lklukasz, nie mam "niewygodnych" zdjec na kompie jezeli o to chodzilo :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Pawel S., mam na Ciebie tyle kwitów, że już możesz się pakować do mamraWeź dużo fajek to będziesz miał wtyki
Zamieszczone przez melisławMichał K. napisał/a
Mam nadzieje, że ktoś się wstawi za mną aby uchronić mnie przed banem
Trzeba było myśleć wczesniej Zróbmy ankiete na nowy nick dla Michała K.
Zamieszczone przez Pawel S.Michał K., jak ty gowniarzu wyciagnales to z mojego kompa?
masz szczescie ze pokazalem je niewiele pozniej niz ty ten przeciek...niedług spot także lepiej aby Twoje membrany uważały na moje śrubokręty :lol:
Skomentuj
-
Agent Tomek heheh nie no z tego to już jest parodia hehe ale mi się podoba. Nie chcę zakładać nowego tematu zatem zapytam tutaj: co byście zbudowali po HDS180+xt25? Myślałem o 3 way classic (chyba wszyscy wiedza o czym myślę), ale może jakieś inne ciekawe propozycję. Zależy mi na mocnym basie i bardzo , ale to bardzo ładną średnicą. Myślałem o 3 way na excel'ach ale kasa jest obrzydliwie wielka.
Skomentuj
-
Są jeszcze daytony w tych pieniądzach, ale czy lepsze ?
MCA12 jest dość jasnym i precyzyjnym głośnikiem ma ładne brzmienie, tyle że inne od typowego 2 way, bardziej hmm jak by to ująć... dosadne. Jak są jakieś wady w nagraniu możesz być pewny, że wyjdą.
Osobiście to mnie ciekawi jak zagrał by w roli średniaka MCA15. Powinna mięć troszkę inny charakter. Gdyby były 2 konstrukcje 3W classic jedna z MCA15 druga MCA12, raczej skłaniałbym się do 15.
Ogólnie nie za wiele dobrze udokumentowanych konstrukcji w pieniądzach 3W Classic, ewentualnie 2way na Excelach - może byś nie przekroczył budżetu.
Swoją drogą wyszła nowa 18 Seasa, wygląda bardzo ciekawie -> http://www.seas.no/index.php?option=...271&Itemid=247
Coś jak SPH-165 KEP.
Skomentuj
-
KIVLOV, a może coś takiego?
http://sites.google.com/site/undefin...diy-sunflowers
3 drogi bas w obudowie zamkniętej, a średnie i wysokie w odgrodzie :)
ale niestety hmmm chyba był byś pionierem tej konstrukcji na forum :o
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nonameplumGdyby były 2 konstrukcje 3W classic jedna z MCA15 druga MCA12, raczej skłaniałbym się do 15.
Skomentuj
-
Też mam kolumny na HDS180 i XT (raczej monitory) i myślałem nad wymianą wysokotonówki gdyż XT trochę cyka i syczy ,to mnie troche drażni. Myślałem nad 27TBFC/G gdyż ma takie same wymiary zewnętrzne kosza oraz słyszałem dużo pozytywnych komentarzy na jej temat. Wiem ,że ktoś powie o zwrotnicy ,że trzeba zmieniać ale na razie na to nie patrzmy ,jak się zdecyduje to pomyślimy nad nią :smile: Co o tym sądzicie?
Skomentuj
-
Niektórzy i na Scany narzekają, że średnica nie "barwna", że to że śramto :P
bingant, nie wiem co ma na myśli pod pojęciem mocniejszy, ale na pewno powinny zagrać basem niższym, nawet przy jednym 18W/8531, oczywiście nic za darmo nie ma :). 3W classic będzie bardziej efektywny- głośny, przy tej samej mocy.
Poza tym gdyby wsadzić CA22 w 45 litrów mogło by być bardzo podobnie z zejściem.
Z drugiej strony popatrz na cene :)
Skomentuj
Skomentuj