Zamieszczone przez toma085
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez funiax1Zamieszczone przez toma085dla jakiego zestawu to jest domek?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez funiax1Zamieszczone przez JacekNwymiary br i średnice otworów
http://www.loudspeakershop.eu/rura-br60tr-p-497.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez JacekNw między czasie możesz mi napisać jakie będzie strojenie i jakim br
strojone tunelami "fi68xXXX" z polinka
kondrax, ladnie, ladnie, ale szkoda ze takie szerokie :???:
Skomentuj
-
Nie są szerokie. Na żywo lepiej wygląda. Zresztą gdzieś te 16L trzeba pomieścić.
Szkoda, że inni nie robią według projektów, tylko robią szerokości i rozmieszczenia głośników jak im się podoba a nie jak zalecił konstruktor i przy takich wymiarach dokonywał pomiary. Ale to ich sprawa.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
http://www.geocities.com/woove99/Spk...vs_Bookshf.gif
zobacz jak wpływa w przypadku tego projektu.
MD14 - 9 cala szerokość 8 * 2,54 = 22,86 cm
8,5 cala szerokość * 2,54 = 21,59 cm
różnica 1,27 cm a w decybelach to nawet 1dB w okolicach 1kHz
Jestem zdania, że po to konstruktor podaje wymiary i inne dane, żeby zrobić według jego wskazówek a nie filozofować i ulepszać na siłę nie zawsze znając efekt końcowy. Ktoś robiąc jakiś projekt poświęca czas i sprawdza rożne warianty i wybiera najlepszy, z reguły robi dla siebie a potem się dzieli z innymi. A wiadomo nikt dla siebie nie robi na odczep się choć i takie przypadki się zdarzają.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
budowa skrzyni
witam, jestem swierzy w temacie budowy skrzyn, probowale programow do ktorych podane byly linki ale nie mam pojecia o co w nich chodzi :/ prosil bym o pomoc w obliczeniu wymiarow skrzyni do glosnika Earthquake dbx 15d, planuje zbudowac skrzynie sczelinowa, glosnik ma robic to co mowi jego nazwa :) z gory dziekuje za zrozumienie i pomoc, a no i najlepiej gdyby skrzynia zmiescila sie w roverze 200:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondraxJestem zdania, że po to konstruktor podaje wymiary i inne dane, żeby zrobić według jego wskazówek a nie filozofować i ulepszać na siłę nie zawsze znając efekt końcowy. Ktoś robiąc jakiś projekt poświęca czas i sprawdza rożne warianty i wybiera najlepszy, z reguły robi dla siebie a potem się dzieli z innymi. A wiadomo nikt dla siebie nie robi na odczep się choć i takie przypadki się zdarzają.
Skomentuj
-
Adamx56, zamiast czekac na gotowca (co bedzie troche skomplikowane bo nawet nie wiem jak wyglada twoj rover) to bys zaczal szukac cos co juz istnieje
wystarczy wpisac w google i troche poczytac.
na aukcji masz info ze koles sprzedaje do tego glosnikia skrzynkie 150 litrow... do domu OK ale do samochodu troche duzo
jak trafisz na strone producenta to znajdziesz tam informacje o zalecanych litrazu...
no i bez parametrow glosnika niewiele da sie zasymulowac ;]
Skomentuj
Skomentuj