Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    kombo napisał/a
    A te drugie pochylone paczki to do czego?

2xGDN 17 SK + PJ

Michał K., kolega sam fornirowal czy ty mu oklejales?
    Wszystko robił sam, ja mu tylko służyłem dobrą radą przy pracy

Skomentuj

Mam nadzieje Michale że ujrzymy te da projekty w pełnej krasie w dziale z gotowymi konstrukcjami:-) Pozdrawiam życzę dalej tak udanej pracy:-)

Skomentuj

Michał K., errorexe1929, teraz to juz nie wiem czy kupie palisander... a tak najarany na niego bylem, juz nie zrobi takiego szału :sad: :razz:

Skomentuj

Doszła paczka z polinku:

Łączenie kablami.

Pytanie pierwsze: Czy ma znaczenie jak zamontuję cewkę?

Kupiłem w Dexonie 2 rurki bass refleks (jakoś tak wyszło). Dziś powędrowałem, aby kupić kolejne dwie (złączyć je końcami, żeby uzyskać dłuższy tunel). Niestety, mają tylko 50mm, a dostawę będą mieli dopiero jakoś w maju. Dosyć długo zwlekałem z tymi Totemami i chciałbym w końcu rozpocząć budowę.

Pytanie drugie: Czy "tworząc" taki tunel nic nie będzie pierdzieć?

http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/il9103_bra.JPG

Skomentuj

Zamieszczone przez RzeznikUnitra
            Pytanie pierwsze: Czy ma znaczenie jak zamontuję cewkę?
            polecam zerknąć tutaj i wszystko będzie jasne:
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...szczenie+cewek

Skomentuj

Samo ustawienie cewki nie ma nic do rzeczy... Ważne jest ustawienie dwóch cewek względem siebie...

Skomentuj

Ok, dzięki, a co z tym BR'em ?

Skomentuj

RzeznikUnitra, ja mam w subie br przedłużony tekturą i połączony taśmą - nic nie będzie brzęczeć, ani świszczeć, ale ja dałem tekturę na zewnątrz tunelu i tunel musiałem od wewnątrz podpiłować, żeby się lekko poszerzał .. nie wiem czy rozumiesz :P

Skomentuj

Dziś też dostałem paczkę z Polinka. Naprawiam znajomemu jego Ushery S-520 i też dostał paczkę z głośnikami
                    Małe porównanie:

Porównanie "wooferów":

I zawartość mojej paczki:

Wmieniłe spalone woferki w Usherach i zrobiłem odsłuch na szybko. Oczywiście woofery musza się wygrzać, ale tak na szybko moge porównać do moich Seasów ( porównanie z pamięci bo zmieniły właśiciela ):
                    - bardzo ładna przestrzeń
                    - bas zadziwiająco wypełniony, ale nie schodzi tak nisko jak Seasy - wydaje się dość wysoko strojony, ale nie narzucają się jakieś podbarwienia
                    - wysokie tony niestety natarczywe i ostrzejsze od 27tbfc/g - zdecydowanie wolę Seasa

Zdam relację jak się dotrą, bo wtedy się wszytsko wyrówna, ale L18+27tbfc/g wydają się być gładsze, naturalniejsze i bardziej rozciągnięte na skrajach pasma. Ushery są jakby przejaskrawione jak dla mnnie, ale zaznaczam, ze to wszystko przed wygrzaniem wooferków.

Skomentuj

Dzisiaj przeglądając sklep www znalazłem ciekawe kolumny i suba serii Tannoya TD, wpadły mi te konstrukcje w oko.

Skomentuj

a co moge zrobic z tym ? :smile:

tonsilki i tubka siedza w ZG30C115 lub ZG30C114 (fotka z elki i podpisany plastik :lol: )

Skomentuj

jamess8, w offtopic jest taki temat jak "szukamy natchnienia" - tam to wklej
                          Zamieszczone przez dolphin123
                          a co moge zrobic z tym ?
                          odloz na polke i niech "nabiera mocy urzedowej" :P
                          jak sobie polezy to sie znajdzie zastosowanie samo

Skomentuj

ja tam widzę dwie ładne popielniczki

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                              Dzisiaj przeglądając sklep www znalazłem ciekawe kolumny i suba serii Tannoya TD, wpadły mi te konstrukcje w oko.
                              miałem kiedys robic takiego suba mam dokladne wymiary

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                ja tam widzę dwie ładne popielniczki
                                a ja ciekawy material na Waveguide czyli tylko te dwa plastiki zawsze to lepsza opcja niz popielniczka

Skomentuj

nowe stand-by do subika, polaczone z obsluga pilota RC5, switcha stand-by oraz silniczka od pot. głosnosci, pomyslalem ze wywale dwie szpetne plytki oraz przekaznik bistabilny mocowany do szyny (lol ;p) i zrobie takie male all-in-one

[img]"http://obrazki.elektroda.net/36_1238955076_thumb.jpg[/img]

zdrowie

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1

miałem kiedys robic takiego suba mam dokladne wymiary
                                    Dzięki, może skorzystam w przyszłości, ładnie Ci to wyszło.

[ Dodano: 2009-04-23, 17:15 ]
                                    Mivoc XAW 310 vs Tonsil 20/80/2 :grin:

Skomentuj

jamess8, weź mnie nie dobijaj :P

Skomentuj

bart210, oba od Ciebie?

Skomentuj

LightSound, nie, ja mam GDN 20/80/2 i do tej pory wydawało mi się, że ten głośnik jest nawet masywny.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X