Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pegelmesser
    I radiator jest zle bo zebra powinny stac pionowo w celu lepszej konwekcji powietrza.
    Rozwiazaniem jest nadmuch i odpowiednie wyloty z przodu i z tylu obudowy jak czasem we wzmacniaczach estradowych... niemniej zwaliles sprawe z radiatorem..

Skomentuj

Uniamp potrafi się zagrzać także odpowiednie chłodzenie jest dość istotne. W Twoim wzmaku może być z tym problem. Chyba, że zrobisz tak jak n_omyzs napisał, czyli jakiś wentylatorek i otwory w obudowie.

Skomentuj

Z radiatorem wiem, że trochę kicha, ale akurat nie mieli innych w sklepie. Jak będą problemy to coś z tym zrobię. A ekranowanie przewodów okazało się zbędne.

Skomentuj

Nie puszczaj kabli pod końcówką tylko obok niej..

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo
            A ekranowanie przewodów okazało się zbędne.
            a zacznij sie bawic w okolicy obudowy komorka to zobaczysz czy jest zbedne :P

Skomentuj

szczegol ale jaki przydatny

Skomentuj

Już swojego uniampa upakowałem do obudowy, ale pojawił się niemały problem.. otóż głowne trafo jest załączane poprzez przekaźnik, do którego dołączony jest jeszcze bezpiecznik, który to z kolei ciągle się przepala. Daję tam 2,5A zwłoczny. Co może być tego przyczyną?

Skomentuj

La'Mefenzo, duży prąd rozruchu transformatora(ładujące się kondesatory).Spróbuj zastosować SoftStart.

Skomentuj

Kolejna zabawka do testów... :wink:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7263e0970.html

[ Dodano: 2009-06-07, 00:00 ]
                    Panowie a co Wy na ten produkt monacora ? :lol:
                    http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=513

Skomentuj

dolphin123, ameryki nie odkryłeś, to nie monacor a TandBang który był ostatnio na allegro, takero go chyba kupił, więc się o niego pytaj Barbara401 na allegro bodajrze.

Skomentuj

mozliwe ze TB nie siedze w szerokopasmowkach, a dopiero teraz zauwazylem gdzie siedzi.. :wink:

Skomentuj

LightSound, to ja

Skomentuj

mozliwe ze TB nie siedze w szerokopasmowkach, a dopiero teraz zauwazylem gdzie siedzi.. :wink:
                            Nie od dzis wiadomo ze w logitechach sa TB...

Skomentuj

Myślicie że to co siedzi w tych Logitech'ach to jest właśnie ten tangband?

Dziwne... To by znaczyło że monacor nieźle je przedraża. Logitech 5.1 do kupienia za 1000zł ni jak tu zmieścić 5 TB za 110zł i jeszcze dekodery,wzmacniacz,subwoofer...

Skomentuj

Maxi, drugi raz to samo mam odpisac ?:P ja tego nie wiedzialem, sorry..

Skomentuj

Zamieszczone przez Mixer...
                                  Dziwne... To by znaczyło że monacor nieźle je przedraża. Logitech 5.1 do kupienia za 1000zł ni jak tu zmieścić 5 TB za 110zł i jeszcze dekodery,wzmacniacz,subwoofer...
                                  A arn150 po ile byl u monocara?

Skomentuj

heh... fakt. :grin:

Ciekawe czy opłacało by się kupować taki zestawik, tylko dla pozyskania TB? :lol:

Chociaż? To wcale nie takie głupie...

Skomentuj

Głupie... :)

Skomentuj

Dziwię się trochę, że ostatnio wszyscy rzucają się na tangbanda w wersji monacora, a tymczasem od dawna w Polsce dostępny HI-Vi B3, kosztuje koło 70zł i zdaniem Zapha jest lepszy od TG W3-871.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                                          od dawna w Polsce dostępny HI-Vi B3
                                          Gdzie??? :)

Poszukałem w google i wyskoczył mi ten link
                                          http://www.allegro.pl/item644240791_...i_b3n_top.html

Tylko teraz jak mi panowie wytłumaczycie inny fakt...

http://www.allegro.pl/20063_szerokop...view=gtext&p=1

Ciekawe czy ktoś znajdzie ten głośnik w głównej liście

Skomentuj

Czaruję...
                                          X