Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    csbiczek, mostek TDA irka?
    nom, ale raczej będzie do poprawki, ciulową drukarkę mam :???:

Skomentuj

Witam a co powiecie na to : 3 way

Skomentuj

csbiczek, fajne szufladki na rezystorki z papieru ^^

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
          csbiczek, fajne szufladki na rezystorki z papieru ^^
          lepsze takie niż woreczki, nie muszę przerzucać :razz: A takie plastikowe szufladki kosztują sporo...

Skomentuj

lysykrzysiek, o Q... :shock: daj do wlasnych konstrukcji jak juz wszystko jest na cacy ;]

Skomentuj

ja bym chętnie zobaczył pomiary ...bo jeżeli jest tam wsadzona zwrotka z klasycznego 3way stxa to .... będzie trochę lipnie :/

przerabiałeś zwrotkę pod taki układ ?

Skomentuj

Zamieszczone przez lysykrzysiek
                Witam a co powiecie na to : 3 way

http://img696.imageshack.us/i/15867571.jpg/
                oj cos ciezko bedzie ze zwrotnica do tego :???:
                ale wyglada niezle

Skomentuj

a gdyby tak zachować objętość komór zastosowanych w oryginalnym projekcie i podzielić obudowę tylko na 2 części, by osobna paczka była na głośnik basowy a osobna, taki monitor-nadstawka na średniotonowca i wysokotonówkę?

Skomentuj

Zwrotka orinalna na 3 way nic nie przerabiane ale osoba ktora bedzie tego slychac nie wie co to audio a mp3 pliki :)

Skomentuj

marjano82, tutaj nie chodzi nawet o objętości obudów tylko o ułożenie głośników względem siebie. Choć osobiście nie wiem w jak dużym stopniu jeśli chodzi o sam odsłuch to wpływa to zmianę charakterystyki całej kolumny co potwierdzają testy różnych konstruktorów (np Troelsa a nawet chyba Yoshi napisał o tym arta, jest on na stronie głównej o ile się nie mylę).

lysykrzysiek, trochę takie nie tego to Twoje podejście do tematu. To Ty robiłeś te kolumny? No bo od strony wizualnej ok, dużo pracy i w ogóle ale wcisnąć komuś "bubel" bo on i tak się nie zna... wiem, "bubel" to może przesada no ale i tak niefajnie

Skomentuj

Dzisiaj zawitała do mnie paczka z moim wymarzonym fornirem. Topola czeczot. Długo się naszukałem w internecie. Można było kupować tylko całe paczki w tej firmie. Pojedyńczych liści nie sprzedawają. Moja paczka ma 20 liści o wymiarach 47x175cm. Wychodzi 16,45m˛ Pewnie z połowa mi zostanie. Za paczkę razem z przesyłką zapłaciłem 190zł więc się opłacało. Tym bardziej, że dostałem niespodziewanie gratis kilka liści forniru orzech i jakiegoś innego jeszcze co nawet nie wiem co to jest.

Skomentuj

jak masz za duże tego forniru chętnie odkupie :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                            jak masz za duże tego forniru chętnie odkupie :wink:
                            Nie wiem ile mi zostanie. Będę go kładł chyba na wiosnę, bo rodzice mają nieogrzewany garaż a w bloku w dwupokojowym mieszkaniu nijak kłaść fornir. Ale wiosną jakby co, to co mi zostanie chętnie sprzedam :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                              marjano82, tutaj nie chodzi nawet o objętości obudów tylko o ułożenie głośników względem siebie. Choć osobiście nie wiem w jak dużym stopniu jeśli chodzi o sam odsłuch to wpływa to zmianę charakterystyki całej kolumny co potwierdzają testy różnych konstruktorów (np Troelsa a nawet chyba Yoshi napisał o tym arta, jest on na stronie głównej o ile się nie mylę).
                              Tak, ale czy koncepcja jaka przedstawiłem ma ogólnie rację bytu? Czy gdyby wykonać takie paczki jak pisałem powyżej, zastosować zwrotkę z 3-way na stx miałoby to szansę zagrać poprawnie? Pytam czysto teoretycznie.

Widzę że kolega dolphin123 ostro na fornir poluje. A czeczotkę sam chętnie bym położył na kolumnach, tylko ta cena cholerka nieco wysoka.

Skomentuj

marjano82 jeśli zachowałbyś odległość między średniakiem a basowcem to czemu nie? :) tylko stylistycznie nie za bardzo by to pewnie wyglądało, ładniejsze by były gdyby basowiec był niżej/bardziej odsunięty od średniaka ale to już nie przy takim odcięciu basowca... co prawda może parę cm nie zrobiło by kolosalnej różnicy ale nie więcej...
                                Dlaczego ludzie nie możecie sobie zrobić prostych klasycznych skrzyneczek? Co z nimi jest nie tak? mnie np te "audiofilskie" konstrukcje odstraszają strasznie :P

Skomentuj

Bo czasem ma się na coś fazę i tyle:) I chce się zrobić coś extra. Jak dla mnie to w takiej konstrukcji dół powinien być napędzany osobno aktywną elektroniką, wtedy to działa jak trzeba i zdaje egzamin. Jak już zaznaczałem, moje pytanie było czysto teoretyczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                                    Widzę że kolega dolphin123 ostro na fornir poluje.
                                    bo nie wiem co jeszcze na boki chce położyć... :/ znudziła mnie większość...

Skomentuj

To może poszukaj czegoś z zupełnie innej beczki- wykończenie kolumn tapetą, panelami ściennymi, sidingiem albo terakotą. Mnie cholernie ostatnio podoba się jabłoń indyjska i koło niej moje myśli chodzą, chyba że znajdę jakiś ładnie usłojony ciemny orzech.... po nowym roku ruszam z subem i standami. I tu masz rację nieco z tym znudzeniem, im człowiek więcej ogląda kolumn tym bardziej one mu powszednieja i potrzeba coraz mocniejszych doznań, by się czymś mocno zainteresować.

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                                        A czeczotkę sam chętnie bym położył na kolumnach, tylko ta cena cholerka nieco wysoka.
                                        Z tego co pisze lars233 wychodzi 11,50 za metr/2, wydaje mi się że cena rewelacyjna, ciekawe gdzie kupiony?

Skomentuj

No fakt, cena ok, tyle że sporo brał tej czeczotki więc i cena dobra. Może niech się kolega pochwali gdzie ją dostał to się więcej osób chętnych zbierze i zamówi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X