cholera! Mnie czeka to samo... niewiem jak ja to zrobie... Chyba, żeby próbować jak najrówniej położyć szpachlę a potem delikatnie, cierpliwie szlifować
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
ja robię ze sklejki :P
kurde ledwo co zmiescilo sie wszystko na przedniej płycie... musze zrobić wysokość 39,5cm max (tyle niestety mam miejsca) z czego 1,5cm zabierają mi kolce czyli zostaje 38cm... teraz tak: Seas ma 105mm Monacor 165mm i tunel bassreflex 90mm co daje nam razem 36cm i zostaje 2cm odstepu. No miodzio ale mam nadzieje ze to wszystko jakos upchnę żeby wyglądało ładnie. myślę nad tym co zrobił La'Mefenzo z wysokotonowym z tym że ja w ten sposób chciałbym przyciąć bassreflex.
zrobienie bassreflexu z tyłu bądź od dołu nie wchodzi w grę. Tuba ma być na przednim panelu. Tylko jak najlepiej ją dociąć zeby nie poszarpać?
ogólny projekt monitorków
Seas 27TDFC
Monacor SPH-165CP
zostaje tylko zwrotnica do zaprojektowania. obudowy zaczynam robic jutro.
Skomentuj
-
niezbyt. nie jestem przekony do czegoś takiego.
I tak bede musial chyba zmienic swoje plany bo obudowa 24 litry wychodzi wieksza niz myslalem :/ może zejde do 20 litrów bo naprawde wychodzi troche duża... tzn wieksza niż planowałem. dobroć zmieni się niewiele. albo kompromis 22 litry. przelicze wszystko jeszcze
Skomentuj
-
a tak bliżej? ogólnie to robiłem raczej duże konstrukcje i potrafie sobie wyobrazic np ile to jest 100 czy 150 litrów
[ Dodano: 2009-07-17, 00:54 ]
ogólnie drugim problemem jest bassreflex ktory jednak wyszedl dłuższy (prawie pol metra) dla 7cm... cos dziwne rzeczy dla tego glosnika. myślę nad zrobieniem 5cm.
Skomentuj
-
demanufacture, po tym co piszesz widac ze jestes zielony
olej symulacje! zanim zdecydujesz jaki dokladnie litraz zastosujesz to zrob skrzynke testowa i posluchaj! a nie slepo wierzysz symulacja :P
7cm tunel do 16cm glosnika? przeciez taki sie daje do 8" :P
w 20 litrach w zupelnosci wystarcza "fi68-160" z polinka
mozna tez zastosowac tunel szczelinowy - dowolne wymiary i zmiesci ci sie obudowa na wysokosc
a co do wielkosci obudowy - drobne zabiegi stylistyczne i kolumna ladnie ukrywa swoje gabaryty
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.demanufacture, po tym co piszesz widac ze jestes zielony
Zamieszczone przez Pawel S.7cm tunel do 16cm glosnika? przeciez taki sie daje do 8" :P
w 20 litrach w zupelnosci wystarcza "fi68-160" z polinka
mozna tez zastosowac tunel szczelinowy - dowolne wymiary i zmiesci ci sie obudowa na wysokosci taki bez problemu mieści mi się na przedniej płycie i ładnie się komponuje. No i ma jakąś sensowną długość.
Zamieszczone przez Pawel S.a co do wielkosci obudowy - drobne zabiegi stylistyczne i kolumna ladnie ukrywa swoje gabarytyprzydaloby się żeby ładnie się prezentowały. Myślałem nawet nad lakierowaniem na kolor czarny zostawiając fakturę drewna ale chyba jednak wolę widzieć fornir
ogólnie to z tego co widzę ciemne kolory właśnie maskują gabaryty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez demanufacturezdradzisz mi conieco?
najlepszy przyklad to te monitory
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8699
Skomentuj
-
ESW 1018 dla testu z B&C 18NW100
http://picasaweb.google.pl/marekbies/Sub#
Skurczybyk trochę duży jest w rzeczywistości 60x60x80cm
ps. górna płyta jeszcze nie przykręcona, żeby nie było...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSounda maskownice są w komplecie?
Zamieszczone przez LightSoundskoro jedziesz po mdf moglbys mi zrobic tez panele? ale ok 3-4cm czyli dwie płyty
Zamieszczone przez LightSoundjakiej głebokosci jest woofer?
ARZ6608 retro style :mrgreen:
Skomentuj
-
witam. No to moze teraz ja przedstawie moje maleństwa ( sonus mite) czyli klony totem mite w obudowie ala sonus faber. Kolumny juz na wykonczeniu, jeszcze otwory, fronty ktore obije skajem, nogi do standów i malowanie.
1kolumna nieoszlifowana, bez frontu .
.
2. kolumna z frontem bez otworow i frezow:
3. skaj, ktorym obije frontu kolumn i srodki standów
4.boki standów ścięte o 7 stopni
5. podstawki do standow
6. sposob wypelniania szczelin
Skomentuj
Skomentuj