Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jesli sprzet pomiarowy to jig preamp do mik itd to wszystko mam i moge sie w sumie pobawic ale w hx2 i w wiekszosci projektow z akustyka (jak nei we wszystkich) dla vify xt uzyte sa nastepujace elementy...:

kond 6.8uf
    cewka 0.15mh
    i kond 22 lub 15 uf

nawet przyklad jest taki ze w momencie 2x hds plus vifa mamy gore filtr 6,8uf, 0,15mh plus kond 22uf a monitor ktory nie posiada tej pol drogi jest filtrowany tak samo tylko zamiast 22uf mamy 15uf i podzial wtedy nie na 3100 a na 2300 podaja w akustyku... ale dalej idac hds w monitorze jest ciety nie 3 rzedu jak przy 2 hds-ach (hx2) a 2 rzedu i znowu elementy sie nie zmieniaja tylko dochodzi nam jedna cewka 0,47mH... (w hx2) a pozostale elementy bez zmian... ostatnio bylem u tej osoby z akustyka i ona ma chyba taki swoj zwyczaj uzywania tylko kilku rodzai elementow bo przy rozmowie powiedzial wlasnie to co ja napisalem ze do wysokich tonow uzywa tylko 15 i 22 uf (zazwyczaj) przyjmijmy ze wykozystam albo ta wersje z 22 uf albo z 15 pozostale elementy sie nie zmieniaja tylko uwazacie ze dobrze sie sprawdzi ten hds134 ciety tylko ceweczka bez konda?? ma to sens?? bo jezeli akustyk w swoich projektach nie zmienia niczego tylko 15 lub 22 uf dla wysokich a wtedy podzial zmienia sie z 2300 do 3100 to po co ja mam to zmieniac zostawie gore tak samo filtrowana jak oni tylko chcialem hds134 uciac poprzez 1 rzad... cewke sie dobierze bo akustych chyba nie ma takiego projektu...

Skomentuj

Pytanko chłopaki, czy moge tym sam pędzel używać do smarowania forniru klejem i smarowania lakierem ?? . .... Chyba to głupi pomysł ??

Skomentuj

jesli mowiac smarowac lakierem masz na mysli lakierowac potem fornir to raczej jesli juz malujesz lakierem z puszki to bym to robil walkiem malym... a nie pedzlem

Skomentuj

taki oto fornir przyszedł niestety zapomniałem napisać kolesiowi żęby przysłał to wszystko razy dwa i zamawiam jeszzcze raz ....

ktoś chciał zobaczyć

zostało wytłumienie do osadzenia

kołki na tylnej ściance będą naprzeciwko tweetera i b-r co zmniejszy fale stojące wewnątrz obudowy i wyeliminuje to dziurke w środku pasma :))

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            daniel69, te HDS134 sam malowales czy zamowiles takie? czy to te starsze z allegro?
            Przyłączam się do pytania Pawła S, możesz to nam wyjaśnić?

Skomentuj

daniel69, skoro masz sprzet pomiarowy i sam piszesz o filtrach jakie dobiera kisiel to zmierz monitory na zwrotnicy od frontow i jezeli beda jakies "dziury/gory" to wtedy zmienisz detale...

Zamieszczone przez Bartuś
              Pytanko chłopaki, czy moge tym sam pędzel używać do smarowania forniru klejem i smarowania lakierem ?? . .... Chyba to głupi pomysł ??
              pedzel to 1-1,5zl. kup 2-3szt i nie rzykuj

Bartuś, obracaj zdejcia zanim je zaladujesz

Skomentuj

Bartuś, troche ci to klejenie desek nie wyszlo :P... no i nie rozumiem dlaczego sie upierasz przy tych wzmocnieniach skoro one nic a nic nie dadza a marnujesz miejsce na wzmocnienia ktore moglyby zwiekszyc stabilnosc konstrukcji.

Skomentuj

fajnie wygląda
                  ale te z tyłu napisałem w jakim celu są dostałem taka rade od kolegi który robi pożądny sprzęt więc no cóż a czemu nei wyszło ?? pierwszy raz kleje i pierwszy raz mam do czynienia z mdf, wiem że to bez różnicy ale tak mowie

[ Dodano: 2009-02-25, 21:46 ]
                  teraz klej troche wysechl i nie jest aż tak kolorowo w srodku

Skomentuj

No masz wzmocnienia ktore sa niepotrzebne a kolega profesjonalista ktory ci doradzil chyba ma daleko do profesjonalizmu. Pomysl na logike gdzie decha bedzie bardziej rezonowac na srodku czy przy krawedzi?

A co do tego ze nie wyszlo za bardzo.. to mam na mysli krzywo sklejone dechy i szpary z za duza iloscia kleju.

Skomentuj

eh mówie o tych na tylnej ściance które będa naprzeciwko głośników, te po środku to mój wymysł ) no cóż... mam nauczke na przyszłość mimo wszystko myśle, że wychodzi mi ładnie fajnie i wogóle super jak na pierwszy raz teraz ucze sie szybkiego fornirowania i jazda

Pozdrawiam

Skomentuj

Bartuś, nie spiesz sie :!:
                        nie rob nic na sile - wtedy najlatwiej o bledy

takie listewki w rogach sa bardzo przydatne przy klejeniu cienkich scianek - np takich max 10mm
                        wtedy laczenie jest rozlozone na wieksza powierzchnie

Skomentuj

no ale chyba nie powiecie, że one przeszkadzają napewno conieco wzmacniają

Skomentuj

napewno nie zaszkodza - ale malo co daja wiec po co marnowac na nie czas?

Skomentuj

"Mały" powrót :wink:

aktywny sub na oklepanym arn226. Koszty - 80zł + 2 piwa :wink:

Skomentuj

Oto moje podlogowki na ukonczeniu

Skomentuj

piotrorts, niezle. szkoda tylko ze nie MDF - wiecej pracy :???:

Skomentuj

pytaliscie czy ten maly hds 134 byl malowany czy co...

taka wersja zostala wyprodukowana przez peerlessa chyba od czarnej nie rozni sie niczym prucz czarnym zawieszeniem dolnym a nie jakie takie brazowawe, membrana dokladnie ta sama...

kupione z allegro za 250 zl z przesylka (jesli dobrze panietam ... na pewno cos kolo tego)

Skomentuj

prawie koniec czekam tylko na górna pokrywe z aluminum proszkowanego na czarno

Skomentuj

"kolce" do suba które od razu mocują podstawkę z grubej dechy

Skomentuj

jako ze przez weekend nie bylo forum to sie nudzilem... :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X