No właśnie zaglutowane jest to konkretnie i nie widać wszystkich oznaczeń na elementach no i za bardzo nie widać co jest z czym podłączone :). No ale wiadomo, że dla kumającego i tak będzie to spory hint.
PS. A u mnie konkretnie to do monitora na HDS 180 i wysokiego HDS schemat zwrotnicy mam z poprzedniego zamówienia, a co do kolumny to może nie być tłumu chętnych na połączenie 2x HDS 180 plus wysokotonowy Scan Speak D3004/6600 (z racji ceny tego ostatniego).
nowy1, widać trochę niedokładności ale to tylko kosmetyka :wink:
Wg mnie jakoś zbyt klocowato to wygląda, jakieś takie nijakie, no i ten tyci zegar na froncie jakoś nie pasuje do takiego kolosa...
Ale to tylko moje skromne zdanie :wink:
wklejam wlasnie zdjecia z dzisiejszego smiecenia...
nie widac zdjec? a to nic dziwnego - jakas kretynka ktora podobno jest moja siostra zabrala mi aparat :evil:
nowy1, widać trochę niedokładności ale to tylko kosmetyka :wink:
Wg mnie jakoś zbyt klocowato to wygląda, jakieś takie nijakie, no i ten tyci zegar na froncie jakoś nie pasuje do takiego kolosa...
Ale to tylko moje skromne zdanie :wink:
ramy wykonane idealnie lakier połysk ale jeszcze nie skręcone spasowane
nowy1, faktycznie ta obudowa to trochę takie pudło... miało zahaczać o styl retro? W sumie to do lamp nawet pasuje ten desigm... Same lampy wyglądaja super - takie trochę instalacje do przetwarzania surowców, czy coś, na innej planecie w filmie "sajens-fikszyn", heh - tylko czemu tak rozrzucone bez ładu i składu?
Obudowa jest oklejona fornirem? Co to za drewno - coś koło jabłoni? Fajny ma wzór.
Elektronikę będziesz składał czy masz już poskładaną? Jeśli poskładaną to jak to gra z Twoimi kolumnami?
nowy1, faktycznie ta obudowa to trochę takie pudło... miało zahaczać o styl retro? W sumie to do lamp nawet pasuje ten desigm... Same lampy wyglądaja super - takie trochę instalacje do przetwarzania surowców, czy coś, na innej planecie w filmie "sajens-fikszyn", heh - tylko czemu tak rozrzucone bez ładu i składu?
Obudowa jest oklejona fornirem? Co to za drewno - coś koło jabłoni? Fajny ma wzór.
Elektronikę będziesz składał czy masz już poskładaną? Jeśli poskładaną to jak to gra z Twoimi kolumnami?
Pozdrawiam
obudowy duże bo nie dała się mniejszych tyle jest gratów ,
ułożenie lamp jest przemyślane ,2 ostatnie do zasilacz pozostałe pre i lampa mocy ułożone tak by była jak najkrótsza droga itp...
wzmacniacz dopiero sie składa 1200v 300ma anodowe dotykasz i cie niema
ułożenie lamp jest przemyślane ,2 ostatnie do zasilacz pozostałe pre i lampa mocy ułożone tak by była jak najkrótsza droga itp...
No widzisz, wychodzi na jaw moja niewiedza z dziedziny elektroniki hehe
Myślę, że takie podejście jest jak najbardziej dobre ale zawsze wydawało mi się, że posiadacze lamp nie tylko ich słuchaja ale także je oglądają
Zamieszczone przez nowy1
1200v 300ma anodowe dotykasz i cie niema
Cytat z audiotonu "doświadczeni elektronicy tak pracują z urządzeniami pod napięciem, by ciało nie tworzyło obwodu zamkniętego. Jednym słowem pracują "z jedną ręką w kieszeni"." Myślę, że w tej sytuacji to warte zapamiętania
No cóż, powodzenia i czekamy na opis wrażeń odsłuchowych z Twojego zestawu.
Pozdrawiam
No widzisz, wychodzi na jaw moja niewiedza z dziedziny elektroniki hehe
Myślę, że takie podejście jest jak najbardziej dobre ale zawsze wydawało mi się, że posiadacze lamp nie tylko ich słuchaja ale także je oglądają
Zamieszczone przez nowy1
1200v 300ma anodowe dotykasz i cie niema
Cytat z audiotonu "doświadczeni elektronicy tak pracują z urządzeniami pod napięciem, by ciało nie tworzyło obwodu zamkniętego. Jednym słowem pracują "z jedną ręką w kieszeni"." Myślę, że w tej sytuacji to warte zapamiętania
No cóż, powodzenia i czekamy na opis wrażeń odsłuchowych z Twojego zestawu.
Pozdrawiam
Jak byliście w tamtym roku na AS były te monobloki w pokoju audiostereo
Skomentuj