Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

od 2 godzin szlifuje laminat na tym bialym MDFie
    pozorna oszczednosc!
    to co zaoszczedzilem na MDFie stracilem na papier scierny i na czas potrzebny na zeszlifowanie tego :/

Skomentuj

Moze weź grubszy papier
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

gradację 40

Skomentuj

c.d. klejenia

Skomentuj

Bardzo ciężko szlifuje się ten laminat. Ja elektronarzędziem szlifowałem bardzo długo jak oszlifowywałem obudowy do fornirowania. Papier 60.
            W moim przypadku nie miałem wyjścia, bo innego MDFu dostać nie mogłem.
            Dziwne bo mieszkam 30 km od miejscowości w której jest zakład produkcji płyt meblowych a w castoramie nie ma dostępnego MDFu.

Skomentuj

specjalnie dzisiaj kupilem papier 40. nie ma wiekszego znaczenia czy 40 czy 80 - idzie rownie wolno :/
              jeszcze 2 scianki zostaly...

Skomentuj

Zrywasz to do samej golej płyty?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

w srodku do zera
                  po zewnetrznej bede tylko "matowil"

tyl nie ruszony bo bedzie sie lepiej kleila mata

---------- Post dodany o 23:59 ---------- Poprzedni post o 23:58 ----------

po zeszlifowaniu ubylo 0,5mm

Skomentuj

Zamiast zrywać biały laminat trzeba było bo mata ca zakleic
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

i pewnie frezarka byloby szybciej

Skomentuj

Chciwy dwa razy traci...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          Zamiast zrywać biały laminat trzeba było bo mata ca zakleic
                          mata idzie na tyl...
                          jakbym wiedzial ze to tyle zejdzie to faktycznie nawet APP bym to wykleil :/

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                          i pewnie frezarka byloby szybciej
                          i mniej nakurzone!

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Chciwy dwa razy traci...
                          wliczajac zmarnowany czas to masz racje.

Skomentuj

Stąd też wolałem zawsze zamówić ciut drożej, ale idealne docięte i z porządnej jakości mdfu niż później marnować czas na poprawianie... :) Nauczysz się Pawle doceniać jeszcze czas.. :P

Skomentuj

Tak się zaszlifowałem, że rozwaliłem szlifierkę. Z tej okazji musiałem kupić nową i przyznam, że jak za 100zł szlifierka + walizka + kilka papierków na próbę to jest godna polecenia/ w porownaniu z poprzednią zbiornik na pył sam nie wypada i jest o wiele cichsza ( ciekawe jak długo wytrzyma w moich rękach :)

Skomentuj

Ma regulacje predkosci? I gdzie takie cos wystepuje?
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Gdzie za stówkę?:)

Skomentuj

dopiero pierwsza sie klei

kolejne opoznienie przez moja nieuwage. myslalem ze maty nakleje po wycieciu otworow... na szczescie sprawdzilem ze nie dam rady tam reki wcisnac :/

Skomentuj

Polecam dextera. Marka liroy więc nic specjalnego ale dobre wykonianie, trochę już poszlifowałem i nic się nie dzieje jak na 75 zl to dobry sprzęt. Niestety brak regulacji o której wspomniał Luszti.

---------- Post dodany o 18:10 ---------- Poprzedni post o 18:09 ----------

Zamieszczone przez ruffpl;
                                      za 100zł szlifierka + walizka + kilka papierków
                                      Walizka to akurat tylko problem ze śmieciami

Skomentuj

Ja się zastanawiam za szlifierką mimośrodową McMeec z regulacją obrotów, występują w Jula http://www.jula.pl/szlifierka-mimosr...-o125mm-010071
                                        A jak ktoś chce coś tańszego to jest teraz promocja w Juli na tańszą wersję bez regulacji obrotów: http://www.jula.pl/szlifierka-mimosr...-o125mm-010073
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                          Nie na temat...
                                          Gdzie za stówkę?:)
                                          http://www.jemogfix.dk/Butik/Vaerkto...9037745&view=1

Papierów ściernych zamówiłem z allegro za prawie stówę więc w końcu nie muszę oszczędzać :) / jeszcze druga taka walizka i będzie akurat na cd-playery do djki

---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post o 18:47 ----------

Jejej !!! Drugi skończony w szybszym tempie, bo w 1,5 dnia.... Ale będe miał po tym bajcepsa :) Jeszcze 2 takie i przerwa...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X