Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jacek90, jak już masz wymieniać kondy to w sekcje wysokotonową możesz szarpnąć się na Z-Standard trochę droższe i lepsze.

A tak w ogóle to mi się wydaje, bo na tej ostatniej focie zwrotki co wrzuciłeś to wygląda na płytki miedziane laminowane i elementy zamocowane, że tak brzydko się wyrażę od dupy strony :)

Skomentuj

Zamieszczone przez c4meleon
      a jaka jest odleglosc od cewki do cewki ?
      wystarczajaca ;]
      Zamieszczone przez La'Mefenzo
      Może ktoś wreszcie powiedzieć o co chodzi z tą zwrotnicą? Po prostu- co jest nie tak
      rozchodzi sie o to ze tansze elementy stosuje sie tam gdzie niebedzie to slyszalne.
      w przypadku cewek dajemy poprostu na cienszym drucie. w przypadku duzych cewek na niskotonowce stosujemy rdzeniowe zeby bylo taniej i miec maly opor.
      inaczej jest w przypadku kondensatorow. roznica w brzmieniu miedzy bipolarnym a foliowym (MKT, MKS, MKSE, MKP itp) jest naprawde slyszalna i to juz na tanich glosnikach i na puszczonej mp3 ;]
      tak wiec na tor wysokotonowy gdzie kondensator jest jest w szeregu stosujemy koniecznie kondensatory foliowe (dowolne) a w torze niskotnowym gdzie kond jest rownolegle wpiety (co w znacznie mniejszym stopniu wplywa na brzmienie) dajemy kondensatory bipolarne ktore kosztuja grosze

Jacek90, ja w cenie tych bipolarow kupilem najtansze kondy MKT (1-1,5zl/szt)

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo
        Może ktoś wreszcie powiedzieć o co chodzi z tą zwrotnicą? Po prostu- co jest nie tak. Bez żadnego kombinowania. Pomoże to początkującym, w tym i mi (coby nie popełniać też takich błędów).
        Chodzi o to ze w sekcje wysokotonowa powinno sie dawac elementy troche leprzej klasy, oczywiscie to zalezy od konstrukcji np. kolega dal cewke powietrzna ktora jest leprza od rdzeniowej, ale powiedzmy popsul dzwiek dajac kondensatory gorszej jakosci, czyli do wysokich tonow powinien dac kondy cross-cap i powietrzna cewke bo powiedzmy ze sa na podobnym poziomie, a w sekcji niskosredniotonowca dal cewke gorszej jakosci (rdzeniowa) a kondy leprzej jakosci, a powinien dac do rdzeniowej kondy na poziomiej danej cewki, a najlepiej jest dac wszystkie kondy jednej klasy i cewki rowniez i wtedy nie ma problemu i nic nikogo nie dreczy

Skomentuj

nonameplum jak kupowałem laminat to mieli tylko dwustronne wiec taki też kupiłem. Odległość od cewki do cewki wynosi 4,5cm więc wystarczająco.

Skomentuj

nonameplum jak kupowałem laminat to mieli tylko dwustronne wiec taki też kupiłem.
            Z tego, i ze zdjęcia zwrotnic wygląda, że ich nie trawiłeś, więc nie chce widzieć "ścieżek" :P No chyba, że posłużyłeś się opisem Pawła i fajnie Ci to wyszło

Skomentuj

Nie na temat...
              c4meleon, trzeba być sceptykiem, bo do spraw forumowych trzeba tak podchodzić, i nie prawdą jest to że to czego ja nie wymyślę jest złe. Wiele rzeczy na tym forum wymaga dopracowania, dlatego czepiam się szczegółów żeby ktoś coś z tym zrobił :razz:

Skomentuj

Nie chce mi się już teraz robić zdjęć ale ścieżki wykonałem tak że nożykiem wycinałem rowki o grubości ok 1mm. W końcu i tak tych ściezek nikt nie bedzie widział więc po co marnować chlorek?

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek90
                  Nie chce mi się już teraz robić zdjęć ale ścieżki wykonałem tak że nożykiem wycinałem rowki o grubości ok 1mm. W końcu i tak tych ściezek nikt nie bedzie widział więc po co marnować chlorek?
                  dokladnie. jak sciezki sa proste to latwiej i szybciej rozciac lamminat.

zeby nikt sie nie czepial ze drogie zwrotnice wykonuje to mega budzetowa konstrukcja :P

koszt 20-25zl/szt
                  ale za te pieniadze niemozna za wiele sie spodziewac :twisted:

Skomentuj

Pawle S. czyzbym widzial swoja dlugo oczekiwana zwrotke? :)

Skomentuj

tak, dokladnie - szczegoly na GG

Skomentuj

czemu ludzie nie wstawiaja takich konstrukcji?:/
                        http://www.allegro.pl/item443118601_...iy_hi_end.html
                        numer 443118601

Skomentuj

fajne. niepodoba mi sie to cos wokol b-r ale ogolnie bardzo ladne

Skomentuj

dolphin123, bo jak ktos chce sprzedac to niekoniecznie dobrze pokazywac to wczesniej w necie

Skomentuj

no ale po co w takim razie by pisal ze to DIY?

Skomentuj

gdzie dostane takie stupki pod kolumny jak tu:
                                http://img174.imageshack.us/img174/3...aker004hq3.jpg

Skomentuj

Popatrzcie na to ustrojswo, nawet mama chciała mu to wyrzucić przez okno ale za duże było:)

http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=44385&p=2#k

Może nie jest tu miejsce na to ale ale nie chciałem zaśmiecać nowym tematem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    no ale po co w takim razie by pisal ze to DIY?
                                    Żeby właściciel przykleił sobie znaczek i chwalił się znajomym, gdy taka konstrukcja wisi gdzieś w necie może być przypał :)

Skomentuj

To moje kolumny już prawie pomalowane. Jestem BARDZO z nich NIEzadowolony ponieważ fornir wyszedł tragicznie! Już nigdy nie kupie czeresni. Jak robiłem suba to obkleilem go fornirem dąb. I wyszlo bardzo ładnie żadnych pecherzy. Ogólnie przód boki i góra da się znieść nie ma pęcherzy ale tył to porażka. :sad:

Teraz już tylko czekam na głośniki. Jak myślicie malować jeszcze po środku czarny pasek o grubosci ok 1-2cm??
                                      P.S W przyszłe wakacje będe robił nowe budy pod te głośniki ponieważ umnie takie coś, dobrych kilka lat nie może stać :smile: Jaki fornir polecacie??

Skomentuj

kup nastepnym razem modyfikowany fornir zobaczysz jak sie ladnie kladzie

Skomentuj

jamess8, zawsze chciałem mieć słup ogłoszeniowy w pokoju :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X