Pytanie pierwsze: Czy ma znaczenie jak zamontuję cewkę?
Kupiłem w Dexonie 2 rurki bass refleks (jakoś tak wyszło). Dziś powędrowałem, aby kupić kolejne dwie (złączyć je końcami, żeby uzyskać dłuższy tunel). Niestety, mają tylko 50mm, a dostawę będą mieli dopiero jakoś w maju. Dosyć długo zwlekałem z tymi Totemami i chciałbym w końcu rozpocząć budowę.
Pytanie drugie: Czy "tworząc" taki tunel nic nie będzie pierdzieć?
RzeznikUnitra, ja mam w subie br przedłużony tekturą i połączony taśmą - nic nie będzie brzęczeć, ani świszczeć, ale ja dałem tekturę na zewnątrz tunelu i tunel musiałem od wewnątrz podpiłować, żeby się lekko poszerzał .. nie wiem czy rozumiesz :P
Dziś też dostałem paczkę z Polinka. Naprawiam znajomemu jego Ushery S-520 i też dostał paczkę z głośnikami
Małe porównanie:
Porównanie "wooferów":
I zawartość mojej paczki:
Wmieniłe spalone woferki w Usherach i zrobiłem odsłuch na szybko. Oczywiście woofery musza się wygrzać, ale tak na szybko moge porównać do moich Seasów ( porównanie z pamięci bo zmieniły właśiciela ):
- bardzo ładna przestrzeń
- bas zadziwiająco wypełniony, ale nie schodzi tak nisko jak Seasy - wydaje się dość wysoko strojony, ale nie narzucają się jakieś podbarwienia
- wysokie tony niestety natarczywe i ostrzejsze od 27tbfc/g - zdecydowanie wolę Seasa
Zdam relację jak się dotrą, bo wtedy się wszytsko wyrówna, ale L18+27tbfc/g wydają się być gładsze, naturalniejsze i bardziej rozciągnięte na skrajach pasma. Ushery są jakby przejaskrawione jak dla mnnie, ale zaznaczam, ze to wszystko przed wygrzaniem wooferków.
nowe stand-by do subika, polaczone z obsluga pilota RC5, switcha stand-by oraz silniczka od pot. głosnosci, pomyslalem ze wywale dwie szpetne plytki oraz przekaznik bistabilny mocowany do szyny (lol ;p) i zrobie takie male all-in-one
Skomentuj