Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale denerwują mnie te nowe alu kopułki stx`a (to jak grają) słuchał ktoś już ich ?

Skomentuj

Witam,

a możesz rozwinąć myśl i napisać konkretnie jakie masz do niego zastrzeżenia?

Pozdrawiam,
      Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
        Ale denerwują mnie te nowe alu kopułki stx`a
        A jakiej muzyki słuchasz?
        No i masz już dobrą zwrotkę do nich?

Skomentuj

Zamieszczone przez _mucha_ Zobacz posta
          A ja dzisiaj zrobiłem spód obudowy do pre. Alu 3 mm

Podoba mi się:) można wiedzieć jak to zrobiłeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            A jakiej muzyki słuchasz?
            No i masz już dobrą zwrotkę do nich?
            Testuje prawie na każdej.
            Dobrą i nie dobrą, testową na razie na pewno nie ostateczną... chciałem uciąć przy 2kHz 3rz. ale drażni mnie, wyżej filtrowana jest już trochę lepiej. Właśnie coś mi się nie podoba w tej kopułce (ogólnie) ale nie wiem co, nie mam zdania jeszcze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
              2kHz 3rz
              tak to możesz ciąć seas-a , nie sądzę żeby ten stx był na tyle dobry

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                mellowman, nie przesadziłeś z taperem? Ile tam jest? 6sd:0,5sd?
                4Sd -> 1/3Sd

Skomentuj

Mocny taper, testowałeś to, czy wnioskujesz dobre zejście na podstawie hornrespa?

Skomentuj

Moje klony Contriv.

Skomentuj

oj panie janku - pan nadal ten temat meczy!

design tych kolumn mi sie nie podoba, ale widzac wnetrze to az milo popatrzec

glosniki juz wybrane? bo widze ze jest frez na wysokotonowy?

ladny warszat

Skomentuj

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
                        Moje klony Contriv.
                        Za tydzień będą u mnie na pomiarach :) Zapowiada się bardzo fajne granie :)
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Sporo roboty ze wzmocnieniami...
                          Jakie przetworniki- accutony ?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                            Mocny taper, testowałeś to, czy wnioskujesz dobre zejście na podstawie hornrespa?
                            Właśnie odsłuchuję... :)

Skomentuj

I jak odsłuchy??

Skomentuj

Paweł S. - nadal? Przy takich obudowach to nawet całkiem szybko, szczególnie , że czas mam tylko w niedziele i święta. Gdybyś widział kolumny na żywo to pewnie by ci się spodobały - naprawdę robią wrażenie na bardzo rozmaitych ludziach ( potęga ale pełna gracji ). Głośniki to Seasy , Scany i Morele. Waga jednej obudowy to 62kg. Teraz naprawdę trudny problem przed Lusztim, ale wierzę w niego.
                                Pozdrawiam

Skomentuj

Gdybyś widział kolumny na żywo to pewnie by ci się spodobały - naprawdę robią wrażenie na bardzo rozmaitych ludziach
                                  ilosc wlozonej pracy robi wrazenie i na zdjeciach. jak juz wczesniej mowilem nie widzi mi sie ten design z pusta przestrzenia nad glosnikami

Waga jednej obudowy to 62kg
                                  rozumiem ze lakier? nie chcialbym tego fornirowac :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    rozumiem ze lakier? nie chcialbym tego fornirowac
                                    dlaczego?
                                    kładziesz na ofornirowanej sciance i nie rzeba dociskc
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

GC dla kolegi z przedwzmacniaczem z regulacją barwy i suboutem, z pełnymi zabezpieczeniami. Gra to bardzo dobrze, a naprawdę dużo wzmaków miałem okazję przesłuchać:-) W kolumnach idealna cisza jak nic nie gra;-)

Skomentuj

gałki powinienes zostawić w surowym aluminium
                                        teraz to troche wyglada jakby do wiadra z farba wpadł
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          gałki powinienes zostawić w surowym aluminium
                                          teraz to troche wyglada jakby do wiadra z farba wpadł
                                          Taka sama koncepcje mialem, ale kolega jest uparty i ma swoj specyficzny gust:-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X