Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a ja tak działam

Skomentuj

nowy1,
      coś a'la avalony ? :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
        nowy1,
        coś a'la avalony ? :twisted:

myli sie kolega coś inspirowane tidalem

http://www.tidal-audio.de/english/st...shprodukte.htm

przetworniki jakie tam bedą to

accuton średniak http://www.loudspeakershop.eu/glosni...5t6-p-717.html

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...236-p-713.html

i seas ca 22 rnx

Skomentuj

mor den siur, przegladalem te zdjecia w dziale ogloszen i szczerze mowiac to ja tam widze pelno nie dorobek lub bledow :???:

to cos na gorze powinno byc zaokraglone, farba nie rowno polozona, przestrzen w sordku - no lekka przesada :lol:
          jak chcesz to sprzedac to dorob front z MDFu taki jak w oryginalach ale bez otworow i wtedy wystaw to.
          sporo pracy w to musiales wlozyc

nowy1, dlaczego brak sciec na dole? jakos malo spojne teraz to jest stylistycznie :???: czegos mi tam brakuje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            nowy1, dlaczego brak sciec na dole? jakos malo spojne teraz to jest stylistycznie :???: czegos mi tam brakuje
            mysle ze kwestia gustu bo mi akurat podoba sie tak jak nowy1 zrobil

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
              aha - juz wiem dlaczego brak sciec

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                aha - juz wiem dlaczego brak sciec
                tak ma byc jeszcze lekko frezowane talej w dół bedzie ale po fornirowanie zrobie to frezem 45 * na 15 mm

Skomentuj

sporo pracy w to musiales wlozyc
                  Nie będe na ten temat się wypowiadał, bo do tej pory adrenalina mi się podnosi... Powiem tylko, że każdy kształt był wykonywany ręczny heblem sprzed wojny. Miały być następne monitorki, a koncepcja się zmieniła i trochę pobieżnie wykończenie się wykończyło :wink: Przedniej ścianki nie robiłem, żeby sobie każdy dopasował co będzie chciał, a cena jak najbardziej odzwierciedla przynajmniej wartość bryły, że to tak ujmę :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                    ma byc jeszcze lekko frezowane talej w dół bedzie ale po fornirowanie zrobie to frezem 45 * na 15 mm
                    jezeli fornir na to pozwoli to oforniruj tylko bok, frezuj a potem fornir na front i zagnij go na te fazy - ja tak zrobilem i duzo mniej roboty z tym bylo

Skomentuj

Tylko kolców brakuje, ale niebawem

Pierwsze fornirowanie >> brzoza bez najmniejszych kłopotów. Na to podkład i jakiś lakier, wiem ino że nie nitro

Dodatkowo skróciłem br podnosząc strojenie, teraz mam polinkowy fi 68x220 skrócony na 160 i różnica jest ogromna, oczywiście na korzyść

Sorki za zdjęcie za robione telefonem, ale nie wiem gdzie brat schował aparat. Ale jak będą chętni to poszukam aparatu i zamieszczę w lepszej jakości.

Skomentuj

no i ladnie
                        Zamieszczone przez vicher
                        Dodatkowo skróciłem br podnosząc strojenie, teraz mam polinkowy fi 68x220 skrócony na 160 i różnica jest ogromna, oczywiście na korzyść
                        przeciez caly czas zalecam taki do ARNow :P (do 18-20l)

Skomentuj

płyty na monitorki w domu, polink części do zwrotek już wysłał, procab zamówiony :) , hmmm teraz tylko maty bitumiczne, i coś na wytłumienie :P (fajnie by było gdzieś runo owcze dorwać) , no i decyzja jaki fornir :?: :roll:

Skomentuj

przeciez caly czas zalecam taki do ARNow :P (do 18-20l)
                            no tak, ale symulacja pokazała że 45Hz dla 6,8 będzie przy ok 220 właśnie <chyba że coś spartoliłem>.
                            Jak znajdę czas to zapodam więcej fotek, teraz niestety praca - nauka... choć w ostatnim tygodniu DIY >> nauka :mrgreen: i trzeba to nadrobić :razz:

I myśleć że za fornir dałem 10zł + klej < razem ok 40zł> a za okleina foliową która tragicznie wyglądała dałem 35zł :sad: A różnica w wyglądzie nieporównywalna

Skomentuj

taki mało offtopic ... panowie nie kłóćcie się, tylko wklejajcie dzieła swoich rąk :mrgreen:

Skomentuj

Żeby nie było, zodiak stoi na kolumnie, bo nie było go gdzie postawić.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
                                  chyba połowa piszących tutaj osób nie zauważyła w jakim temacie pisze...
                                  To ostatnia szansa by nie dostać warna.

Skomentuj

Zamieszczone przez vicher
                                    no tak, ale symulacja pokazała że 45Hz dla 6,8 będzie przy ok 220 właśnie <chyba że coś spartoliłem>.
                                    no i tutaj widac jak uwaznie czytasz tematy zwiazane ze strojeniem itp...
                                    dziesiatki razy pisalem ze do obliczen w winisd podajemy WEWNETRZNA srednice czyli ta mniejsza - sprawdzone doswiadczalnie :P

Skomentuj

Dzisiaj siadłem do schematu zwrotnicy i złożyłem jedną - jak na żywioł to chyba nieźle udało się rozmieścić elementy. Miałem zagwozdkę z mocowaniem plexi do terminala i ostatecznie użyłem gotowych mocowań, czyli przykręciłem do zacisków terminali. Jeszcze brakuje jednego drutu (albo kabla) do połączenia mniejszego reza z ujemnym zaciskiem/Vifą i nie testowałem działania, ale powinno się zgadzać ze schematem. Jeśli kilka osób zerknie i będzie OK to robię drugą taką samą.

ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

wyglada na to ze dobrze
                                        szukalem schematu i nie znalazlem bo wtedy jeszcze ich nie robilem na kompie

Skomentuj

No to dzisiaj składam drugą z małym ulepszeniem żeby łatwiej połączyć małą cewkę z rezem. Będzie 1 drucik/kabelek, poza tym wszystko łączone element do elementu :) Też dam fotkę.
                                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                                          X