Pawel S., znowu sory za zwlokę, ale z czasem na prawdę ciężko. Tak, widzę że to to samo co w astrze. Nie musi być idealnie, ważne żeby spełniło swoją role. Akurat to ma wystawać troche nad tapicerkę, ale tu już nie problem dla diyowca. Jakbyś mógł napisz mi na PW więcej konkretów - czas oczekiwania i cene za komplet.
to moze ja cos od siebie. Docelowo jest to projekt pod fostexa 127E: http://www.fostexspeaker.de/gehaeuse/127e_enclrev.pdf Jednak jest on troche drogi na dzien dzisiejszy, wiec mysle co by tu wstawic hmm... fb1 = 120Hz (1st), fb2 = 53Hz (2nd)
Macie jakies pomysly ?
W trakci budowy drugiej zwrotki mam problem bo wysokotonowka ledwo co gra<tak jakby srednimi tonami bez wyokich> zwrotnica jest zlutowana jak w schemacie a elemety jak w pierwszej co moze byc tego przyczyna
Sory ze tu ale nie chciałem zakładac nowego tematu
Hehe, zazwyczaj jak się czyta na forum, że coś komuś złe działa to jest jednak błąd w montażu :) tak więc sprawdź jeszcze raz jak to polutowałeś. Jeśli jesteś pewien, że jest na pewno ok to sprawdź poszczególne elementy i wtedy wyeliminujesz problem.....
Jedna taka zwrotka mam juz za soba wiec watpie zebym cos zle podłaczył
Czy jest mozliwe takie cos ze przy lutowaniu za bardzo podgrzałem i poszedł rezystor bo za kondem gra jakby całym pasmem
Przebicie na kondensatorze, zwarcie na cewce, zimny lut, przegrzany rezystor...? Elementów nie ma dużo więc możesz je sprawdzić osobno. Sprawdź luty, jak to nie pomoże to każdy element osobno...musi się udać
na pajaku, poprawiłem wszystkie lutu i to samo ale jak sie ktos spieszy to potem takie rzeczy wychodza. Problem tkwił nie w błednym schemacie ale w błednym podłaczeniu sygnału, dałem + miedzy cewka a kondem dla Akx :oops: przepraszam za zamieszanie
Skomentuj