Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Michał K., sprężyny to żaden problem, w spożywczym nie pracuje :mrgreen:
    n_omyzs, takie rozwiązanie często jest wykorzystywane u mnie w pracy i zdaje to egzamin (produkcja agregatów prądotwórczych oraz szaf klimatyzacyjnych)

Skomentuj

errorexe1929, ale z "audiofilskim" podejsciem "eliminacji" dodatkowych drgan itd nie ma nic wspolnego :P.. wiadomo ze np resorow w aucie albo w pralce nie robi sie z gumowego klocka bo by egzaminu nie zdaly - co innego podstawki pod taki sprzet. Material powinien byc o stratny.

Skomentuj

Ja obecnie robię cokoły do kolumn, ale nie wiem na jaki kolor zabejcować

Skomentuj

niepotrzebnie fornirowałeś, ja bym je pomalował np. na biało :P

Skomentuj

Ale mi biały by się nie podobał :razz:
            Żeby malować to powierzchnia musiała by być idealnie gładka, a ja mam już dość szlifowania.
            Myślałem o jakimś czarnym kolorze na początku, ale zrobie chyba jakiś palisander. Chcę żeby były ciemnego koloru.

Skomentuj

Ciąg dalszy zabawy w rhino. Trochę mnie poniosło, ale chętnie bym postawił takie monitory u siebie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez errorexe1929
                Co myślicie o takim rozwiązaniu ?
                Do kolumn nie mozna, a pod kviaty zloto latvo pasuje napravde :mrgreen:

Skomentuj

Popularne u nas monitory prawie skończone
                  I jeszcze taka przestroga dla osób robiących je wg projektu Pawła... jeśli ktoś zrobi sobie zwrotnicę na terminalu to niech uważa na jej długość, bo otwór na zwrotkę jest naprzeciwko bass-refleksu i nie bardzo się razem mieszczą :) Ja u siebie musiałem odwrócić tylną płytę o 180*.

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo
                    I jeszcze taka przestroga dla osób robiących je wg projektu Pawła... jeśli ktoś zrobi sobie zwrotnicę na terminalu to niech uważa na jej długość, bo otwór na zwrotkę jest naprzeciwko bass-refleksu i nie bardzo się razem mieszczą Ja u siebie musiałem odwrócić tylną płytę o 180*.
                    no wlasnie zapomnialem o tym :???:
                    ten projekt byl robiony dla zwrotnicy umieszczanej na tylnej sciance :???:
                    juz dodaje ta informacje

La'Mefenzo, brawo za zakup konda 10uF z STXa. szkoda tylko ze nie kupiles tez 2,2uF - byloby taniej

Skomentuj

przesyłka z polinka już jest, jeszcze tylko od STX w którym mają taką szybkość realizacji zamówień że szoook :neutral:

[ Dodano: 2009-07-09, 19:35 ]
                      dlaczego nie widać fotki?

[ Dodano: 2009-07-09, 19:41 ]
                      La'Mefenzo, jakie są wymiary płytek z laminatu? :razz: bo robie takie same :razz:

Skomentuj

jak zle link wkleiles to sie nie dziw ze nie widac :P

Zamieszczone przez yxzabc
                        La'Mefenzo, jakie są wymiary płytek z laminatu? bo robie takie same
                        jak bedziesz mial elementy ro sobie dotniesz na wymiar.
                        kup pasek o szerokosci 7cm i dotniesz go na dlugosc

Skomentuj

Skomentuj

panowie pomocy bo nerwowo już nie wyrabiam przy wykańczaniu kolumn ... zrobiłem za duże frezy pod tweetery to chciałem zaszpachlować ... szpachla do drewna akrylowa i kit do drewna odchodzą przy szlifowaniu to samo przy szpachla z pyłu z mdf i lakieru nitro/ to samo tylko że z klejem "wikolopodobnym" na koniec szpachla samochodowa z włóknem szklanym i też to samo nie trzyma się mdf :/ za każdym miejsce szpachlowania odpylone i odtłuszczone jakimś alkoholem
                            próbowałem szpachlować i na gładszym i na bardziej nierównym wykończeniu to samo, szpachla odchodzi

Skomentuj

sprobuj najpierw przeszlifowac miejsce gdzie bedzie szpachla najlepiej papierem na 80 albo 120 i powinno byc ok na gładkim nigdy nie bedzie ci sie trzymac. Cos o tym wiem moj tata ma warsztat balcharsko-lakierniczy troche sie robiło. Ja jak szpachlowałem to najpierw całem kolumny papierem na 60 i dopiero potem szpachla potem sobie wykonczysz na 320 albo 360 i majuszesz

Skomentuj

szlifowałem jakimś papierem w granicy 40-60 i to samo ... :/ ehhh .. chyba będe musiał dorabiać nakładke na front a średnio mi się to uśmiecha bo będzie troche zabawy z wycentrowaniem otworu pod tweeter :cry:

Skomentuj

Moze dajesz za duzo utwardzacza do szpachli albo za krotko czakasz na wyschniecie

Skomentuj

utwardzacza dawałem według zaleceń, odmierzane na wadze, a czekałem koło doby więc dużo dłużej iż jest w instrukcji

Skomentuj

Jest jeszcze jedno wyjscie wyciac od nowa front
                                      Ja w MDF-ie jeszcze nie robiłem, tylko z wiurowki robiłem głosniczki to sie idealnie trzyma szpachla

Skomentuj

właśnie chce uniknąć robienia nowego frontu bo ogólnie monitorki już grały tylko niewykończone , a cyrki się zaczęły przy poprawianiu frezów

Skomentuj

szpachla samochodowa srednio chce sie trzymac mdfu.. cos podszpachlowac (np glowke wkreta) to ok ... ale cos takiego jak ty chcesz robic to srednio to widze.. mdf jest za miekki..

dlatego wybralem wiórówke ;p

Skomentuj

Czaruję...