wchodzi albo magnezowy exel lub ca22rnx,

aluminiowy seas mnie nie interesuje według mnie jest mocno średni na głowe go bije ca22rnx

Skomentuj

aluminiowy seas mnie nie interesuje według mnie jest mocno średni na głowe go bije ca22rnx

Skomentuj

miałem jes prze seasem ca22rnx zresztą sprzedałen na allego kilka miechów temu

bas był według mnie słaby tzn zbyt krótki takie pudełko a tego nie lubie

Skomentuj

nowy1 jak gra CA22RNX?? Mam wrazenie czysto subiektywne patrząc na ten głosnik ze jest bardzo delikatny. Myśląłem dac go do 3 dróg.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                            nowy1 jak gra CA22RNX?? Mam wrazenie czysto subiektywne patrząc na ten głosnik ze jest bardzo delikatny. Myśląłem dac go do 3 dróg.
                            Hmm jak to ładnie opisać...

bas długi ,ale nie meczący i przy okazi dynamiczy jeden z lepszych jakie słuchałem

Skomentuj

Jutro (w końcu :twisted: ) poskładam do kupy Seasy i zobaczymy jak to gra.

Skomentuj

nowy1 a napisz mi jak z wytrzymałością nie ukrywam ze lubie dac "w palnik". A chce 3drogi by nie ruszac BSW.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                                  nowy1 a napisz mi jak z wytrzymałością nie ukrywam ze lubie dac "w palnik". A chce 3drogi by nie ruszac BSW.
                                  to jak chcesz nie ruszać BSW polecam seasa 26 http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14348

w barwie i przmienie prawie idetyczny jak seac ca22rnx tylko schodzi niżej i potrafi nieżle wstrząsnąć :)

Skomentuj

Bez sensu wstawiac chyba w gotowe konstrukcje wiec krotko opisze:
                                    ARV 104 i ARN-100-10/4
                                    na arv zalozony kond 2,2uF i tlumik 5R8 w szeregu i 3R3 rownolegle
                                    Buda 2,5litra br wykonczenie modyfikowany HEBAN HE-7064PS
                                    wymiary: wys 22,5cm szer 12,5cm glebokosc 15cm

Obudowy byly kupione przez znajomego we Wrześni w tonsilu za 10zl, zerwalem ich okleine dolozylem tyl i front, nastepnie zaczalem obrabiac calosc pod dane glosniki
                                    Z lampa na PCL86 bardzo milo sie tego slucha, bdb zestaw do kompa (ale o tym za dwa tygodnie)

Skomentuj

dolphin123, fajnie sie prezentuje te klocuszki, one mają takie wymiary jak zestaw z SUBSAT1.1 ktory posiada teraz moja siostra, ogólnie fajna sprawa... Może z nich masz obudowy :?: Nie potrzeba Ci jakiegoś dołu do nich :?:

Skomentuj

mozliwe ze od nich:) nie moglem wpasc od czego to bylo. dokleilem tylko sklejke 10mm na przod i tyl i wycialem otwory. do kompa starczy bo te efektywne 60Hz ma nie ma cudow z 2,5litra ale przede wszystkim z lampka gra to czysto i mozna sie przy tym uczyc nie wsluchujac sie w jakies smaczki czy cos ktorych szczegolnie nie ma ze wzgledu na jakosc glosnikow

[ Dodano: 2009-05-18, 01:44 ]
                                        http://www.audiostereo.pl/Czy_STX_na...iki_48884.html
                                        WYMIEKLEM :evil:

Skomentuj

niewiedza...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X