Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Janekzet, jedyne do czego bym się przyczepił, to pobrudzenie klejem tych ścięć na 45st, bo może to powodować pewne problemy z dopasowaniem tej ostatniej ścianki - może ją "odbijać" tu i ówdzie. Nie obawiasz się tego?

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
      Nie obawiasz się tego?
      zapewne przeszlifuje przed jej przyklejeniem...

Skomentuj

Nie no, to oczywiste - ale skoro już krawędź jest docięta na tip-top i w zamierzeniu ma pasować idealnie, to moim zdaniem lepiej na nią uważać i nie ryzykować jej ewentualnego spuchnięcia od kleju albo zbyt mocnego przeszlifowania przy usuwaniu tegoż. Może i pierdoła, ale po co sobie roboty dokładać

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
          Nie no, to oczywiste - ale skoro już krawędź jest docięta na tip-top i w zamierzeniu ma pasować idealnie, to moim zdaniem lepiej na nią uważać i nie ryzykować jej ewentualnego spuchnięcia od kleju albo zbyt mocnego przeszlifowania przy usuwaniu tegoż. Może i pierdoła, ale po co sobie roboty dokładać
          Nie wiem czy kleiłeś poliuretanem - coś takiego jak spuchnięcie nie występuje , a usunięcie zaschniętego kleju dłutem jest tak proste ,że nie warto martwić się zabrudzonymi powierzchniami. Ponadto powierzchnie skośne i tak były klejone poliuretanem.

Kolumna prawie skończona, ale prawie robi wielką różnicę.

Skomentuj

Myślałem że będzie to gorzej wyglądało z umiejscowieniem głośników symetrycznie, ale... myliłem się.
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

A myślałem, ze to ja mam lochy w salonie Jak wysokie są i co to za woofery/ seasy ca18 czy inne?

Skomentuj

CA22 chyba - zgadza sie?
                revelator na srednich...
                a co na gorze?

Skomentuj

morel na górze, revelator na środku i 2x cd22rn4x na dole
                  Zamieszczone przez LuSzTi

Skomentuj

Ciągle zabiegany. Latam w koło wszędzie coś grzebiąc a tu wyszło słońce, więc trzeba korzystać. No i nareszcie mam procka do zestawu home made media center. Chcialem dać chłodzenie wodne bo mam 2 nieużywane, ale chyba nie będzie potrzeba bo to nie core 7 ktory dochodzi do 100 stopni.

..............

a na tarasie słoneczko:

..............

ale tej pralki to nie dam rady wytaśtać na zewnątrz :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      morel na górze, revelator na środku i 2x cd22rn4x na dole
                      nie znam basow ale zapowiada sie bardzo ciekawie

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                        A myślałem, ze to ja mam lochy w salonie Jak wysokie są i co to za woofery/ seasy ca18 czy inne?
                        Wymiary - 280x480x1300mm.

Skomentuj

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
                          czyli to wcale nie jest takie wielkie

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
                            to mnie pobiles o 8cm wys. :)

Skomentuj

Dzisiaj dotarł BSW 184-II, jutro przeróbka starej obudowy 2x18" do 1x18" i zobaczymy jak zagra.

Przy okazji podziękowania dla Maxi za udana transakcje.
                              Załączone pliki

Skomentuj

Od prawej:
                                Seas L22 RN4X/P
                                Scan Speak 26W/4867T00
                                SB Acoustics SB29NRX75-6 (wkręcony w skrzynkę)
                                Scan Speak 32W/4878T00

Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

no w koncu daytony w polsce bez cla i podatku :) przeszlo gladko :)
                                  tylko kolegi asa nie ma i projekt obudowy nie skonczony :( ma ktos ochote pomoc z projektem pod cnc ala sonus faber? wstepnie jest wymodelowane :) prosilbym bardzo :)

Skomentuj

Luszti zmień dywan :lol:

Skomentuj

Mój projekt kolumn i subwoofera zbliża się ku końcowi, muszę tylko zrobić półokrągłe boki. Zamierzam przykleić HDF 3mm, który jest dość sztywny, do zaokrąglenia na zdjęciu (wymiary 29x15mm). Jak sądzicie, nie będzie problemów z przyklejeniem HDF na Wikol i ewentualnym jego odklejaniem lub rozwarstwianiem? :glare:

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                        Luszti zmień dywan
                                        Ja wynajmuję to mieszkanie więc to nie ode mnie zależy :/
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ale kruszyna z tego L22 w tym towarzystwie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X