W22ex001??
A co będziesz dawał na średnicę? W oryginale jest jakiś egzotyczny przetwornik, który ciężko będzie dostać.
W orginałach jest :
W22EX001 na basie
tweter tak jak już pisałem scan speak R2904/7000
a jako sredniak jakiś głośnik francuski ala adax z Aerogelową membraną
i z tyłu seas jakaś kopułka w tubce.
słuchałem tych kolumn w Nautilusie bas nie powalał srednica ładna,
A ja bede miał 2 szt W22EX001 lub seas ca22rnx ,średniak na pewno accuton C 173-T6-95
bo go mam w domu i moim zdaniej jeden z najlepszych średniaków a jako tweter hm albo accuton c23-t6 lub ACCUTON C 25-6-12
Nie wiem, jakie mas zpodejście do projekt, ale widzę, że raczej chodzi o układ głośników i wzornictwo.
Żeby nie musieć robić takiej wielkiej budy, to możesz na dół dać 2x L22rn4x/p, to basowy moduł zagra w 60 litrach z niezłym basem. Po poprzednim projekcie widzę, że budżet nie jest krytycznym ograniczeniem i na Twoim miejscu na dół dałbym 2x L26rfx. Obudowa wysarczy 80-100 litrów closed, a efektywność będzie bardzo przyzwoita i bas mocarny jak rzadko w której konstrukcji.
Dla mnie osobiście producent konstrkcji na której się wrozrujesz powinien trochę popracowac nad opisami, bo roi sie tam od błędów ( jak w kolumnach VK..). Dodając tweeter z tułu oreślają całość jako 4-drozną. nawet jeśli drugi woofer mmiałby działać jao 4-droga, to i tak w bezkompromisowej konstrukcji to pomyłka IMO.
Bez sensu wstawiac chyba w gotowe konstrukcje wiec krotko opisze: ARV 104 i ARN-100-10/4
na arv zalozony kond 2,2uF i tlumik 5R8 w szeregu i 3R3 rownolegle
Buda 2,5litra br wykonczenie modyfikowany HEBAN HE-7064PS
wymiary: wys 22,5cm szer 12,5cm glebokosc 15cm
Obudowy byly kupione przez znajomego we Wrześni w tonsilu za 10zl, zerwalem ich okleine dolozylem tyl i front, nastepnie zaczalem obrabiac calosc pod dane glosniki
Z lampa na PCL86 bardzo milo sie tego slucha, bdb zestaw do kompa (ale o tym za dwa tygodnie)
dolphin123, fajnie sie prezentuje te klocuszki, one mają takie wymiary jak zestaw z SUBSAT1.1 ktory posiada teraz moja siostra, ogólnie fajna sprawa... Może z nich masz obudowy :?: Nie potrzeba Ci jakiegoś dołu do nich :?:
mozliwe ze od nich:) nie moglem wpasc od czego to bylo. dokleilem tylko sklejke 10mm na przod i tyl i wycialem otwory. do kompa starczy bo te efektywne 60Hz ma nie ma cudow z 2,5litra ale przede wszystkim z lampka gra to czysto i mozna sie przy tym uczyc nie wsluchujac sie w jakies smaczki czy cos ktorych szczegolnie nie ma ze wzgledu na jakosc glosnikow
Skomentuj