a ja byłem dzisiaj w jednym sklepie ze śrubami na bartckiej. Gość nawet nie wiedział, że są czarne imbusy nie mówiąc już o nakrętkach "pazurkowych". Powiedział, że najmniejsze jakie mają to "6".
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Niby dział Akustyka a przewija się tu wiele projektów elektronicznych które powinny byc w dziale "w trakcie budowy" http://diyaudio.pl/viewforum.php?f=12
To ja tez dorzuce do pieca:
Skomentuj
-
W ktoryms z tematow na forum pegelmesser napisal ze w sumie mogloby byc ladniej z moja elektronika w subie i tak hmm, mialem w sumie kiedys dokonac 'minimalizacji' w nim, lecz jakos mnie sie nie chcialo az do wczoraj
dwa moduly z suba (ktore dzialaja oczywiscie OK) zostana zastapione jednym, ladniejszym...
pasywne DC detect Vallemana wydaje sie ze ma kiepska czulosc, teraz jest o wiele lepiej.
standardowo nad wszystkim czuwa AVR
na
czerwony kolorek to masa oczywiscie,
uklad realizuje w sobie
-stand-by on/off, pilot badz switch
-wybor wyjscia (moj sub posiada 2, poniewaz w przyszlosci bedzie drugi pasywny podpiety pod tego samego holtona ;]), pilot badz switch dzwigienkowy
- zabezpieczenie DC
- Delay szybkie odlaczanie glosnikow
standardowo w razie wykrycia DC na wyjsciu uklad odcina zasilanie i odpina glosniki etc etc.
jak skoncze ten uklad to dokleje go do siebie do tematu z subem, moze sie komus przyda
byc moze wyprowadze dodatkowo jeden PIN procka, bo troche ich zostalo..
moze sie przyda np do 1-wire i zabezpieczenia termicznego, pomysle..
aaa, a o akcjach bedzie informowal brzęczyk/buzzer, ktory bedzie na plytce
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123Pawel S. co to ?Zamieszczone przez ploterAlphardy ??
sony :P
http://www.allegro.pl/item858627727_...y_13cm_07.html
Zamieszczone przez ploterPoka suba
w poniedzialek dokoncze suba na STXie
a kino zaczne skladac dopiero w nowym roku
[ Dodano: 2009-12-19, 23:55 ]
csbiczek, mostek TDA irka?
Skomentuj
Skomentuj