Bo są po prostu porządne... kabel z nich sam nie wypada i nie rozpadną się tak szybko a i aspekt estetyczny też jest :razz: przecież też się tam czasem zagląda
jak wydaje się 200zł na głośniki można wydać na terminale 6zł zamiast 2zł...
Za biurkiem nie sprzątasz bo też nie widać ?
Skoro za 3% poniesionych kosztów można podnieść prestiż kolumn to czemu tego nie zrobić ? Pomijając już fakt że sprężynki są gówniane.
A co jeśli będziesz chciał kiedyś te kolumny sprzedać ? Gdy ktoś zobaczy że 2zł oszczędzałeś na terminalach to co pomyśli o reszcie ?
Jak dla mnie to możesz nawet dziurę wywiercić, puścić nią kable które będziesz łączył skręcając, tak skrajne oszczędzanie uważam za niedorzeczne.
BTW czemu br kupiłeś, mogłeś przecież go zrobić z rulonów po papierze toaletowy, przecież jak będzie z tyłu to nie będzie widać
Z praktyki wiem też, że te BR lubią poświszczeć, a wyprofilować też sie nie da bo pękają od temperatury :evil: , a 13tka Tonsilowa luuubi sie wychylić i napompować powietrza :mrgreen:
Izbic, Ty z tego co pamiętam również masz otwory z tyłu. Są mocno słyszalne? Ja mam BR'ki o średnicy 4,5cm, więc chyba wystarczająco na głośnik z membraną o średnicy 9,6cm...?
Ja w MTMach mam 7cm zaokrąglone z obu stron dość mocno i jeszcze czasem przy niższych zejściach lubi zaświstać :mrgreen: polecam ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=5DYfKomqYvk
n_omyzs, ja laczenia opasek chowam od dolu. detal ale jak istotny :P
Wiedzialem ze ktos sie detali bedzie czepial .. wiadomo mozna by z tego zrobic hajend itd itd wszystko co do milimetra itd ale czy to cos zmieni? :) Zwrotka laduje w skrzynce i nikt jej wiecej nie oglada a i tak jest estetyczna. Wszystko trzyma sie solidnie i co najwazniejsze polaczenia elementow sa solidnie zalane cyna.
n_omyzs, ja laczenia opasek chowam od dolu. detal ale jak istotny :P
ale zaciskanie opasek na drucie wydaje mi sie lepsze niz u Ciebie Pawle na talerzach.. odkupujac zestawy od ludzi, na dwa razy opaski spadly z talerzy jak otrzymalem paczke
ale zaciskanie opasek na drucie wydaje mi sie lepsze niz u Ciebie Pawle na talerzach..
stosowalem tak na poczatku - ale za bardzo wyginalo plytke :???:
Zamieszczone przez dolphin123
odkupujac zestawy od ludzi, na dwa razy opaski spadly z talerzy jak otrzymalem paczke
ktore zwrotnice? bo raz mialem paczke opasek wyjatkowo tandetnych :???:
Zamieszczone przez bonzo_maciej
Jedna para zwrotnic zdaje się być dla mnie
tak, ale nie do konca
twoje sa ekonomiczne i wygladaja tak
no i tutaj niestety albo cos sie stalo z wydrukiem albo cewki dali jakies inne, ale jedne otwory wlasnie sa nie rowno i opaska nie trzyma najlepiej :???:
takero, na opaskach to estetyczniej wygląda... Klej na gorąco wygląda jak by CI ktoś nasmarkał na zwrotnice :wink: Niby tego nie widać ale jakaś tam świadomość pozostaje...
Skomentuj