Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      do jakiego samochodu i jak to ma wygladac? bo mam luzem nie dokonczone panele do peugota 205
      Do Opla Vectry B - ma wyglądać to mniej wiecej tak:

http://www.tme.eu/katalog_pics/4/6/d...0/mdf-d.12.jpg

71mm + grubosc kosza
      Czyli dystans musi miec 31mm + grubość kosza - Dało by radę?

A ja mam trochę podobny sprzęcik dla Kolegi z forum :) Miłego słuchana :wink:
      Idealny do zabudowy - Viki się ucieszy

Skomentuj

dalex1, no jest sobie głośnik, co dalej?

Skomentuj

Witam, ja wczoraj zrobiłem zasilacz do filtra dolnoprzepustowego

Skomentuj

LightSound, Wygląda mi na MIVOC-a

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
              Do Opla Vectry B - ma wyglądać to mniej wiecej tak:

http://www.tme.eu/katalog...40/mdf-d.12.jpg
              czyli to samo co do astry?

nie bedzie idealnie rowno ale da sie zrobic
              Zamieszczone przez LightSound
              Czyli dystans musi miec 31mm + grubość kosza - Dało by radę?
              12+19mm postaram sie zalatwic
              a pod tapicerke sie zmiesci?

Skomentuj

toma085, bo to mivoc

Pawel S., znowu sory za zwlokę, ale z czasem na prawdę ciężko. Tak, widzę że to to samo co w astrze. Nie musi być idealnie, ważne żeby spełniło swoją role. Akurat to ma wystawać troche nad tapicerkę, ale tu już nie problem dla diyowca. Jakbyś mógł napisz mi na PW więcej konkretów - czas oczekiwania i cene za komplet.

Skomentuj

jak zrobie to zrobie. cene bede znal jak zrobie :P
                  pod te tonsile? z maskownicami czy bez? bo zmienia sie srednica zewnetrzna (ale mam dokupione inne)

Skomentuj

Skomentuj

to moze ja cos od siebie. Docelowo jest to projekt pod fostexa 127E:
                      http://www.fostexspeaker.de/gehaeuse/127e_enclrev.pdf Jednak jest on troche drogi na dzien dzisiejszy, wiec mysle co by tu wstawic hmm... fb1 = 120Hz (1st), fb2 = 53Hz (2nd)
                      Macie jakies pomysly ?

Skomentuj

Gm70 dodam że to tylko jeden kanał ,będą monobloki

Skomentuj

W trakci budowy drugiej zwrotki mam problem bo wysokotonowka ledwo co gra<tak jakby srednimi tonami bez wyokich> zwrotnica jest zlutowana jak w schemacie a elemety jak w pierwszej co moze byc tego przyczyna
                          Sory ze tu ale nie chciałem zakładac nowego tematu

Skomentuj

Hehe, zazwyczaj jak się czyta na forum, że coś komuś złe działa to jest jednak błąd w montażu :) tak więc sprawdź jeszcze raz jak to polutowałeś. Jeśli jesteś pewien, że jest na pewno ok to sprawdź poszczególne elementy i wtedy wyeliminujesz problem.....

Skomentuj

Jedna taka zwrotka mam juz za soba wiec watpie zebym cos zle podłaczył
                              Czy jest mozliwe takie cos ze przy lutowaniu za bardzo podgrzałem i poszedł rezystor bo za kondem gra jakby całym pasmem

Skomentuj

Zapodasz linka do schematu?

Skomentuj

prosze

Jutro jeszcze raz sprawdze ale wszystko mi sie wydaje ze jest OK

Skomentuj

Przebicie na kondensatorze, zwarcie na cewce, zimny lut, przegrzany rezystor...? Elementów nie ma dużo więc możesz je sprawdzić osobno. Sprawdź luty, jak to nie pomoże to każdy element osobno...musi się udać

Skomentuj

watpie zebys przegrzal elementy - za duze i zbyt proste w budowie

stawiam na jakies zwarcie
                                      masz to na plytce czy w pajaku?

Skomentuj

na pajaku, poprawiłem wszystkie lutu i to samo ale jak sie ktos spieszy to potem takie rzeczy wychodza. Problem tkwił nie w błednym schemacie ale w błednym podłaczeniu sygnału, dałem + miedzy cewka a kondem dla Akx :oops: przepraszam za zamieszanie

Skomentuj

ARN116 + kopulka o wymiarze 104mm :lol:
                                          Fornirek pięknie usłojony dąb i palisander...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X