Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

coś do roboty na świąteczne nudy :)
    10 m procaba
    11 m oplotu
    banany nakamichi

Skomentuj

gdzie kupiłeś ten oplot?

Skomentuj

flodins,
        elektroniczny niedaleko (jakieś 0,5h) ode mnie, 1,8 zł za metr ... czyli nie jest źle

Skomentuj

nylonowy czy z tkaniny? (: z taką ceną to chyba będziemy u Ciebie zamawiac

Skomentuj

plecionka nylonowa :) ... zaraz biore się za "konfekcjonowanie" kabli :razz:

ps. jakby ktoś kupował polecam kupić troche za ciasny oplot, wchodzi go więcej to co teraz mam jakieś 6-7% więcej ale za to idealnie przylega do kabla :mrgreen:

Skomentuj

A w których sklepach mają takie oplociki.

Skomentuj

Warg, na jaka srednice jest ten oplot? na LS15 czy LS25?
                bo na LS15 pasuje oplot z allegro... na LS25 juz nie :|

Skomentuj

W jakim celu używa się nylonowych oplotów?

Skomentuj

toma085,
                    u mnie jest tylko jeden taki sklep ... jak coś komuś mówi nazwa aprovi to właśnie ten sklep :)

Pawel S., hmmm ciężko mi powiedzieć tak na szybko licząc wyszło mi zewnętrzny 8mm.
                    procab LS25 i pasuje ale jest troche ciasny więc, "spęczać" go przy naciąganiu i ładnie będzie później przylegał :)
                    jak złoże to oczywiście się pochwale :mrgreen:

zboj87, żeby ładniej wyglądało ? :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                      żeby ładniej wyglądało ?
                      + cohrona przed przetarciami itp itd - kazdy moze sobie swoja bajke dorobic :P

Skomentuj

ja potrzebuję żeby kable nie latały bo będzie biampling,

Skomentuj

Nylonowy oplot poprawia bass. Jeżeli użyjesz jedwabnego to uwypukla się średnica. Odradzam kewlarowy bo strasznie piaszczysta góra sie robi. :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
                            Nylonowy oplot poprawia bass. Jeżeli użyjesz jedwabnego to uwypukla się średnica. Odradzam kewlarowy bo strasznie piaszczysta góra sie robi. :cool:
                            Hehe niezła bzdura moim zdaniem. Od kiedy materiały paramagnetyczne wpływają na zjawiska elektro-fizyczne (pomijając izolatory)?

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                              a ja coś takiego obecnie składam

jeszcze lakier i koniec :mrgreen:
                              Nie wiem dlaczego, ale pierwsze moje skojarzenie było "słoń/hipopotam którego przejechał walec" :mrgreen:

Skomentuj

Nie na temat...
                                Po tym, co tu wypisują niektórzy już nie wiem, czy ktoś tak na serio, czy nie... To jak w idolu czasami :P

Skomentuj

esh0 kolor może by się zgadzał, tylko głowy brakuje :mrgreen: chyba że to ona została przejechana. Dziś wziąłem się za lakierowanie Syntilorem poliuretanowym. Pierwsze wrażenie jest pozytywne, ale zobaczymy po większej ilości warstw.
                                  Swoją drogą polecam fornir modyfikowany. Ten który ja zastosowałem to heban prosty. Wadą jest jego duża kruchość, ale łatwo się go klei i szlifuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                                    Wadą jest jego duża kruchość
                                    kupujesz na flizelinie i problem znika

Skomentuj

no to kabelki gotowe :mrgreen:

Skomentuj

Warg, ja zalozylem jeszcze izolacje termokurczliwa na niebieski kablek - jakos nie pasowal mi do czerwonego :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          Warg, ja zalozylem jeszcze izolacje termokurczliwa na niebieski kablek - jakos nie pasowal mi do czerwonego :???:
                                          a zawsze bys cos zmienil ciagle widze :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X