Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

n_omyzs,

a ja sie dziwie, że jeszcze Ci tego SLSa przy drzwiach nie skopali :P Doły będą w tym samym fornirze?

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
      ciegle nie wiem czy jeden czy 2 wzmaki do tych subow robic
      Ja bym robil 2 - w jendnej obudowie.

Skomentuj

n_omyzs, zrób jeden porządny piec w osobnej obudowie :razz:

Skomentuj

no no, widze koncepcje podobna do mojej... tylko ze ja jeszcze nic nie realizuje i ze wzgledu na rozmiary glosnikow u mnie suby beda z przodu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            ze wzgledu na rozmiary glosnikow u mnie suby beda z przodu
            rozumiem beda o dosc malej srednicy?

Wzmaki najlepije zrobic dwa (oczywiscie w jednej obudowie, osobnej). Mamy wtedy mozliwosc zapzrec to do systemu stereo i sterujac np. suby sygnalem wysokopoziomowym od frontow lub dzialac popzrez zwrotnice aktywna.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
              rozumiem beda o dosc malej srednicy?
              18cm woofer a 8" sub wiec roznica mala

Skomentuj

To faktycznie. Ja planuje front o szerokosci max 18-19cm wiec glosniki suba bedzie musialbyc z boku. Prawdopodobnie skierowany "do srodka".

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                  a ja sie dziwie, że jeszcze Ci tego SLSa przy drzwiach nie skopali
                  Jest tak ustawiony ze nikt nie dotyka, zreszta ustaswienie moze sie zmienic bo sa zrobione tak ze mozna jes postawic w gore glosnikiem i do wewnatrz tez. Symetryczne. Calosc srednio wykonczona musze szpachlowac te sciecia itd.. wzmocnienia w srudku wszedzie chyba z parenascie desek poprzecznych. Fornir bedzie taki sam jesli ukoncze projekt. Sciecia w sumie po to zeby nie wygladalo zbyt poteznie :P

Skomentuj

A gdzie wstawiłeś otwor BR kolego n_omzys?

Skomentuj

pegelmesser, o ile mi wiadomo buda zamknięta

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        A gdzie wstawiłeś otwor BR kolego n_omzys?
                        to samo chcalem zapytac z przodu mysle dobrze by sie komponowal taki 10cm tunel

Skomentuj

CLOSED 30L, inaczej nie mialoby to sensu. Mozna dac wieksza skrzynie CL ale zrobilyby sie z tego kloce potężne. Jesli chodzi o BR to tez wieksze rozmiary no i SLS10 w BR ma podbicie okolo 60Hz wiec niezbyt ciekawie. Tak ucinam okolo 40-50Hz i slychac jeszcze 25Hz (oczywiscie z pewnym spadkiem). Pokoj jest maly wiec moge sobie poswolic na to zeby kosztem wytrzymalosci mocowej polepszyc zejscie itd.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                            Myślę, że jeśli znasz prawo ohma, masz miernik i umiesz lutować to zbudujesz ten przedwzmacniacz
                            Zapomniał wół jak cielęciem był :)

Skomentuj

esh0, ^^

Zapomniałem dodać, że dużo nauczyłem się dzięki Krzyśkowi :) Wielkie dzięki Oj, ile ten chłop się cierpliwości i nerwów przy mnie natracił ^^

Ale dobre jest to, że w zasadzie nic mi na tacy nie dał, tylko mnie nakierowywał :)

Skomentuj

żeby nie było że sie nic nie dzieje ....

lakier jest .... bajeczny, bezbłędny hehe (przypominam perłowy grafit)

jak odzyskam aparat zrobię porządne fotki i wrzuce do do gotowych ;p

PS vifka na fotce wygląda jakby nie była centralnie... ale jest ;p

Skomentuj

bawolek, mam nadzieję, że chociaż pomalujesz te śruby na czarno :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                    bawolek, mam nadzieję, że chociaż pomalujesz te śruby na czarno :???:
                                    No raczej

btw fajnie te śruby nawet, tylko trochę jakby za bardzo wystające ...

Skomentuj

Fajnie się zapowiada tylko szkoda, że słabej, a nawet powiem bardzo słabej jakości są te zdjęcia Bawolek.

Skomentuj

sruby będa tak wystawac ....bo tak mi sie podoba

są srebrne i znakomicie sie komponują z "kryształkami" w lakierze...
                                        rozważam tez mosiężne :p

na pewno nie będą czarne ...bo wtedy jest smutno ;p

to o czym gadamy ....jest kwestią gustu a więc.....nie ma o czym dyskutować

niewątpliwie na tych katastrofalnych zdjęciach nie wygląda to ciekawie w realu jest nieporównywalnie lepiej .....

zdjęcia narazie są z telefonu ....bo pożyczyłem swoj aparat.......

nie martwcie się takich do gotowych konstrukcji nie wrzucę :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                                          niewątpliwie na tych katastrofalnych zdjęciach nie wygląda to ciekawie w realu jest nieporównywalnie lepiej .....
                                          juz tutaj nawet widac jak wszystko ladnie odbija sie od lakieru wiec musi byc naprawde dobrze wykoanane

Skomentuj

Czaruję...
                                          X