Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
    Ja jak pierwszy raz używałem szpachli to dalem do puszki utwardzacza i po 5 minutach miałem kamień. Zużyłem go prawie wogóle i na przyszłość wiedziałem już aby odmierzać sobie mniejsze porcje :)
    ja juz przerabialem ten temat przy subie szpachlujac w lato w ogrodku. Tak odmierzalem na "oko" utwardzac ze musialem wywalic ze szpachelka

Skomentuj

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
      Szpachlowac kazdy moze Powoli czas konczyc
      Ja to tylko caly czas zastanawiam sie, po co Wam te wkrety?

Skomentuj

Ja odmierzam szpachel na góra 2min. nakładania.
        A szpachelkę czyszczę od razu jak tylko skończę nakładać szpachel: zanim zaschnie na kamień, najpierw go na szybko ściągam nożykiem a potem przecieram grubym papierem ściernym.
        Szpachelka czysta jak nowa :)

---------- Post dodany o 19:46 ---------- Poprzedni post o 19:44 ----------

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Ja to tylko caly czas zastanawiam sie, po co Wam te wkrety?
        Ja używam wkrętów tylko dlatego, bo mi się nie chce czekać aż klej zaschnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Ja używam wkrętów tylko dlatego, bo mi się nie chce czekać aż klej zaschnie.
          Przechodzisz na produkcje seryjna? :P

Skomentuj

Ja zawsze używam wkrętów aby po pierwsze wzmocnić całą konstrukcje ( jak wkręce za dużo to wykręcam aby były na pużniej ), a po drugie bo nie mam dużych ściskow ani pasów których mogłbym użyć podczas klejenia.
            Co do szpachlówki to odmierzam 2 kupki malą szpachelką taką jak ta
            z obcietą rączką na cienką płytę hdf (ktorych zawsze mam pełno z resztek ciętych płyt) mieszam z utwardzaczem i używam. Po 5 minutach wychodzę przed blok i czyszczę szpachelkę o podlogę betonowo kamienną do gladkości i jest jak nowa. Odwracam hdf na drugą stronę i następna działka szpachelki.

:) jestem eko

Skomentuj

Jak ktoś nie ma ścisków ani czegoś żeby docisnąć to wkrętami można bardzo dobrze dwie części do siebie docisnąć podczas klejenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                Jak ktoś nie ma ścisków ani czegoś żeby docisnąć to wkrętami można bardzo dobrze dwie części do siebie docisnąć podczas klejenia.
                Pewnie, to wtedy lepiej zrobic byle jak :)

Skomentuj

W home audio nie ma różnicy czy te wkręty będą czy nie, więc nie ma się o co spierać.

Skomentuj

Pewnie, to wtedy lepiej zrobic byle jak :)
                    Ja mam sciski a i tak mocniej dociagne wkretem niz tym calym sciskiem. wiec stosuje to i to na zmiane zupelnie nie wiem o co kopie kruszyc.

Skomentuj

A to nie ma tool boxa i spam postu w tym dziale? Marian, zrób porządek.. :)

Skomentuj

Bez wkrętów :)
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

PM wyjaśnij dlaczego jak ktoś nie użyje ścisku w wkręci wkręty to jest zrobione byle jak?
                          Luszti jesteś nieźle uzbrojony:cool:

Skomentuj

LuSzTi ty zajumales sciski chyba wszystkim okolicznym stolarzom

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Bez wkrętów :)
                              :) pożycz mi kilka

Skomentuj

Ściski nie moje, raptem 6 jest moich. Reszta należy do wypożyczenia stolarni, gdzie pracuje kolega, który czasem mi pomaga :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                  PM wyjaśnij dlaczego jak ktoś nie użyje ścisku w wkręci wkręty to jest zrobione byle jak?
                                  Wkrety daja pozornie pomoc przy skladaniu obudowy, ale i tak cala sile odgrywa tutaj klej. Druga sprawa to trudnosci z idealnym wykonczeniem takiej obudowy. Stosowanie wkretow na poczatku ( w celu ulatwienia pracy ), odbija sie pozniej na dolozeniu pracy przy koncowym wykonczeniu. Po prostu nie da sie zrobic idealnej powierzchni jesli wladowalo sie w nia mase wkretow. Szpachla na karoserii samochodowej to nie to samo co szpachla w dziurze po wkretach.

Dlatego uwazam, ze robienie obudowy na wkrety, to robienie byle jak, ale przeciez nie kazda obudowa diy musi wygladac jak ze sklepu. Co kto woli :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    A to nie ma tool boxa i spam postu w tym dziale? Marian, zrób porządek..
                                    Nie no dolphin, parę postów na temat szpachli w "budowanie na ekranie" to nie spam ani offtop.
                                    Brakuje tylko zdjęcia z zaschniętą szpachlą na szpachelce i był by komplet :)

Skomentuj

Jak wyschnie to łatwiej schodzi

A tak wogole to szpachle samochodowa najlepiej nakłada sie plastikowa szpachelka
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Po prostu nie da sie zrobic idealnej powierzchni jesli wladowalo sie w nia mase wkretow. Szpachla na karoserii samochodowej to nie to samo co szpachla w dziurze po wkretach.

Dlatego uwazam, ze robienie obudowy na wkrety, to robienie byle jak...
                                        Czekaj czekaj, zapomniałeś o HDF-ie nakładanym na obudowę aby uniknąć klawiszowania :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Czekaj czekaj, zapomniałeś o HDF-ie nakładanym na obudowę aby uniknąć klawiszowania
                                          Jasne, to jest wlasnie ta dodatkowa robota, ale juz mozna zrobic to dobrze :) Najlepiej jak sie ma mozliwosc zacinania plyt pod katem 45 stopni, ale jak wiadomo jest z tym problem.

Po prostu jesli ktos uwaza, ze po wkretach wystarczy zaszpachlowac otwory i na to walnac fornir czy "bron cie boze" jakas farbe, to sie po prostu grubo myli. W zyciu nie wyjdzie to dobrze :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X