Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nierdzewka błyszcząca :wink: Trafa wyczyszczę i będą gołe jak na zdjęciach. Trafko zasilające będzie prawdopodobnie w osobnej obudowie, ale to mam nadzieję za parę dni :wink:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0248a6051.html (większy rozmiar)

Skomentuj

a boczki drewniane :?: :razz: moj ulubiony styl dla lampy :wink:

Skomentuj

Moim skoromnym zdaniem lepiej by wyglądały zakryte... No ale kwestia gustu:)

Skomentuj

ile zaplaciles za wycinanie i polerke?

Skomentuj

Wczoraj sobie wymyśliłem projekt głośnika przenośnego i dzisiaj go wykonałem. Jest to mój pierwszy projekt jeszcze do dopracowania. Pozdrawiam

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5e266e9c5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...428ffb8d5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...663966ba5.html

Nie wiem czemu nie chce wyświetlić miniatur:/

Skomentuj

dolphin123, o fajne terminale gdzie takie kupiłeś? Szukałem czegoś takiego ale nie mogłem znaleść.

Skomentuj

to sa zwykle gniazda bananowe takie jak np. w moim jig'u tylko ze nie pozlacane, znajdziesz je na allegro ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                  Moim skoromnym zdaniem lepiej by wyglądały zakryte... No ale kwestia gustu:)
                  te będą odkryte, aby sprawiało wrażenie mniejszej lampki :wink: Do następnego projektu na EL84 taki jak pokazał toma085 mam już trafka we własnych puszkach, kiedyś je pokazałem w tym wątku :roll:
                  Zamieszczone przez toma085
                  dolphin123, o fajne terminale gdzie takie kupiłeś? Szukałem czegoś takiego ale nie mogłem znaleść.
                  Zamieszczone przez damiani
                  to sa zwykle gniazda bananowe takie jak np. w moim jig'u tylko ze nie pozlacane, znajdziesz je na allegro ;-)
                  :razz: ... szkoda, że nie dostałem u siebie też rca takich, całość się lepiej komponowała.

Skomentuj

wlasnie dostalem paczke z STXa
                    wieczorem wstawie dokladne zdjecia aluminiowego GDNa :P

Skomentuj

nie pamiętam czy pytałem czy nie ... to zapytam
                      czy złącza XLR można używać jako zasilające? np żeby wywalić trafo do osobnej obudowy?

Skomentuj

Pawel S., kiedy ty teraz złożysz paczkę do niego Czym chcesz go zasilać?

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                          Pawel S., kiedy ty teraz złożysz paczkę do niego
                          w ktorys weekend :lol:
                          Zamieszczone przez melisław
                          Czym chcesz go zasilać?
                          narazie wygrzewa sie pod mostkiem TDA (cewki w szeregu)
                          ale pod TV lezy nie podlaczony janek (trzeba kabelki polutowac) a w samchodzie bedzie testowany pod 2 kanalowym ESXem (450w w mostku), axtonem C504 (o ile dobrze pamietam) oraz pod blaupunktem GTA470 ("najslabszy" 4 kanalowiec jakiego znam)

pozniej recenzje :P
                          a teraz ide fotki robic

[ Dodano: 2009-11-18, 18:20 ]

opis w temacie o STXach

Skomentuj

czy to konstrukcja kogoś z forum? Ładna obudowa, ale rozstaw i rozmiar "woofera" kompletnie nie przemyślany :???:

Skomentuj

to membrana bierna bedzie - br z tylu to zla opcja w takim ustawieniu.

Chyba ze to glosnik do closed ale niewiem.

Skomentuj

gdzies juz to widzialem... hmm... jakby na dol wstawic mds`a 08 mogloby byc fajnie

Skomentuj

zdecydowanie za mały midbas przy tym rozmiarze skrzynek, ale wykonanie niczego sobie. to XT25 to Tonsil 13 czy 15?
                                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

13 50 9

Skomentuj

po koszu widać, że to 13/50/X

Skomentuj

Takie ustawienie głośników robi sie ,jak ma sie bas z zapasem .Bo całe energia pójdzie w podłoge przy pierwszym uderzeniu .

bo chyba ne muszę tłumaczyć jak sie rozchodzi fala ,ja tak zrobiłem z zamysłem by mieć lekkie podbicie

Skomentuj

Dokladnie jest tak jak napisał Nowy, rozmieszczenie wofera może być różne, ale trzeba to uwzgędnic przy projektowaniu zwrotnicy.

Panowie niskie częstolitowści nie są tak ukierunkowane jak wysokie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X