Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lklukasz, nie mam "niewygodnych" zdjec na kompie jezeli o to chodzilo :P

Skomentuj

Pawel S., mam na Ciebie tyle kwitów, że już możesz się pakować do mamra Weź dużo fajek to będziesz miał wtyki

Zamieszczone przez melisław
      Michał K. napisał/a
      Mam nadzieje, że ktoś się wstawi za mną aby uchronić mnie przed banem

Trzeba było myśleć wczesniej Zróbmy ankiete na nowy nick dla Michała K.
      czekam na propozycje

Zamieszczone przez Pawel S.
      Michał K., jak ty gowniarzu wyciagnales to z mojego kompa?
      masz szczescie ze pokazalem je niewiele pozniej niz ty ten przeciek...
      gówniarza lepiej cofnij, nie te czasy niedług spot także lepiej aby Twoje membrany uważały na moje śrubokręty :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
        lepiej aby Twoje membrany uważały na moje śrubokręty :lol:
        agresja? Panoooowie, nie tędy droga

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
          Michał K. napisał/a
          lepiej aby Twoje membrany uważały na moje śrubokręty

agresja? Panoooowie, nie tędy droga
          jakim byłby świat bez poczucia humoru?

Skomentuj

jakim byłby świat bez poczucia humoru?
            no tak, tutaj się "komplementarnie" zgadzam

... a nowego nick'a i tak poszukamy :razz:

Skomentuj

ja proponuję "agent Tomek"
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z nudów nie mogłem wytrzymać i mimo niedzieli:

[ Dodano: 2009-12-27, 11:50 ]
                Zamieszczone przez lklukasz
                "agent Tomek"
                ejdżent brzmiało by bardziej po amerykansku :wink:

Skomentuj

Agent Tomek heheh nie no z tego to już jest parodia hehe ale mi się podoba. Nie chcę zakładać nowego tematu zatem zapytam tutaj: co byście zbudowali po HDS180+xt25? Myślałem o 3 way classic (chyba wszyscy wiedza o czym myślę), ale może jakieś inne ciekawe propozycję. Zależy mi na mocnym basie i bardzo , ale to bardzo ładną średnicą. Myślałem o 3 way na excel'ach ale kasa jest obrzydliwie wielka.

Skomentuj

Są jeszcze daytony w tych pieniądzach, ale czy lepsze ?
                    MCA12 jest dość jasnym i precyzyjnym głośnikiem ma ładne brzmienie, tyle że inne od typowego 2 way, bardziej hmm jak by to ująć... dosadne. Jak są jakieś wady w nagraniu możesz być pewny, że wyjdą.
                    Osobiście to mnie ciekawi jak zagrał by w roli średniaka MCA15. Powinna mięć troszkę inny charakter. Gdyby były 2 konstrukcje 3W classic jedna z MCA15 druga MCA12, raczej skłaniałbym się do 15.
                    Ogólnie nie za wiele dobrze udokumentowanych konstrukcji w pieniądzach 3W Classic, ewentualnie 2way na Excelach - może byś nie przekroczył budżetu.

Swoją drogą wyszła nowa 18 Seasa, wygląda bardzo ciekawie -> http://www.seas.no/index.php?option=...271&Itemid=247

Coś jak SPH-165 KEP.

Skomentuj

KIVLOV, a może coś takiego?
                      http://sites.google.com/site/undefin...diy-sunflowers
                      3 drogi bas w obudowie zamkniętej, a średnie i wysokie w odgrodzie :)
                      ale niestety hmmm chyba był byś pionierem tej konstrukcji na forum :o

Skomentuj

Wszystko fajnie tylko gdyby tam siedziała inna wysokotonówka, seas moim zdaniem w tej samej cenie jest lepszym wyborem, więcej zróżnicowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
                          Gdyby były 2 konstrukcje 3W classic jedna z MCA15 druga MCA12, raczej skłaniałbym się do 15.
                          Mówisz, masz :) http://www.troelsgravesen.dk/PMS.htm

Skomentuj

Prosta sprawa, że to widziałem, ale nie mam gdzie postawić takich szaf, poza tym nie podobają mi się. Na dodatek nie bardzo można sobie zrobić na siłę z tych kolumn zwyczajnie wyglądające podłogówki, bo charka zupełnie się pokiełbasi :)

Skomentuj

Kivlov kup sobie od razu Scany bo Seasy po roku i tak Ci się znudzą :twisted:

Skomentuj

Panowie czy 2,5 drogi na Scanach(np. kity z AkustykA) zagrają mocniejszym basem niż 3W classic Troelsa?

Skomentuj

Też mam kolumny na HDS180 i XT (raczej monitory) i myślałem nad wymianą wysokotonówki gdyż XT trochę cyka i syczy ,to mnie troche drażni. Myślałem nad 27TBFC/G gdyż ma takie same wymiary zewnętrzne kosza oraz słyszałem dużo pozytywnych komentarzy na jej temat. Wiem ,że ktoś powie o zwrotnicy ,że trzeba zmieniać ale na razie na to nie patrzmy ,jak się zdecyduje to pomyślimy nad nią :smile: Co o tym sądzicie?

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                                    Kivlov kup sobie od razu Scany bo Seasy po roku i tak Ci się znudzą :twisted:

Ciekawe stwierdzenie, ale ja spotkałem się już nie raz z sytuacją odwrotną. Nie generalizowałbym zwłaszcza w temacie głośników :wink:

Pzdr.

Skomentuj

Niektórzy i na Scany narzekają, że średnica nie "barwna", że to że śramto :P

bingant, nie wiem co ma na myśli pod pojęciem mocniejszy, ale na pewno powinny zagrać basem niższym, nawet przy jednym 18W/8531, oczywiście nic za darmo nie ma :). 3W classic będzie bardziej efektywny- głośny, przy tej samej mocy.
                                      Poza tym gdyby wsadzić CA22 w 45 litrów mogło by być bardzo podobnie z zejściem.
                                      Z drugiej strony popatrz na cene :)

Skomentuj

nonameplum to w jakim litrażu masz swojego CA22RNX?

Skomentuj

Około 37 litrów, bas strojony na okolice 37 hz. W praktyce schodzi trochę niżej niż KEP z tego co sobie porównywałem gdy miałem jeszcze oba zestawy u siebie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X