Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W zagłobie. Wiem ze tam można wysyłkowo ja kupiłem we Wrocławiu mają tu swój skład.

Skomentuj

Ile m2 na podłogówki poszło ?

Skomentuj

Strzelam, że 1,5m^2 na 1 kolumnę.

Skomentuj

to i ja coś wkleje,

pre jadis jp200 sam sygnał druga płytka będzie podobna ale do zasilacza

Skomentuj

nowy1, hmmm zapowiada sie fajny pre. Mógłbyś wrzucić jego schemat?

Skomentuj

małe zakupy

wiurówka na front i boczki końcówki i pre, sklejka na góre, farba hammerite szary młotkowy na front i góre, boczki będą fornirowane i woskowane :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                nowy1, hmmm zapowiada sie fajny pre. Mógłbyś wrzucić jego schemat?

proszę :)

Skomentuj

Więc tak na szybcioszka projekt który zrealizowałem koledze przed świętami na Excelach:

Skomentuj

Jakie wymiary przyjąć dla 2 tuneli połączonych jak na zdjęciu poniżej?
                    http://img148.imageshack.us/img148/3507/tunela.jpg

Chodzi mi głównie o długość i średnicę. Żeby wiedzieć jak skrócić. Liczę w WinISD.

[ Dodano: 2009-12-30, 20:10 ]
                    Zamieszczone przez toma085
                    Więc tak na szybcioszka projekt który zrealizowałem koledze przed świętami na Excelach:
                    Obrazek
                    Obrazek
                    Obrazek
                    Bardzo schludne kolumienki Ci wyszły. Podobają mi się :) Jak są boki robione? Już widziałem parę podobnych konstrukcji ale jeszcze nie doszedłem do tego:P Lite drewno naklejane na płytę wiórową, mdf??

Skomentuj

toma085 a będą jeszcze jakieś wrażenia odsłuchowe, bo też sie zastanawiam nad ta konstrukcją?

Skomentuj

Też jestem ciekaw - szczególnie porównania do L18/27tbfc/g.

Skomentuj

:smile: Nie ukrywam, że też się nad tą konstrukcją zastanawiałem :mrgreen:
                          Jako wysokotonowy jest T25 czy T29???

Już widzę, T25 :razz:

Skomentuj

jamess8, będą za jakieś dwa tygodnie , będzie porównanie z Scanami Renelatorami, bo to właśnie mnie gnębi najbardziej.

mor den siur, pisałem już je wcześniej jakieś dwie strony ale pokrótce wielkiej różnicy nie ma ale jak już się wsłuchmy to rozumiemy za co wywaliliśmy 3 patyki mikrodynamika, mikrodetale , i ta scena którą budują zupełnie rozpływa się po pokoju dzwięki których wcześniej nie było słychać jak by stukał ktoś za ścianą , zwykły laik ich nie dostrzeże ja już wiem za co płaci się w SS i Excelu :smile:

Zamieszczone przez toma085
                            Już widzę, T25 :razz:
                            tak dokładnie bardzo przyjemna kopułeczka.

[ Dodano: 2009-12-30, 22:21 ]
                            Zamieszczone przez Gorsen13
                            Już widziałem parę podobnych konstrukcji ale jeszcze nie doszedłem do tego:P Lite drewno naklejane na płytę wiórową, mdf??
                            to jest MDF 10mm odpowiednio wyprofilowany , potem fornir i doklejone boczki do reszty kolumny.

Skomentuj

toma085 bardzo podobają mi się te kolumny, chętnie bym zrobił w podobnym stylu.

Skomentuj

toma085, oczekuje sprawozdania z odsłuchów:) A jak się ma to na pierwszy rzut ucha w porównaniu do standardowych konstrukcji na forum czyli np. hds180+xt25 ? Bardzo mnie to interesuje, gdyż mam zamiar właśnie pchać się w Excele.

Skomentuj

to jest MDF 10mm odpowiednio wyprofilowany , potem fornir i doklejone boczki do reszty kolumny.
                                  aha:) No to już wszystko wiem :P Bardzo estetyczne wykonanie. Nie to co moje pierwsze kolumny :roll: :lol:

[ Dodano: 2009-12-30, 22:54 ]
                                  Zamieszczone przez Gorsen13
                                  Jakie wymiary przyjąć dla 2 tuneli połączonych jak na zdjęciu poniżej?
                                  http://img148.imageshack.us/img148/3507/tunela.jpg

Chodzi mi głównie o długość i średnicę. Żeby wiedzieć jak skrócić. Liczę w WinISD.
                                  Wybaczcie, że powtórzę pytanie ale tamten post został już zasypany stertą innych :P

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
                                    rzut ucha w porównaniu do standardowych konstrukcji na forum czyli np. hds180+xt25 ?
                                    niestety HDS nie słyszłem więc zamilczę co do Vify to nawet nie ma jej co porównywać do TBFC/G a co tu mówić o T25003 ale na szersze opisy i porównania musicie jeszcze poczekać gdy się spotkają SS, moje cuda, i Excele wtedy zrobię sobie notatki i dokładne sprawozdanie będzie.

Skomentuj

Przy porównaniach zwróccie uwagę na ew. różnice efektywności kolumn, bo to może być ważny element. Stąd mogą wynikać te mikrodetale i szczegółowość - nie ujmując oczywiście jakości Exceli.

Skomentuj

jeszcze tylko radiatory rezystory i odpalam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                          nowy1, jeszcze lampy by się przydały :)

lampki są ale w szafce bezpiecznie leżą tak jak i trafo :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X