Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Heh... jakiś koleś wsadził 12 Peerlessów HDS164:

Skomentuj

a to po prawej to co to jest, jakieś wstęgi?
      Obawiam się, że tak akonstrukcja to może byc troche przerost formy nad treścią jeśli chodzi o stosunek cena/jakość brzmienia

[ Dodano: 2009-11-24, 00:52 ]
      Zamieszczone przez dolphin123
      Nie wierze
      Widać designer tej konstrukcji jest jajcarzem i tyle :razz:

Skomentuj

A mnie trafi szlak, patrze na swoojego suba i plakac mi sie chce, z soboty na niedziele mialem powodz w mieszkaniu ;/ w calym mieszkaniu stala woda po kostki, i wpilo mi drewno wody i sie wypaczylo ;/ obudowa do wykonania od nowa ;/ aaaaaaaa

Skomentuj

raffal81, tylko obudowa? glosnik i elektronika sa OK?
          jezeli tak to ciesz sie ze tylko obudowa do wymiany

Skomentuj

W d.. z obudowa, co z mieszkaniem. Podloga chyba jest 100 razy wiecej warta od obudowy...

Skomentuj

Wlasnie kit z obudowa zrobie sobie nowa, ale wszystkie panele do wymiany, do tego dywany i chodniki ktore nasiakly i ze tak powiem zgnily ;/ masakra doslownie.

Glupi wezyk od KIBELKA pekl ;/ ten co napelnia spluczke.

W nocy z soboty na niedziele wpada brat do pokoju bo mieszkam z bratem, KUR... KURW.... wstawaj, a ja myslalem ze sie do pracy spoznie bo zaspalem, noga z lozka a tu po kostki wody ;/ do tego przedluzacze te plastikowe takie plywaly mi jak na filmach NA WODZIE!!!!
              Ledwo dostalem sie do korkow zeby wylaczyc, dzieki bogu prad mnie nie zabil.

Trudno Panele powymieniam, koszta pewne trzeba poniesc ale aby tylko grzyb sie nie pojawil bo to bedzie tragedia ;/ ale jestem dobrej mysli :)

Skomentuj

Jak tylko zerwiesz panele to rozstaw jak najwięcej dmuchaw, piecyków i tydzień suszenia. Znajomy miał też powódź i grzyba nie było.

Skomentuj

raffal81, popytaj znajomych o pochlaniacze wilgoci...
                  a sasiadow nie zalalo?

Skomentuj

A ja zafundowałem sobie na zimę składanie puzli 3D :mrgreen:

Skomentuj

lars233, to wirowka?
                      jezeli tak to zle sie to bedzie obrabialo... ale za to unikniesz problemow z rozwarstwianiem sie MDFu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        raffal81, popytaj znajomych o pochlaniacze wilgoci...
                        a sasiadow nie zalalo?

Sorki za ten offtop, sasiadow na szczescie nie bo mieszkam na parterze ale w piwnicy sa kaluze :))

I zapomnialem ze pod panelami mam polozone kafle, bo na kafle kladlem wiec duzego problemu nie bedzie ufff, no ale koszta sa ;/

A co do suba i elektroniki to doslownie dostalem ataku serca i histerii jak widzialem jak zmienia sie jego geometra na szczescie glosnik caly i elektronika tez, wlasnie wlaczylem zeby pogral :) dziala i mas ie dobrze to bedzie ten moment w ktorym zmienie obudowe na plyte MDF a nie wiorowke

Skomentuj

lars233, super sprawa na monitorki, w ciul roboty ale dobry efekt można uzyskać. na podłogówki niestety głupiego robota.
                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

lars233 jak wykonales kształt platow ? chodzi mi o umiejscowienie srodka okregu frezarki

Skomentuj

ostatni element ukladanki
                              płyta główna przedwzmaka sterowanego cyfrowo (PGA2311 + atmega16 +lcd 2x16 ) projekt mkula ....przy okazji wielkie dzieki dla niego za wysluchiwanie coraz to nowych koncepcji i zmian hehe....

obudowy do naszych wzmakow z tym preampem tez się już "produkują" jak wszytko bedzie gotowe to sie z mkulem pochwalimy ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                lars233, to wirowka?
                                jezeli tak to zle sie to bedzie obrabialo... ale za to unikniesz problemow z rozwarstwianiem sie MDFu
                                Tak to wiórówka. W Koninie ciężko dostać MDF i jest strasznie drogi. Tylko wręgi na tunel BR mam wycięte z MDF-u 22mm. Wiem, że będę miał ciężko z obróbką ale już jestem zaprawiony w boju z wirówką więc dam radę :mrgreen:
                                Zamieszczone przez amdr
                                lars233, super sprawa na monitorki, w ciul roboty ale dobry efekt można uzyskać. na podłogówki niestety głupiego robota.
                                Bo to będą monitory. Podłogówek nie odważyłbym się robić takim sposobem hehe.
                                Zamieszczone przez dolphin123
                                lars233 jak wykonales kształt platow ? chodzi mi o umiejscowienie srodka okregu frezarki
                                Ja te wręgi wycinałem wyżynarką. Miałem szablony, które odrysowywałem na płytach. Potem wyżynarka w dłoń i heja. Kupa roboty. No i chyba sześć nożyków do wyżynarki poszło :mrgreen:

Skomentuj

bawolek Udostępnijcie projekt :)

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro
                                    bawolek Udostępnijcie projekt :)
                                    a wiec projekt jest mkula, on wszytko projektował, poprawiał itd... ja tylko pewne sugestie mu podsuwałem, bo wczesniej bylo to do 5.1 ...ale na kocnu jest wybajerzona wersja stereo ze sterowaniem do suba - watpie zeby mkul robil komus problemy jak ktos bedzie sobie chcial to zlozyc...
                                    http://mkul.info/Przedwzmacniacz%20n...20+%20RTC.html

PS Mariusz odrazu mi sie przypomnialo jak sie ludzie o twoj projekt pytali to sie zarzekales ......ze tylko binarki ble ble ble......i odrazu liste na kity kupowane od ciebie chciales robic ;p....
                                    ale o cudzy projekt to sie pierwszy zapytales :razz: ------

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                                      http://mkul.info/Przedwzm...%20+%20RTC.html
                                      I jak tu nie zrobić grupowego zamówienia ? :grin:
                                      Szkoda tylko ze mkul nie ma za duzo czasu zeby to dokladnie przetestowac.. :( bawolek zajmij sie testowaniem i w koncu cos trzeba zrobic, wiele osob na pre czeka

Skomentuj

bawolek Ja już dawno temu mam zrobiony preamp do UniAmp-a :) Jeśli chodzi o ten projekt to chciałbym go tylko przetestować a potem sprzedać

a wiec projekt jest mkula, on wszytko projektował, poprawiał itd... ja tylko pewne sugestie mu podsuwałem, bo wczesniej bylo to do 5.1 ...ale na kocnu jest wybajerzona wersja stereo ze sterowaniem do suba - watpie zeby mkul robil komus problemy jak ktos bedzie sobie chcial to zlozyc...
                                        http://mkul.info/Przedwzm...%20+%20RTC.html
                                        A gdzie DOWNLOAD

Skomentuj

A to moje wczorajsze wypociny boki do MTM na Seas'ach (mdf 19 mm+sklejka 18 mm + odpowiednia ilość wzmocnień :wink: )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X