Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fornirowałeś zaraz po szpachlowaniu?
    Szpachla lubi zmieniać objętość ciut dłużej, niż nam się wydaje, że schnie. Odparowanie rozpuszczalników trochę trwa, dlatego zalecane jest sezonowanie (również ze względu na materiały drewnopochodne).
    Byłem przekonany, że pisząc "przebarwienia" masz na myśli zmiany barwy...

Skomentuj

fornirowałem na 2gi dzień... szpachla siadła po kilku miesiącach, wydaje mi się, że klej po porostu puścił w tych miejscach.

Skomentuj

Niech zgadnę szpachla była nie samochodowa tylko do drewna ? :smile:

__________________________________________________ __

2 dni męczenia ale wrescie jest i gra :grin:

Skomentuj

zgadłeś, ale raczej szpachlą do drewna metalowych wkrętów się szpachlować nie da za bardzo
          idę spać :P

Skomentuj

ir0nhide, takiego radiatora nie możesz mieć! Do jednego radiatora mają przylegać wszystkie trany i termistor!

Skomentuj

csbiczek, może mieć, tylko zabezpieczenie termiczne nie będzie działać .. Ale jak podciągnie termistor pod któryś z radiatorów i jakoś ładnie zamocuje przy radiatorze to myślę, że może być ..

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                Do jednego radiatora mają przylegać wszystkie trany i termistor!
                najwyżej zabezpieczenie term. nie zadziała to raz, dwa to to ze to tylko na razie - testowo (by uruchomić), trzy to jak się zbiorę to dolutuje jakiś środek , cztery - dam jeszcze jakieś "wiercilatorki" a poza tym polowa obudowy ma być z alu i do niej przykręcony radiator, pięć - jak to wszystko nie wypali to się da po prostu jakąś cegle :mrgreen:
                Teraz jak się słucha po cichu to radiatory są zimne, przy "normalnym" słuchaniu są letnie, jak głośno robią się trochę bardziej niż ciepłe... (ogólnie nie wyglądają ale są nawet grube i ciężkie....)

Zamieszczone przez cudny90
                jak podciągnie termistor pod któryś z radiatorów i jakoś ładnie zamocuje przy radiatorze to myślę, że może być ..
                nie, niech sobie będzie na środku, radiatory za niedługo zlutuje się do kupy

Skomentuj

zawsze mozna dolozyc zabezpieczenie irka i tam znajduje sie drugi termistor :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                    no to muszę się przyznać że nic nie rozumiem :???:
                    Zamieszczone przez slavOK
                    zgadłeś, ale raczej szpachlą do drewna metalowych wkrętów się szpachlować nie da za bardzo
                    no to czemu użyłeś szpachli do drewna ??

[wygasnie]
                    sorry szpachla była samochodowa, źle przeczytałem po piwku wczoraj byłem

Skomentuj

czekam tylko na wyplate i sie wprowadzam

oczywiscie maluszek sie przenosi do innego garazu :P

Skomentuj

Pawel S., czyzby do muzeum motoryzacji? :mrgreen:
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pawel S., budujesz warsztat? :)

[ Dodano: 2010-11-11, 08:36 ]

Nowa technologia łączeń :mrgreen:

Skomentuj

lklukasz, niestety ten maluszek ma za duzo rzeczy zmodyfikowanych zeby do muzeum trafic :P
                            ale na pokazy prawie wsyzstkie jezdzi

Tanner, tak, przenosze moje smieci z pokoju do garazu. brakuje mi juz miejsca a jak mam sie uczyc to co chwile mnie cos rozprasza :P
                            no i w garazu bede mogl dluzej pracowac niz te pare godzin dziennie
                            aha - w tej okolicy co bede mial graraz jest pelno takich ludzi co pracuja w nich a nie trzymaja samochody. 3 garaze obok mnie koles robi w laminacie... 3 rzedy dalej koles ma tokarke... trzeba bedzie poznac ludzi :mrgreen:

Skomentuj

Pawel S., no to okolica przemyslowa :mrgreen:
                              a nie latwiej bedzie biurko do nauki przeniesc do garazu? :wink:

btw: wymyslilem sobie male monitorki ze szkla. Takie cos jak koda miala na parterze na as.
                              Podjechalem do szklarza i podalem wymiary skrzynek i wielkosc otworow.
                              Za male monitorki ze szkla 1-1,2cm z czterema otworami krzykneli prawie 800zl :shock:
                              teraz kombinuje z plexy
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Za male monitorki ze szkla 1-1,2mm z czterema otworami krzykneli prawie 800zl :shock:
                                Takie cienkie scianki?
                                Ja bym dal 8mm conajmnije, takie jakie mam polki w witrynie, no ale to tlye przeciez nie kosztuje. Za dwie polki i 3 drzwi szklane 300zl dalem.

Skomentuj

pegelmesser, cm cytuj dobrze :razz:
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, plexa tez do najtanszych nie nalezy :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                      :
                                      teraz kombinuje z plexy
                                      Zajrzyj na forum.purepc.pl - jest tam gościu, który dorabia na boku. Plexa, laserowe cięcie. Nie pamiętam nicku, ale załóż temat w dziale modding i dostaniesz cynk :)

Skomentuj

Away, dzieki za pomoc sprobuje
                                        ale ja nie chce cietej tylko gieta. Boki i gora i dol z jednego elementu a przod i tyl dokladany.
                                        A ta szyba to tylko z otqworami bez podfrezowan. A i tak tylko kilka fi tych otworow wiec glosniki bym musial pod nie dobierac wiec odpada.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Projekt PC Audio :wink:
                                          http://audio.lutuje.se/?pc-audio,25

Skomentuj

Czaruję...
                                          X