Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Używał już ktoś kleju do forniru: KLEIBERIT bo taki polecili mi w sklepie w Skoczowie. Podobno jest bardzo dobry i po przyłożeniu forniru nie można go już ruszyć. Wreszcie kupiłem fornir, pewnie w przyszłym miesiącu wystawie moje 2 pary kolumn na forum po tak długim czasie.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
      Używał już ktoś kleju do forniru: KLEIBERIT
      ale jakiego? to co podales to nazwa firmy
      Jacek90, na co kleiles ten fornir?
      mi sie ten fornir bardzo podoba i normalnie go polozylem

Skomentuj

heh, racja dokładnie pisze: klej kontaktowy C 114.5
        Klej na bazie polichloroprenu o szerokim zakresie zastosowania

Skomentuj

Jacek90, jak kładłeś ten fornir? I ile kleju dawałeś? Oraz jaki klej? Bo wygląda jakby był bardzo wilgotny i niedostatecznie przyciśnięty więc się sfałdował... możesz spróbować ponacinać każde z wybrzuszeń, wcisnąć jakoś do środka klej i przycisnąć...

Skomentuj

możesz spróbować ponacinać każde z wybrzuszeń, wcisnąć jakoś do środka klej i przycisnąć...
            Nie rób tak, a jeśli ta czereśnia jest w dodatku cienka, to broń Boże

W sumie z żelazkiem też trzeba uważać, bo im cieńszy fornir, tym łatwiej go rozerwie ...

Skomentuj

heh, racja dokładnie pisze: klej kontaktowy C 114.5
              Klej na bazie polichloroprenu o szerokim zakresie zastosowania
              a ile to kosztuje? to jest to samo co moment ale innej firmy. tak samo dziala butapren :P

Skomentuj

33zł, puszka 700g, macie jakiś dobry sposób nakładania kleju pod fornir? To już jednak są spore powierzchnie do klejenia.

Skomentuj

macie jakiś dobry sposób nakładania kleju pod fornir?
                  Ukradnij mamie/żonie taką plastikową łopatkę do nakładania masy na tort najlepsza

Skomentuj

kleiłem na butapren. Dwie warstwy kleju na fornir i kolumne. Teraz jyż będę kleił na wikolu. Wydaje mi sie lepszy.

Skomentuj

Mi akurat wydaję się odwrotnie :mrgreen:

Skomentuj

A wg mnie i ta metoda i ta moze byc dobra trzeba tylko umiec ja zastosowac itd

Skomentuj

Ja nie lubię konsystencji butaprenu, chyba też bym wybrał wikol

Skomentuj

33zł, puszka 700g,
                            :shock: to juz myslalem ze moment po ciaglych podwyzkach jest drogi :lol:
                            moment to 22-25zl za 800ml. butapren to 10-20zl/litr
                            a nakladam to pedzlem - jednak napierw przydaje sie zagruntowac :P

[ Dodano: 2008-09-25, 23:16 ]
                            Zamieszczone przez Jacek90
                            kleiłem na butapren. Dwie warstwy kleju na fornir i kolumne.
                            a ile czekales az klej wyschnie? czy wogole czekales?

Skomentuj

U mnie butapren 13zł 800ml :P Butapren rząąądzi

Skomentuj

Czekam do momentu aż powierzchnia będzie sucha . wtedy przyklejam.

Skomentuj

nawet mnie dopadl ten fornir :mrgreen:

Skomentuj

Pawel S., powiedz, że foronty na srebrono?

Skomentuj

w planach mial byc czarny front + jasniejszy tyl. jednak ze trafil sie taki fornir to front moze bedzie jasniejszy... ale srebrny? :???: zbyt dresiarsko by to wygladalo... :/
                                      bedzie albo czarny albo jak mIKI "kosc sloniowa" lub cos podobnego. zobacze co bedzie u kolegi na stanie :P

Skomentuj

Kość słoniowa wyglądała by fajnie Bardzo pasuje to tego forniru "zebrano" ( czy jak on tam się zwie :P )

Tylko nie na srebrno, bo tak jak mówisz - full dresik i 1000W PMPO xD

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                          Kość słoniowa wyglądała by fajnie Bardzo pasuje to tego forniru "zebrano"
                                          tak, i do tego STXy najtansze :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X