Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi
    od pewnego czasu nie dodaje nic do własnych konstrukcji
    ktore kiedys "ulegly uszkodzeniu" podczas przesylki przy sprzedazy na allegro:P

[ Dodano: 2009-01-23, 22:01 ]
    dj_zibi, membrany 18AKX tak sciemnily sie od slonca ?:/

Skomentuj

dj_zibi, szkoda:/ A będę mógł Cię prosić o jakąś relację jak ukończysz te kolumny?

Skomentuj

dolphin123 nic nie uległo uszkodzeniu, nawet potworki wysłałem i doszły całe a miały ponad 50kg sztuka. Zdjęcie jest niedoświetlone i WB zły dlatego membrany maja inny kolor.

PS specjalnie dla Ciebie dodam do własnych konstrukcji, ale jak ktos sie czepi frezów to zabije :mrgreen: :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
          dolphin123 nic nie uległo uszkodzeniu
          wiem ale taki pic dla alledrogo byl

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
            O nie, kiedy to było, jak dziergałem ścieżki do moich zwrotnic ... ah, te odciski na dłoniach od nożyka
            tym razem chcialem isc na "latwizne" i sciezki postanowilem wytrawic...
            zmarnowalem na to 3 godziny a efekt byl taki ze zamiast zaoszczedzic czasu i kasy (cyna itp) to wywalilem na to 1,5 fiolki cyny bo toner jaki kupilem jest na tyle ch.. tandetny ze postrawilo wszystko :???: skad wiem ze to wina toneru? a no tam gdzie poprawialem markerem bylo OK :evil:

dj_zibi, sprzedaj w koncu jakis wzmacniacz i kup sobie nawet najtansza frezarke :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              tym razem chcialem isc na "latwizne" i sciezki postanowilem wytrawic...
              zmarnowalem na to 3 godziny a efekt byl taki ze zamiast zaoszczedzic czasu i kasy (cyna itp) to wywalilem na to 1,5 fiolki cyny bo toner jaki kupilem jest na tyle ch.. tandetny ze postrawilo wszystko :???: skad wiem ze to wina toneru? a no tam gdzie poprawialem markerem bylo OK :evil:
              Złośliwość rzeczy martwych :wink:

Co sądzicie o fornirowaniu laminowanej płyty? A jeśli to bardzo zły pomysł to może jakiś prosty sposób na pozbycie się okleiny... Od razu mówię że frezarki nie posiadam...

Skomentuj

nie probowalem ale pomysl nie jest zly. okleina dobrze sie trzyma wiec powinno zlapac
                pytanie tylko jak klej bedzie sie trzymal okleiny :???:

no i pora na kolejna zwrotnice :P

Skomentuj

Kleiłem do okleiny kocyk momentem i się trzyma Ale z fornirem nie próbowałem jeszcze... Zobaczymy w poniedziałek

no i pora na kolejna zwrotnice :P
                  Do czego tym razem? Widzę chyba obie powietrzne cewki?

Skomentuj

nie probowalem ale pomysl nie jest zly. okleina dobrze sie trzyma wiec powinno zlapac
                    ja fornirowałem, okleinę zmatowiałem papierem 80, a kleiłem wszystko na klej typu wikol. trzyma się już 1,5 roku i wszystko jest ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                      Co sądzicie o fornirowaniu laminowanej płyty?
                      Fornirowałem laminowaną wiórkowe momentem i jest ok :wink: O ile ona była laminowana :lol: Taka pokryta była czymś bo imitowało drewno, słoje itp :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                        Do czego tym razem? Widzę chyba obie powietrzne cewki?
                        na pierwszej fotce specjalnie polozylem kartke z aplikacja :P
                        jak wyraznie mozna przeczytac jest to zwrotnica pod M18WH + MDT29 :mrgreen:

Skomentuj

na pierwszej fotce specjalnie polozylem kartke z aplikacja :P
                          To za proste

Skomentuj

to ja się czepne i powiem że na kartce jest vifa XT18WH zamiast M18WH:P:P:P

Skomentuj

Przemko1985, tak, jest. skoro sie czepiasz to nie jestes w temacie i nie wiesz ze ta zwrotnica pasuje rowniez pod M18WH :P

Skomentuj

Dla kogo ta zwrotka jeśli można wiedziec :mrgreen:

Skomentuj

nawet nie wiem jaki ma nick na forum - mam tylko zapisany numer gg i adres :P

jakby to kogos interesowalo to cewka tasmowa + powietrzna z drutem 1,6mm, kondy z-standart i rezystory bezindukcyjne

Skomentuj

Ale ja się nie czepiam zwrotki tylko napisu:P A w temacie to fakt że nie jestem, dlatego Ciebie prosiłem żebyś je dla mnie zmontował :mrgreen:

Skomentuj

kompletny mostek TDA (brak limitera mocy) kosztem ok 30zl :twisted:

ile dokladnie to mnie kosztowalo to podlicze jak go odpale i wsadze w jakas obudowe
                                      dzisiaj juz go nie odpalam bo zmeczony jestem i nie chce mi sie sprawdzac punktow lutowniczych. a w dodatku zapomnialem o jednym kondensatorze (widac przed malym trafem)

[ Dodano: 2009-01-27, 20:58 ]
                                      no dobra - zapomnialem jeszcze przylutowac gniazda RCA + wejscie wysokopoziomowe jeszcze nie zmontowane (ale czesci sa :P )

Skomentuj

nie chce mi sie sprawdzac punktow lutowniczych
                                        Podejrzewasz ze cos skopałes? Oj trzeba było na biezaco sprawdzac.

Przelaczniki na kablekach mi sie nie podobaja, za dlugie, niezaekranowane.

Radiator zamontowany zle bo powinien byc o 90 stopni obrocony - dlaczego? - mysle ze to oczywiste.
                                        Limiter mocy w TDA? Eee..

Ogolnie ciezko licYc koszty czegos takiego, ja budujac urzadzenia elektroniczne jeszcze nigdy w zyciu nie bylem w stanie policzyc ile wydalem. Zreszta nigdy tego nie robilem - czasem bym musial na flaszki nawet przeliczac...

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                          Radiator zamontowany zle bo powinien byc o 90 stopni obrocony - dlaczego? - mysle ze to oczywiste.
                                          a po co skoro jest wentylator? I tak powietrze wdmucha, czy tam wyciągnie. Może w obudowie całość będzie obrócona o 90' :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X