Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wkleję się w temat, ponieważ chcę coś więcej niż podłogówki na 8935a i 9930-20.

Biorę pod uwagę 3-way na SB Acoustic bądź też Wavecor. I tu właściwie stanąłem tylko na :

1 x SB-Acoustics SB29RDC-C000-4
    1 x SB12MNRX25-4
    2 x SB17NRXC35-8

Może jakaś podpowiedź od kolegów ? LuSzTi zdaje się pisałeś, że nie możesz znaleźć kogoś do budowy 3-way.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
      1 x SB12MNRX25-4
      2 x SB17NRXC35-8
      jaki jest sens robienia 3 drog do domu na 16cm basie? :/
      w samochodzie wiem ze jest wielka roznica. w domu nie widze sensu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        Pawel, mozna nawet i na 15stkach powiedz czyz nie sa piekne ?
        Załączone pliki

Skomentuj

pokoik 2.8m x 2.5m ?

Skomentuj

Może SS i Vifa. W karton i w polske
            Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Pawel, mozna nawet i na 15stkach powiedz czyz nie sa piekne ?
              podobne slyszalem na 18cm weglowych scanach. gralo to fajnie, ale przeciez za te pieniadze mozna dac 8" na bas ktore zagra nizej i mocniej :/

pokoik 2.8m x 2.5m ?
              a to dobre 2 drogi nie wystarcza?

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
              Może SS i Vifa. W karton i w polske
              ladnie sie prezentuje tylko bym szpilke zmienil :/

Skomentuj

pokoik 2.8m x 2.5m ?
                Nie chodzi o wym. twojego pokoju czy kabiny samochody tyle co o zasadę konstrukcyjną itp itd...
                16cm na basie do 3way to conajmniej smieszny pomysl ze wzgledu na to ze pierwsza lepsza zacna 16`tka gra zacnie tez i średnicą (budżet na 3way z 16cm na nisko = lepszy 2way na głośniku tej wielkości)

Pogromco ale tam jest x2 dane tak dla wąskiej ścianki przedniej i chyba tylko dlatego gdyby nie jej wymóg to każdy pewnie dał by min. 8" albo i nawet wybitne 10" i spokojnie by wydało z kopułkowym średniakiem.

powiedz czyz nie sa piekne ?
                Powiem iż nie są, co więcej powiem iż są okropne ! klocki tylko fornir ładniutki. Więcej tym kolumną uroku dodaje zmontowane zdjęcie (tło, obróbka, miejsce... i inne zabiegi które mają działać na naszą wyobraźnie.... )
                Last edited by ir0nhide; 06.07.2013, 15:33.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  Pogromco ale tam jest x2 dane tak dla wąskiej ścianki przedniej i chyba tylko dlatego gdyby nie jej wymógł to każdy pewnie dał by min. 8" albo i nawet wybitne 10" i spokojnie by wydało z kopułkowym średniakiem.
                  Hehe, zawsze mozna dac wiekszy glosnik :) i ja nie mam nic przeciwko. Wydaje mi sie, ze tak waska scianka byla podyktowana checia uzyskania doskonalych charakterystyk promieniowania pod katem, szczegolnie przy zastosowaniu tak duzej kopulki sredniotonowej. Mysle, ze chodzilo to to, aby glosniki mialy jeszcze lepsza srednice i stereofonie niz fact 8, przy czym bas uznano za wystarczajacy. Jak dla mnie to troszke male te midbasy, ale co kto woli, nie kazdy tez potrzebuje duzego basowania.

Powiem iż nie są, co więcej powiem iż są okropne ! klocki tylko fornir ładniutki. Więcej tym kolumną uroku dodaje zmontowane zdjęcie (tło, obróbka, miejsce... i inne zabiegi które mają działać na naszą wyobraźnie.... )
                  eee no, okropne to przesada :) Mi sie podoba forma i proporcje obudowy. Sprawiaja wrazenie takiego monolitu.

http://www.theaudiobeat.com/highend2...nd2013_pmc.htm ladna robota.

---------- Post dodany o 15:40 ---------- Poprzedni post o 15:38 ----------

16cm na basie do 3way to conajmniej smieszny pomysl ze wzgledu na to ze pierwsza lepsza zacna 16`tka gra zacnie tez i średnicą (budżet na 3way z 16cm na nisko = lepszy 2way na głośniku tej wielkości)
                  A ktora to zacna 16cm zagra do 4khz, z doskonalymi charkami pod katem? Nie znam takiej :) Osobiscie jestem wielkim fanem glosnikow kopulkowych sredniotonowych, jest w tym bardzo duzy potencjal i sporo mozliwosci.

Skomentuj

tylko bym szpilke zmienil
                    wielu ma do niej "uraz" i wielu ją lubi, mi pasuje a nawet gdybym chciał je sprzedać to byłbym sporo w plecy...

Skomentuj

Tak zaproponowałem tylko ten układ 3W, bo nie ogarniam tak tematyk jak najlepsi wyjadacze DIY :)

Co nie zmienia faktu, że 16 cm = NIE, to ja chętnie do tej mojej piwnicy zapodam 8" lub 10", byle było lepiej niż na usherach (czegoś mi w nich brakuje)

Kutwa chętny jestem na 3way a Wy mi wciskacie 2way :P weźta yO :P

Skomentuj

Kutwa chętny jestem na 3way a Wy mi wciskacie 2way :P weźta yO :P
                        Kolego na tym forum wymaga sie poważnego zachowania.

Skomentuj

kolego, a co w tym zachowaniu nie jest poważne ?

Skomentuj

Mysle, ze chodzilo to to, aby glosniki mialy jeszcze lepsza srednice i stereofonie
                            To raczej większa szersza ścianka.
                            Wąskie kolumny to złłłłłłoooooooo

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              To raczej większa szersza ścianka.
                              Wąskie kolumny to złłłłłłoooooooo
                              Wiesz, ze swiat glosnikowy jest tutaj podzielony :) jedni chca szerokie inni waskie.

Skomentuj

1 x SB12MNRX25-4
                                2 x SB17NRXC35-8
                                Poniewaz mam rozeznanie wsrod glosnikow SB proponuje rozwiazanie SB15NRX oraz SB29RDC badz HDS Tweeter + do tego jakies 8-10 cali na dole.

Skomentuj

Tylko nie zaczynajcie tu jakiegoś "tasiemca" (która ścianka gra lepiej :razz:)

Osobiscie jestem wielkim fanem glosnikow kopulkowych sredniotonowych, jest w tym bardzo duzy potencjal i sporo mozliwosci.

Skomentuj

Tylko nie zaczynajcie tu jakiegoś "tasiemca" (która ścianka gra lepiej )
                                    Najlepsza obudowa, to brak obudowy. Najlepsza scianka, to brak scianki :) Proste!

Skomentuj

Najlepsza scianka, to brak scianki Proste!
                                      Serio, polemizował bym gdyż uważam że najlepsza ścianka to niekończąca się :) (tak by ogrodzić jedną str. membrany od tylniej....)

Skomentuj

Tylko serio taka sciane trudno zrealizowac, a jej brak juz nie
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Tylko serio taka sciane trudno zrealizowac, a jej brak juz nie
                                          Jakoś dla średniego pasma taki wynalazek do mnie nie przemawia :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X