Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Bo miał...
    Jak to na budowie :-)

Skomentuj

Ja już przemęczony i nie mam czasu czytać wszystkiego :) Chyba sam się zbanuję na 2 miesiące

Skomentuj

Mam problem z zasileniem tego układu dla em84 przez mnożnik napięcia zasilany z trafa 2x45v używałem jednego uzwojenia wtórnego niestety pod obciązeniem napiecie spada do 120V dodatkowe stopnie tez nic nie dają stad moje pytanie czy mogę zasilić mnożnik podając mu 2x45V a masę wziąć ze wspólnego przewodu trafa?

Tak wygląda płytka z eagla:

Skomentuj

Pokaż ten powielacz .

Fajny zestwaik się szykuje.
          Wreszcie jakiś sensowny BR zanotowałem i mam nadzieje koniec ze świstami :)
          wavecor po kilku wersjach zwrotki wreszcie zaczął grać :)

Skomentuj

Nie szkoda dawać al170 do tej kopułki...?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Nie szkoda dawać al170 do tej kopułki...?
              Słuchałem je u Lusztiego i to naprawdę klasa Ushera 9950:)

Skomentuj

koniec trucia sie :cool:

edit:
                @Marios nie kuś
                Last edited by Cacek; 27.09.2013, 14:57.

Skomentuj

Ładnie :-) po paru tygodniach zeszlifuj jeszcze raz i wypoleruj :-)

Skomentuj

Malowanie maskownicy DIY do kolumn DIY :) Ramka wycięta z jednego kawałku MDFu, otwory w środku najpierw wycięte wyrzynarką a następnie wyrównane frezarkę z frezem z łożyskiem. Malowanie czarną farbą matową zwykłym pędzlem :)
                    Materiał do obicia i kołki już czekają :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przynajmniej jak zgłodniejesz to lodówka blisko.

Skomentuj

No nie wiem czym coś mógł zjeść w oparach farby

Skomentuj

No i maskownice gotowe :)

---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post o 20:29 ----------

Jeszcze wynik wczorajszej zabawy w fornirowanie - tym razem naturalny dąb - bardzo kruchy i trudny w obróbce:
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

DAC zakończony :biggrin:

Skomentuj

Ja takiej ladnej obudowy nie pokaze :biggrin: zostalo mi tylko lakierowanie kolumn - ale cos tam juz gra

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Jeszcze wynik wczorajszej zabawy w fornirowanie - tym razem naturalny dąb - bardzo kruchy i trudny w obróbce
                                co to będzie za zestaw?
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
                                  Ja takiej ladnej obudowy nie pokaze :biggrin: zostalo mi tylko lakierowanie kolumn - ale cos tam juz gra
                                  Taki ładny Uniamp;]

Skomentuj

Chcę wykonać maskownice ala Sonus Faber tylko zastanawiam się na jakiej odległości od przetworników muszą być te gumki. Czy wystarczy jeśli odsunę je na tyle żeby woofery nie dosięgły przy xmax czy trzeba je bardziej odsunąć? Jak bardzo odsuwacie materiał przy robieniu maskownic?

Skomentuj

Spokojnie wystarczy X-max + dodatkowe 2-4mm.

Skomentuj

LuSzTi Co tam za maszyna u Ciebie stoi? Jakaś prasa czy co to ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                          co to będzie za zestaw?
                                          Tajne przez poufne :)

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                          LuSzTi Co tam za maszyna u Ciebie stoi? Jakaś prasa czy co to ?
                                          Zdecydowanie to nie u mnie :) Kolega użycza mi czasem trochę miejsca, prądu i wiedzy w swojej firmie. To co na fotce widać to okleiniarka :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X